Чек контрол
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Volt
- Потребител
-
- Кара: Е30 М20Б20
Чек контрол
Предните накладки нямат датчик за износване - за това ми свети чек контрола. Как да го излъжа та да не свети?
- niko_first
- младши ентусиаст
-
- Volt
- Потребител
-
- niko_first
- младши ентусиаст
-
е те за износване нее ли само една лампа при уредите до тая за маслото
горе маи нямаше лампа за износени накладки
ако греша
някои да ме поправи
горе маи нямаше лампа за износени накладки
ако греша

само гасссс на ИС-ката
- Volt
- Потребител
-
- KEVIN-30
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 320i
накладки
Volt написа:Горе пише нещо от типа "brems ...."
Преди да запаля двигателя ми свети БРЕМС,само като дам на КОНТАКТ и натисна СПИРАчКАТА изгасва,същото и на работещ двигател.Смених предни накладки като слижих от тези които някамт датчик и сега само ми свети лампата на таблото ,а горе на чЕК-КОНТРОЛА както си беше преди-контакт-светват-тестваш спирачките и изгасва.Търси проблема другаде.??????
Re: Чек контрол
Volt написа:Предните накладки нямат датчик за износване - за това ми свети чек контрола. Как да го излъжа та да не свети?
Виж дали ти светят стоповете

е21 345 0-402м 12.18

- niko_first
- младши ентусиаст
-
ако ти светят стоповете, кат дадеш на контакт натискаи горе бутона на чека и караи
аз карам вече така сумати време, па ако го опраиш ни светни как
аз карам вече така сумати време, па ако го опраиш ни светни как

само гасссс на ИС-ката
- Volt
- Потребител
-
Днес разгледах жиците към датчика за предната накладка -бяха увити с тиксо и дадени на късо.Раздалечих ги и пробвах.При включване на контакт мига чек контрола ,BREMSLICHT и лампата за накладките.Натиснах педала за спирачките и остана да свети само лампата за наладките на таблото.Това нормално ли е?При накладки с датчик каква е разликата?
Като се дадът на късо кабелите би трябвало да не ти свети лампата на таблото, щото датчика е просто една жичка и като се изтърка прекъсва веригатаVolt написа:Днес разгледах жиците към датчика за предната накладка -бяха увити с тиксо и дадени на късо.Раздалечих ги и пробвах.При включване на контакт мига чек контрола ,BREMSLICHT и лампата за накладките.Натиснах педала за спирачките и остана да свети само лампата за наладките на таблото.Това нормално ли е?При накладки с датчик каква е разликата?

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Горе чек контрола показва само за наличието на изгорели крушки... щом ти свети Bremslicht или нещо такова значи или ти е изгорял някой стоп (провери като натиснеш спирачка и двата ли светят), или няма добър контакт във фасунгата (почисти я) или проблема е в платката за ЧЕК-а на спирачките!!!
Иначе ЧЕК КОНТРОЛА горе при огледалото няма нищо общо с накладките!!!
За накладките свети само на таблото лампа с символ кръгче в пунктирени скоби от двете страни!!!
Ако нямаш датчици за накладки можеш да свържеш двете кабелчета който отиват към колелото за да не ти свети на таблото!!!
Дилян Пенчев
Иначе ЧЕК КОНТРОЛА горе при огледалото няма нищо общо с накладките!!!
За накладките свети само на таблото лампа с символ кръгче в пунктирени скоби от двете страни!!!
Ако нямаш датчици за накладки можеш да свържеш двете кабелчета който отиват към колелото за да не ти свети на таблото!!!
Дилян Пенчев
12 мнения
• Страница 1 от 1