рески по разпределителен вал
Модератор: Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
рески по разпределителен вал
Колеги, реших да сменям оплътнителния пръстен на ваноса и да чистя повдигачи, никога не съм го правил, но реших да се науча, като няколко дни само четох. Като махнах валовете обаче забелязах това:
Както казах не съм много запознат и не знам кви заключения да си вадя. Ще съм благодарен, ако някой може да ме светне тва сериозно ли е и от какво са причинени тия реснички по вала?
Както казах не съм много запознат и не знам кви заключения да си вадя. Ще съм благодарен, ако някой може да ме светне тва сериозно ли е и от какво са причинени тия реснички по вала?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
Re: рески по разпределителен вал
Ами колега както сигурно знаеш, там лагерува вала и сякаш е задрал за да има такова износване, причината може да бъде, от ниско налягане на маслото, кофти масло и прочие, а защо реши че трябва да се сменя уплътнението на ВАНОС-а какво прави колата?
Имаше ли шум във ВАНОС-а?

- Djelebov
- младши ентусиаст
-
georgipass написа:Ами колега както сигурно знаеш, там лагерува вала и сякаш е задрал за да има такова износване, причината може да бъде, от ниско налягане на маслото, кофти масло и прочие, а защо реши че трябва да се сменя уплътнението на ВАНОС-а какво прави колата?Имаше ли шум във ВАНОС-а?
Заради този проблем: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=7&t=186596&start=0&hilit=%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE+%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B8 , още не съм го оправил, а вече не е свързан с зимата щото и на 20 градуса го прави. Иначе пръстена на ваноса е заминал- като пласмаса е , а трябвало да е мек гумен..шум от ваноса нямах.

- yovko_yovkov
- Потребител
-
- Детайли за колата: BMW E39
По добре я закарай на майстор да я погледне!!! Всичко се дължи на лошо обслужване на колата, т.е. или НЕсменяно масло или некачествено такова! По добре обърни сериозно внимание на проблема, понеже е наистина сериозен!!! Има ли вече рески,то тепърва ще започне да износва валя,да не говорим 4е може да се стигне и до бликоране!!! Колкото по рано толкова по добре, аз лично днес се изръсих сумати и пари за смяна на вал и кобилици,поради некачествено облужване на автомобила от предишния собственик, ... проблема точно беше че не качваше масло!
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
Колеги, тва дето го казвате, за ниско налягане и некачването на масло , най-много ме притеснява. Карам с bmw 10W40 (бутилирано), но колата е била и с 15-40 лики моли, по препоръка на майстор, който каза, че щели да спрат да тракат повдигачите (ама не спряха). Преди лики молито бях с 10/40 бмв наливно. Има ли нещо, свързано с качването на маслото, което да мога да проверя преди да я сглобя? Щетите са само по изпускателния вал?

- yovko_yovkov
- Потребител
-
- Детайли за колата: BMW E39
За да се сигурен в това дали кчава масло или не, след като още е отворен двигателя,най сигурно е да врътнеш ключа и да провериш дали впръсква масло. А по въпроса с какво масло е била .... колкото и добро да е било маслото не е ли било сменяно на време и ..... само поразии! Но честно казано след като е тръгнал да се износва разпределителния вал, .... моя съвет е да го сменяш. Не знам как си гледаш колата,но това е моя съвет. Честно казано не съм специалист и не мога да дам най доброто мнение по въпроса, но поне най малкото което можеш да направиш за да си сигурен за здравето на колата в бъдеще е да занесеш вала на специалист и да го погледне дали ще има или не проблем да караш още с него или е по добре да го смениш, все пак и милиметър да е изяден от него и може да стане голяма беля!
п.с. Пояснявам още веднъж не съм специалист,просто изказвам мнение и преживявание с подобобен проблем!
п.с. Пояснявам още веднъж не съм специалист,просто изказвам мнение и преживявание с подобобен проблем!
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Колега не е добре това че е задрал вала така.Гърбиците са добре като гледам но явно проблема е там където лагерува но тъй като реално нямаш лагер там заедно с вала ще трябва да смениш и №2 http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... nder_head/ което се явавя лагер.Обеснявам ти го така да го разбереш.
Шлайф за мен няма да стане тъй като няма основни лагери като на коляновия вал
Шлайф за мен няма да стане тъй като няма основни лагери като на коляновия вал

Не е готино, но не е и толкова фатално. Позадрали са леко шийките...поне така изглежда на снимките. Дали е от маслото - надали някой ще ти отоговори със сигурност. Ако си първи собственик и сега отваряш мотора за първи път, може да имаш съмнения, че е от маслото. Но не се знае, кой преди теб, какво е правил. Може да е пренатегнал някой винт, може да не е работено чисто. Не виждам смисъл да сменяш вал, че барабар с него и лагери и чудесии. Ще отидеш на едни цифри, че свят ще ти се завие. След време, ако положението се влоши може да минеш на втора ръка части, макар, че и там е чист късмет.
Тракащите повдигачи, никога не спират с по - гъсто масло. Започнат ли един път да тракат, отпиши ги. Не се хващай на подобни приказки.
Меренето на маслото - можеш да се закачиш на тръбичката, която е за вентила на ваноса. Ама и там става дебела работата, ако се губи налягане.
Тракащите повдигачи, никога не спират с по - гъсто масло. Започнат ли един път да тракат, отпиши ги. Не се хващай на подобни приказки.
Меренето на маслото - можеш да се закачиш на тръбичката, която е за вентила на ваноса. Ама и там става дебела работата, ако се губи налягане.
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
Колеги, благодаря за съветите и мненията. Сега като видях, схемата пусната от dinozab, се замислих, че ако ще се прави нещо както трябва, то тва ще е смяна на въпросния bearing ledge, вала и другите лагери отгоре.
Изчистих повдигачите идеално (гледах от тема за почистване на sonny), ще поръчам ванос ринговете и гарнитурите за ваноса и капака на клапаните и затварям. Ако се оправи проблема с паленето(линка горе), тогава ще вкарам пари в двигателя, и главата ще махна, труда не ми се свиди.
Колеги, търсих рингове за ваноса по магазините, но не намерих. Само това окрих:
http://www.beisansystems.com/products.html
тук са 43USD с доставката, като гледам старите как се чупят кат пластмаса, сигурно тия са специални и си заслужават парите.
Има ли по-бърз начин да си набавя гумените пръстени?
Изчистих повдигачите идеално (гледах от тема за почистване на sonny), ще поръчам ванос ринговете и гарнитурите за ваноса и капака на клапаните и затварям. Ако се оправи проблема с паленето(линка горе), тогава ще вкарам пари в двигателя, и главата ще махна, труда не ми се свиди.

http://www.beisansystems.com/products.html
тук са 43USD с доставката, като гледам старите как се чупят кат пластмаса, сигурно тия са специални и си заслужават парите.
Има ли по-бърз начин да си набавя гумените пръстени?

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
В оригиналния Сервиз Кит за ВАНОС няма ли го този ринг?
Целия сервиз кит е 100-на лева при официалния представител...
Поздрави,
Д
Поздрави,
Д

- Djelebov
- младши ентусиаст
-
ddddk написа:В оригиналния Сервиз Кит за ВАНОС няма ли го този ринг?
Поздрави,
Д
Те рингчетата се оказаха 2, но така или иначе и за тях или за кит-а в Бова (BMW Бургас) и в Eлиткар викат такова нещо няма

Знаеш ли от къде да го поръчам тоя кит?

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Днес за втори път ми се налага да давам този линк:
http://bmw-varnacars.bg/index.htm
Трябва да им кажа да ме "почерпят" за PR activity
Поздрави,
Д
http://bmw-varnacars.bg/index.htm
Трябва да им кажа да ме "почерпят" за PR activity

Поздрави,
Д

- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
Djelebov написа:ddddk написа:В оригиналния Сервиз Кит за ВАНОС няма ли го този ринг?
Поздрави,
Д
Те рингчетата се оказаха 2, но така или иначе и за тях или за кит-а в Бова (BMW Бургас) и в Eлиткар викат такова нещо няма![]()
Знаеш ли от къде да го поръчам тоя кит?
Значи бяха 3 ринговете по спомени и 3 болта, ако искаш веднага мога да ти изкарам номерата на необходимите части

- Djelebov
- младши ентусиаст
-
Георги, ddddk, вие май говорите за upgrade-а на ванос-а ,дето пречи да спича:
най-вероятно и него ще направя, щото едната от трите гайки на моя беше спекла и му пречеше да мърда. Но за момента много ми трябва това:
има ли го в кит-а?
най-вероятно и него ще направя, щото едната от трите гайки на моя беше спекла и му пречеше да мърда. Но за момента много ми трябва това:
има ли го в кит-а?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

14 мнения
• Страница 1 от 1