Подсилване на музиката в колата
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: Подсилване на музиката в колата
mad_presley написа:При мен с DSP говорителите са 8 ома, а от старата ми 520-ка без DSP са 4 ома
Верно ли 8 ве, аз що мисля че по 2 ома бяха за дсп, а оригиналните ги знам че са по 4 ома 13 сантима
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
spacepl написа:
Верно ли 8 ве, аз що мисля че по 2 ома бяха за дсп, а оригиналните ги знам че са по 4 ома 13 сантима
Поне при мен е така и го видях когато реших да си подменя гъгнещия говорител от вратата с този от 520-ката

И аз си мислех, че са еднакви, но всъщност говорителите за DSP нямат нищо общо с обикновените. Като се започне от това, че за DSP са 8 ома, магнитите са с брутална разлика в размерите и накрая дори и марките им са различни. Забравих обаче каква марка бяха тези, които са сега на колата ми, но не са нокия.
P.S Ти да не си нахакал 2 ома говорители и за това да ти се избуши DSP-то бре!?
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
не със оригиналните 4 омовите си бях (и още съм)
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Абе отзад на буфера пише 2х4 ома, няма ли логика басовите говорители на тавана и в предните врати да са и те по 4?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Аз съм с BMW BUSINESS RDS + Changer
усилвател AUDISON LR 132
cross over PHOENIX GOLD MX2
bass 10" POLK AUDIO DYNAMIC BALANCE
Като цяло съм много доволен от звука

усилвател AUDISON LR 132
cross over PHOENIX GOLD MX2
bass 10" POLK AUDIO DYNAMIC BALANCE
Като цяло съм много доволен от звука

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Saphire, кросоувера нещо грешно е навързан по изходите! Щом ползваш усилвател само за баса следва и двата чинча да са на лоу пас. Иначе нищо не правиш, т.е. сега от единия канал вземаш високи, от другия ниски
Освен ако единия канал се ползва за баса, а другия за говорителите, което ги прави моно. Ама щом се чува добре, кво ти пука. Аз ти препоръчвам да боднеш едни пищялки поне отпред да видиш за кво става въпрос. Може да ми звъннеш за една демонстрация 

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
A, не знам дали е само за баса усилвателя
Нищо не разбирам, има някви врътки там, само слушам...бокса май е малък за тоя говорител
Отварям ски сака да се чува по-добре...
Звучи горе-долу така на различни стилове музика (доколкото може да се придобие някаква представа от видео
)
http://www.youtube.com/watch?v=JH7qRuNMuxg

Звучи горе-долу така на различни стилове музика (доколкото може да се придобие някаква представа от видео

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Ами точно ти липсват едни определени честоти, които ги възпроизвеждат говорителчетата в духалките на вратите
Кутийката определено е малка за баса, но пък печелиш място в багажника, така че е някакъв компромис. Пищялките + пасивните кросоувъри излизат към 40 лв. от Викиват. Ако имаш желание, съвсем сериозно съм готов да ти помогна. Лоши чувства не пазя аз

- sappa
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B28
mad_presley написа:spacepl написа:
Поне при мен е така и го видях когато реших да си подменя гъгнещия говорител от вратата с този от 520-ката![]()
И аз си мислех, че са еднакви, но всъщност говорителите за DSP нямат нищо общо с обикновените. Като се започне от това, че за DSP са 8 ома, магнитите са с брутална разлика в размерите и накрая дори и марките им са различни. Забравих обаче каква марка бяха тези, които са сега на колата ми, но не са нокия.
P.S Ти да не си нахакал 2 ома говорители и за това да ти се избуши DSP-то бре!?
колега, може ли малко повече инфо за фабричните говорители с DSP система, и има ли смисъл според теб подмяната им с: http://www.bavariansoundwerks.com/product/380/174/BMW-Speakers-Upgrade-E39-5-Series-M5/
"Две неща са безгранични на този свят - вселената и човешката глупост, като за вселената не съм много сигурен..."
'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30
'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Да ъпна малко темата. Намерих говорители от DSP система и се чудя дали да ги сменя с тия дето са си на колата. Дали ще има някаква разлика осезателна разлика или не си струва усилието?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
До колкото знам за DSP-то са 8 омови говорителите а тези които са без DSP са 4ома. Та резултатът ще е по-слабо свиреща музика но до някъде по-качествена (имам в предвит по-малките нелинейни изкривявания в резултат на по-малката мощност)

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Колеги, по съвет на Румбата - bmw_n00b, си инсталирах колонките които при мен липсваха. Отзад сложих двуканални филтри и пищялки във вратите, отпред триканални филтри, смених оригиналните пищялки и сложих в по големите места за колонки до духалките 6 см колони/външен размер е толкова/, Ами меко казано звука стана супер и то с оригиналното радио! Просто стана "звучно" в колата, чува се всеки звук. Не случайно Румбата спечели преди две години на събора, първа награда за озвучение в автомобила. Евала Румба и мерси за съветите! Следваща стъпка ще е баса в багажника като се надявам и там да помагаш