електро схема на WEBASTO
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
електро схема на WEBASTO
намерил съм си донор за печка WEBASTO TERMO TOP Z.
искам печката да я командвам по кан-шината. т.е. да мога да си я пускам и спирам от голямата навигация с таймери.
проблема ми е със свързнавено. някой има ли схемичка?
доколкото знам кабелите, които трябва да пусна са:
1. плюс - през бушон 25А
2. маса
3. кан- сигнал - въпроса е откъде да го хвана?
4. кабел между печката и управлението на климатроника- от кой пин на буксите обаче?
5. плюс от печката към нафтовата й помпа
искам печката да я командвам по кан-шината. т.е. да мога да си я пускам и спирам от голямата навигация с таймери.
проблема ми е със свързнавено. някой има ли схемичка?
доколкото знам кабелите, които трябва да пусна са:
1. плюс - през бушон 25А
2. маса
3. кан- сигнал - въпроса е откъде да го хвана?
4. кабел между печката и управлението на климатроника- от кой пин на буксите обаче?
5. плюс от печката към нафтовата й помпа
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: електро схема на WEBASTO
От къде си?
Ако си от Пловдив или региона - мога да те свържа с човек, който ще ти е от полза.
Ако си от Пловдив или региона - мога да те свържа с човек, който ще ти е от полза.
- alexsch
- ентусиаст
-
от софия съм, ама не е проблем и да се дойде до пловдив или дасе обадя на твоя човек....стига да е склонен да помогне
my mods:
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
http://www.rmsconsult.co.uk/berlingo/fi ... manual.pdf това до някъде може да ти помогне
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- alexsch
- ентусиаст
-
мерсаж колега, обаче тук ги няма номерацията на пиновете.....това ми трябва на мен. конкретно от кой пин до кой пин да пусна кабелите....
my mods:
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
Сега да видим колегата "МАЧКАТОР" дали изобщо ще се включи.
memberlist.php?mode=viewprofile&u=4703
и дали ще помогне.... ?
Много акъл раздаде насам натам..... Сега е момента да видим дали е точен или не !!!
memberlist.php?mode=viewprofile&u=4703
и дали ще помогне.... ?
Много акъл раздаде насам натам..... Сега е момента да видим дали е точен или не !!!
Beat the Devil
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Дали съм точен, или не, не е тук мястото да доказвам. Но пък акъл мога да дам съвсем безплатен
А той е
Тая печка никога няма да тръгне през каквато и да било друга навигация и кола, освен на тая, от която е свалена
Тая каншина да не е битпазар
Плюс това индексът "Z" говори достатъчно красноречиво, че това е доотоплител
Съжалявам, ама не виждам начин, нека колегите в Пловдив го направят и после да пусант едно ноу-хау тука

- alexsch
- ентусиаст
-
е добре де! не може ли да се синхрониират по някакъв начин тия две неща?! имам предвид печката и навигацията?
my mods:
Няма никакъв шанс, който, все още си мисли, че може да го направи ще му препоръчам да не събира ненужна и грешна информация от заведенията за обществено храненеalexsch написа:е добре де! не може ли да се синхрониират по някакъв начин тия две неща?! имам предвид печката и навигацията?

- alexsch
- ентусиаст
-
чакай, бре човек! недей така! навигацията играе роля само на таймер в случая....нищо повече. аз си мисля, че като се закача за кан-шината и се отключи софтуерно компа- тя самичка ще подуши, че някой е адднал ню хардуер и ще почне да си го клати....що да гори нещо по навигацията?!
към нея няма да подавам никъде + или - че да направя късо!

my mods:
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Абре то не е нужно да подаваш + и - за да стане заря ама аз друго гледам ти е писал колегата дето ми изглежда интересно и е добре да го провериш ...
Плюс това индексът "Z" говори достатъчно красноречиво, че това е доотоплител
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
alexsch написа:чакай, бре човек! недей така! навигацията играе роля само на таймер в случая....нищо повече. аз си мисля, че като се закача за кан-шината и се отключи софтуерно компа- тя самичка ще подуши, че някой е адднал ню хардуер и ще почне да си го клати....що да гори нещо по навигацията?!към нея няма да подавам никъде + или - че да направя късо!
Ами нямам идея пич, ако имах идея-щях да знам, просто това е челен опит на други хора, аз само констатирам. Иначе каквото и да аднеш е без значение, хардуерно отоплителят е Z, което означава, че е доотоплител. Това е достатъчно да не стане нищо. После каншината е най-лесна, това са два прости кабела с куплунг, които се връзват на свободния рейл. Обаче нищо повече. Нито можеш да програмираш как да управлява отоплителя, нито нищо. Просто можеш да вкараш стандартни таймери и толкова. За Е39 отоплителят си комуникира чрез 2-ри крак на управляващия й блок, за Е46 на първи крак. На другите -друго. Всичките чакат различни сигнали, едните са по кан, другите по плюс, третите по незнам си каква глупост. Но! Няма как да излъжеш електрониката на колата, че това си е нейната печка, а без да си я разпознае няма дори и да си помисли да даде старт, камоли пък да си пусне климатроника и още един милион неща. БМВ-то е кофти работа за печка.....................
- alexsch
- ентусиаст
-
не държа толкова на индекса Z! може и да е дург бил...не съм напълно сигурен. просто идеята ми е - да се вземе печката от бмв, което я е командвало с таймер от навито и да се монтира на моята кола, която пак да я командва с навито. това е цялата галимация.
иначе аз заводски си имам монтирана другата печка- малката поточна печка с ток дето е. тя ми бачка и грее антифриза когато навън е студено и когато колата работи.
мачкатор- може ли да ми обясниш малко по-ясно за тия крака при е39-ките и е-46-ците. нищо не разбрах.....ако взема от 525 тдс такова чудо- може ли да го бодна на моята и да бачка?!?!?!?! и ако не може- защо и как да го накарам да проможе....
освен това знам, че трябва да пусна един кабел от климатроника до печката. вероятно с този кабел си говорят кога и какви клапи и вентилатори да се пускат. този кабел не ми е ясен хич! откъде до къде как.....
това "разпознаване" не може ли да се направи в ДАРУ или на друго място?!
иначе аз заводски си имам монтирана другата печка- малката поточна печка с ток дето е. тя ми бачка и грее антифриза когато навън е студено и когато колата работи.
мачкатор- може ли да ми обясниш малко по-ясно за тия крака при е39-ките и е-46-ците. нищо не разбрах.....ако взема от 525 тдс такова чудо- може ли да го бодна на моята и да бачка?!?!?!?! и ако не може- защо и как да го накарам да проможе....
освен това знам, че трябва да пусна един кабел от климатроника до печката. вероятно с този кабел си говорят кога и какви клапи и вентилатори да се пускат. този кабел не ми е ясен хич! откъде до къде как.....
това "разпознаване" не може ли да се направи в ДАРУ или на друго място?!

my mods:
Ххахахаах, брато.........Какво да обяснявам, написах, че НЕ МОЖЕ да стане това, което искаш, кое не разбра?
Ако можеше, и бях отворен за тия неща(смисъл да има решение)
най-малкото щях да те викна в сервиза да ти я направя, или нещо от сорта.... Мисля, че бях достатъчно изчерпателен, ако не ти е достатъчно, извини ме, аз съм до тук
Иначе всичко може, може и вертолет да стане от тая печка, но цената и амбицията са определящи 
Ако можеше, и бях отворен за тия неща(смисъл да има решение)
най-малкото щях да те викна в сервиза да ти я направя, или нещо от сорта.... Мисля, че бях достатъчно изчерпателен, ако не ти е достатъчно, извини ме, аз съм до тук

32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3