Светна бега

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Re: Светна бега

Мнение от vavilon » 05 Май 2010, 11:58

Ще отговоря засърбя ме... :confused: Лошо няма взимай парички, чрез черпена безплатна информация от тук и от там. Та господин философ, аз да те питам ти като взимаш парите на хората данаци плащаш ли? Това твоето е ПЛАТЕНА услага и сътветно се облага, иначе има дефицити, който ние плащаме!!! Имаш ли фирма? Сервиз? Имаш претенции за платена услуга на основание знания, които свеждат до...? Угризения ли имаш...? Колегата Ludia една обидна дума не ти е казал, просто сподели, че проблема още не решен!!! На всеки се случва да забие и да стигне до никъде, както и при теб е станало. На всички им е ясно, които четат форума естетсвено, какво предагаш. Дори и на мен. Знам колко трудно се получават знания и оценям труда ти, но нужно ли всичко това да се излага по този начин?
Всеки отгаваря сам за себе си.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 05 Май 2010, 12:09

vavilon написа:Ще отговоря засърбя ме... :confused: Лошо няма взимай парички, чрез черпена безплатна информация от тук и от там. Та господин философ, аз да те питам ти като взимаш парите на хората данаци плащаш ли? Това твоето е ПЛАТЕНА услага и сътветно се облага, иначе има дефицити, който ние плащаме!!! Имаш ли фирма? Сервиз? Имаш претенции за платена услуга на основание знания, които свеждат до...? Угризения ли имаш...? Колегата Ludia една обидна дума не ти е казал, просто сподели, че проблема още не решен!!! На всеки се случва да забие и да стигне до никъде, както и при теб е станало. На всички им е ясно, които четат форума естетсвено, какво предагаш. Дори и на мен. Знам колко трудно се получават знания и оценям труда ти, но нужно ли всичко това да се излага по този начин?
Всеки отгаваря сам за себе си.

Наложи се да се изложи по този начин, щото излязох мошеник!!! А тебе като те е засърбяло, са ще те почешам - имам фирма да, ако иска човека нека дойде и ще му издам оригинална фактура, никакъв проблем!!! Имам регистрирана фирма и обхвата на дейност ми дава възможност да работя. А ти ако искаш можеш да минеш на ревизия!!! А като си ме подхванал на счетоводна тематика за необлагаем минимум чувал ли си??? Имам право и като физическо лице! Ти не си платил нищо за моя сметка нито някой друг от форума!!! Не ви е срам!!!!

И каква безплатна информация черпа да попитам - прочети ми мненията от последната година, за да видиш, че аз я давам тая информация! Информация съм получил не само от тука, щото има хора, които не искат да издадат никакъв опит като колегата Милен. Налагало ми се е да черпя инфо от други източници! Много съм чел и не си прав. Що не си гледаш човече твоята градинка! Остави моята на мен! Въобще нямам намерение да се заяждам с хора от тука! Просто кво ме нападате! Начи от тук нататък, квото и да напишете, ми дреме на оная работа!!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 05 Май 2010, 12:32

За сърбенето ти оставих вратичка за да си го върнеш :yes: . Както казах нищо лошо няма за пари и каквото и да е било. Какти и че на всеки се случвало да не успее в нещо (това не е търгаш-ество). Не ме чети през редовете, моля! Казах, че уважавам труда ти + информацията която си събирал с течение на годините.
Изказването ми имаше друг наклон, но няма значение вече. Жив и здрав и без лоши мисли. Нито съм искал да те обиждам, камо ли да се заяждам :wave:
Успех със всичко което се захванеш. :yes:

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Мнение от ludia » 05 Май 2010, 15:48

Аз не съм за парите ще дам и 40 и 50лв. за тази работа на лаптопа, но ако проблема беше решен. Лично колегата Жоро се казва се опита да ми помогне но не успя и за неуспеха трябваше да си платя.
Другото което съветвам Жоро е да казва на хората в ЛС колко пари ще им вземе за работата си. Не мисля да се възползвам от поканата ти за ремонт понеже тогава може да ми обявиш и 200лв. за труд.
Аз лично когато съм канил колеги да дойдат пред нас да им помогна за сменяне на филтър картерни газове, слагане на термо датчик, сменяване стъкла на фарове, слагане на рингове и още мн. други никога не съм им вземал пари, но съм и писал на колеги които са ме питали за по-големи ремонти и им пиша на ЛС че ще им взема пари ако се хвана да го правя и те знаят на какво "хоро се хващат"
Но както казах ако някои може да ми реши проблема ще си заплатя.
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

http://clip4e.com/play.php?id=45143

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 05 Май 2010, 22:09

не, човече, не мога да се съглася с теб, аз мойта работа си я свърих - дойде на диагностика, диагностицирах колата, казах ти къде са проблемните места. Това означава диагностика! Казах ти за седалката как да си я оправиш за 30 ст. Ако искаше аз да го свърша, щеше да ти струва още 20, и така нататък. 200лв нямаше никога да ти взема, няма за кво.... за разкостването, ако ме беше накарал щеше да ти струва около 40. Ма аз не мога да разбера защо на място не каза, че си недоволен, въобще немаше да ти ги взема и 20тте, които ми даде, ако знаех, че така ще оревеш орталъка. Пак ти казвам, обади ми се, че вече ми се е изтрил телефона ти от кол листата и да се видиме да ти ги дам тия 20 кинта!!! Въобще не е проблем!!! Ти си първия толкова недоволен! Надявам се последния! :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 05 Май 2010, 22:29

Жоро не се нерви аз така си скъсах нервите с един пич от Добрич даже е модератор и щял да ме пуска в отпуск като ме изключи от форума :mhihi: .
Проблема беше, че сбърках едно количество на фреон на една е39 ка като не съм я зареждал а само твърдях, че е с толко в подраздела на е39, како съм ползвал ауто дата с грешна информация.
Извиних се, не е по моя вина ползвал съм старата ауто дата по невнимание и пак ме орезилиха, а ти знаеш на колко хора съм помагал и пари даже на някой не съм взимал ама и аз си плащам фреона и маслото и оцветителя като отида да го купувам и време и нерви и накрая го направя за 40, 50 лв и те май са много :shock: .

А за незапознатите понеже аз минах по тоя път преди да познавам slliter съм дал поне на 5 места по 40-50 лв за автодиагностика и като отидеш ти казват какви са грешките и те пращат да си ходиш при положение, че на повечето места ползват комбинирани кодотчетци за повече марки и грешките не са точни за разлика от оригалния софтуер.
Така, че диагностика за 20 лв няма и зареждане на автоклиматик за 40-50 лв няма цените са дубал, но нали тук е форум затова гледаме да си помагаме като качество и цена.
Поздрави

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 05 Май 2010, 23:05

Ма там е работата, че аз нищо не съм объркал!!! Разберете го! Нали за тва се ходи на диагностика, за да диагностицират проблемите и за настройка на контролерите!? Аз свърших каквото имах да свършвам - казах му къде са му проблемните места! Не мога аз да хода да му купувам части за колата! Да иде да си ги купи, да си ги смени и да забрави, какво още се иска от мен, не мога да разбера! Централа за 650лв ли да му купя? Може и втора ръка за една стоянка или две, ама трябва нагаждане, посъветвах го кой го прави f1c!!! Ма и той не работи за без пари, да знаете! Е аз ли да хода по моргите? Да ида да купа кантара ли? Ае стига вече! Повече няма да се ядосвам! :) Поздрави на всички!!! Свиркам си и ми дреме на ....ю!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 06 Май 2010, 10:28

Не съм казал, че си объркал нещо просто дадах себеси за пример и явно са ни почнали нас хората, които гледаме да помагаме и да правим всичко на символични цени е така само за спорта почти и покрай проблема за който е дошъл определен човек му опрвяме още доста работи и накрая ще има и недоволни, но това си е нормално.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jujinio » 08 Май 2010, 14:28

mitaka7 написа:
ludia написа:Колеги днес трябваше да мина по черен път а около 500метра при което минах след около час и половина си тръгнах и обратно 500м. в другата посока и като погледнах на таблото светнал бега. Карах доста бавно не съм закачил никъде, колата беше натоварена с 4-ма човека общо тегло 400кг. но те се разходиха 500м. понеже им казах че няма как да ги кача на черния път :mhihi:
Има ли някои идея защо може да е светнала лампата за бега или направо на диагностика да ходя.

Kато изтриеш грешката и ако светне пак свиркай,имам схема с която за 4 лева всичко става ок.

Колега не знам откаде взимаш частите ама те струват не пошече от 30 стотинки :)Смени си дилъра :)
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 09 Май 2010, 6:30

ако има развитие по темата пусни нова, че тази отиде твърде далеч

Предишна

Назад към E46