въпрос за боксуване ;[

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: въпрос за боксуване ;[

Мнение от Е.Димитров » 07 Май 2010, 15:18

Що така пишете на човека,колата е за това,не само да висите пред кафетата и да съзерцавате стопове и джанти...
Моята е комби,знаеш ли колко трупове и кокошки събира,ама аз и меткам компютри... :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Мнение от katronski_br » 07 Май 2010, 17:42

да бе прав си стига съм съзерцавал стоповете ми що не ида на село да прекарвам тор с нея, няколко керийки с дърва, царевица, кокошки, агнета, прасета живо тегло и така нататък. стига сме киснали по кафетата ами дай да свършим малко земеделска работа а? може да орем с Баварците само да изясним темата с боксуването.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 07 Май 2010, 20:10

е все пак не е джип,нормално е да забуксува на трева все пак.би трябвало и да ти присветва и лампата за АСЦ на таблото,ако не тогава има проблем.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 07 Май 2010, 20:43

Тази тема да не е някаква ебавка :conf:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 coupe 323ci
Детайли за колата: Някво купе 2.5

Мнение от marto853. » 07 Май 2010, 20:58

Мдаа има нещо такова :lol:
новият ми номер: 0877787835

Потребител
Аватар

Мнение от yokozunata » 08 Май 2010, 21:11

Абе пичове аз за гъзария и за града си имам една прекрасна е39ка
е46 го взех за извън града и за селата със семейството имам в предвид 350 кила дърва + жената и челядта и сичкото му там ядене пиене. А дървата са ламиниран паркет на пачки, просто за на връщане се отбих в една къщичка, където си правя ремонт и за там е паркета.
Мисля че форума е сериозен и можехме да минем и без подигравките.
относно темата нищо не светва на таблото :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 08 Май 2010, 22:57

yokozunata написа:... е46 го взех за извън града и за селата със семейството имам в предвид 350 кила дърва + жената и челядта и сичкото му там ядене пиене....

Колега не се сърди и не си мисли, че си обект на подигравки (поне не от мен)
Ако мога да обясня точно какво имам предвид се надявам да ме разбереш
1. BMW за разлика от други производители на луксозни автомобили не произвеждат нито пътнически, нито товарни автомобили с повишена товароносимост или обем (пикапи, бусове, ванове и т.н.) с изключение на SUV-овете които нито са "джипове" в истинския смисъл на думата нито леки автомобили. Поради това винаги ми е било меко казано странно да виждам как се товарят такива коли с ясното съзнание, че те не са пригодени за това и нито е удобно за пътниците нито се превозва достатъчно товар за да е ефективно ...
В същото време едва ли не с гордост се съобщава колко и до къде е прекарала колата и как "нищо и няма". При това според мен е все едно дали в багажника са били 350 кг. дърва, строителни материали или каси с шампанско.
2. Масата на Е46 е разпределена почти идеално между преден и заден мост (53/47), което означава, че с тези 350 кг. в багажника (предполагам, че дървата са били в багажника а "жената и челядта и сичкото му там ядене пиене" са били в купето) ти значително си надвишил товароносимоста на задната ос !!!
3. От тук следва най-малко следното:
- нарушена управляемост (олекване на предния мост)
- нарушени спирачни функции
- значително намаляване на ресурса на пружините и амортисьорите
- намаляване на клиренса и от там опастност на всички части и агрегати монтирани по дъното на купето близо до пътя (напр. диференциал, катализатор ...)
- сериозана опастност от повреда на носачи и щанги по окачването (алуминиеви и доста скъпи)
- и тн и тн ........

Та идеята ми е всеки да си прецени дали точно с такава кола си струва да прави точно това (независимо от броя или цената на автомобилите в гаража му) и след това в същия този форум да се разискват въпроси по окачване, спирачки, AABS/ASC/DSC и т.н.

Пак подчертавам не търси заяждане или пдигравка в това мое мнение

ентусиаст
Аватар

Мнение от katronski_br » 09 Май 2010, 2:10

абе и аз мисля да си взема една Х6 за село че да си прекарвам фураж, ама не фураж за селскостопански животни ами за златните рибки във фонтана пред вилата. не че няма по подходящи возила но на това само му оправяме боксуването и слагаме теглич и готово.

Потребител
Аватар

Мнение от yokozunata » 09 Май 2010, 9:19

aaaa katronski ся за фуражките си има само едно нещо- аЛди :mhihi:
Баща ми си взе 1 а6 от старичките там 96та год не ги знам как са водят пак е комби махнал е задните седалки и от багажника всичко до предните със сено и смески. да видиш туй как в кълта тъне едвам излиза. Ама то аЛди ко да го прайш ;)

Относно комфорта няква разлика и на никои не е пречил паркета нито на лапетата отзаде нито на спирачки имам регулируемо окачване и сам го направил специално за паркета да е на мах твърдо.

Ся само не разбрах туи ASC какво да го правя :dummy:

ентусиаст
Аватар

Мнение от katronski_br » 09 Май 2010, 18:28

нищо не го прави. като запалиш колата то си работи автоматично като помага за контрола на задницата на колата и така отзад е по стабилна като не позволява занасяне и сучене. като натиснеш копчето трябва да ти светне една предупредителна лампа на таблото че е възможно занасяне. За съжаление още не са измислили копче помагащо за трева на заден ход с 350 кила мат'рял и дечурлига.

Потребител
Аватар

Мнение от yokozunata » 09 Май 2010, 20:58

:mhihi: еей ся ше има да ма говорите на срещите ше ма е срам да дойда. Сички ше викат а ей го горския с мат`ряла :oops:

Някой път се налага да вършат колите ни и hard work :winky:

ентусиаст
Аватар

Мнение от katronski_br » 10 Май 2010, 1:34

Прав си и на мен ми се наложи да пренасям багаж и го правих с моята кола а даже не е и комби. Няма да купувам бус или трактор като ми се е наложило веднъж . Обърнахме темата в друга посока. Незнам на каква трева и на какъв склон си въртчл гуми и с какъв товар но, не се притеснявай според мен нямаш проблем с колата, все пак на трева няма сцепление, ако е било и стръмно тогава вече много ясно че ще забуксува. Някои хора си купуват БМВ точно заради това че въртят гуми.

Потребител
Аватар

Мнение от yokozunata » 10 Май 2010, 17:58

Успокойх се вече :bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от yokozunata » 07 Сеп 2012, 23:24

Не става с тая 3ка работата! Редовно си ходя за дръвца из гората, и когато има роса или кал около язовира, щото и за рибка ходя често и все проблеми. Не знам дал,и ако ме подгонят горските пак с Нивите ще отлепи баварката да им избегам. Та сега си взех е38 и нямам проблем, въпреки че съм за нови гуми, но едно по едно :yes:
Я кажете има ли за е38 теглич оригиналному, че не искам да слагам цигански работи. Имам един руски от ЗИЛ, 3 от лада и от една Газка виетнамка :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 10 Сеп 2012, 12:04

Мисля, че теглича от запорожец 968М може и да стане... :yes: :mhihi:
Иначе ей тук може да си зададеш въпроса

ПредишнаСледваща

Назад към E46