Проблем със светлините за задна скорост

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е46
Мечтае да кара: M..
Детайли за колата: 320D , 2003g

Проблем със светлините за задна скорост

Мнение от woiwodata » 24 Апр 2010, 12:21

Колеги нямам захранване на предпазителя който трябва да захрани светлините за задна скорост - Какво да правя ?

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем със светлините за задна скорост

Мнение от tisho_ » 24 Апр 2010, 22:10

а на буксата на скоростната кутия имаш ли захранване?

Потребител
Аватар

Мнение от woiwodata » 25 Апр 2010, 10:23

Захранването на буксата за задна скорост не трябва ли да тръгне от предпазителя да мине през буксата - като през клуч (включени - изключено) и да продължи към крушките на багажника ? нещо такоси мисля че е аз и сега незнам да вземам друг плюс (+) онякъде ли ?

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Мнение от katronski_br » 26 Апр 2010, 9:19

Предпазителя не е ли преди консуматора , а не преди прекъсвача?
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 26 Апр 2010, 12:27

woiwodata написа:Колеги нямам захранване на предпазителя който трябва да захрани светлините за задна скорост - Какво да правя ?

Като за начало ще е добре да споменеш за какво става въпрос? Каруца ли е това? Мотор с кош? Какво е? Има ли двигател? Дали е дизелов или бензинов? Буташ ли го на задна или е със скоростна кутия? А тя ръчна ли е или автоматична? А ако знаеш и коя година е излязло от производство цена няма да имаш!

Потребител
Аватар

Мнение от woiwodata » 26 Апр 2010, 13:37

КОлега колата БМВ 320Д - 150кс. . НЕ е каруца и аз не съм във форума за каруци . Виж да не си се объркал ти нещо. Проверих дайе се оказа че съм нахранил и сменил подковите на конете на двора си .. ?
Кат не ти е ясно нещо недей да се месиш моля. търся колега който вече може да е имал такива проблеми.

Слави
Аватар

Мнение от © » 26 Апр 2010, 17:19

повярвай ми, колегата stilko може да ти помогне и не случайно е задал тези въпроси
няма смисъл от излишни спорове

п.с. особено за ръчната и автоматичната кутия

ентусиаст
Аватар

Мнение от katronski_br » 26 Апр 2010, 17:58

аз немога да разбера какво общо има годината на производство на автомобила с светлините за задна скорост, какво общто има горивото (бензин - дизел). автомобилите произведени през 58 година също имат светлини за задна скорост чийто принцип не е много по различен: источник-прекъсвач-предпазител-консуматор.
какво ако е дизел може да не свети заради лоша нафта с повече парафин а пък ако е бензин светлините за задна скорост може да не бачкат заради октана??? :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от woiwodata » 26 Апр 2010, 18:50

Аз винаги съм смятал че захранването върви : Източник - Предпазител - Прекъсвач - Консуматор . Щом това не е така явно трябва да погледна прекъсвача. Колата е с ръчна скоросна кутия.

katronski_br написа:аз немога да разбера какво общо има годината на производство на автомобила с светлините за задна скорост, какво общто има горивото (бензин - дизел). автомобилите произведени през 58 година също имат светлини за задна скорост чийто принцип не е много по различен: источник-прекъсвач-предпазител-консуматор.
какво ако е дизел може да не свети заради лоша нафта с повече парафин а пък ако е бензин светлините за задна скорост може да не бачкат заради октана??? :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_GonzaLes » 26 Апр 2010, 21:51

katronski_br написа:аз немога да разбера какво общо има годината на производство на автомобила с светлините за задна скорост, какво общто има горивото (бензин - дизел). автомобилите произведени през 58 година също имат светлини за задна скорост чийто принцип не е много по различен: источник-прекъсвач-предпазител-консуматор.

Колега нещата имат много общо. С тези коментари незнам как очаквате по-знаещите да ви вземат на сериозно ?! Като сте толкова тарикати отивате в оторизиран сервиз плащате си за диагностика и готово. Там не питат каква е колата защото го виждат след като си платиш като поп ..... Тука още нема гадатели така че ако искате да ви помогне някой бъдете по сговорчиви и не се правете на много интересни...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от katronski_br » 27 Апр 2010, 1:46

от както съм си купил колата до сега за всчко нещо, повтарям ВСЯКО нещо я карам в оторизиран сервиз, защото ако тръгна да си ремонтирам колатасобственоръчно или да я дам на някой ''по-знаещ'' да ми я оправя с информация от интернет, побликувана от ''разбирачи'' то тогава значи карам Лада Жигули. тях ги ремонтираха ''майстори'' дето разбират много защото на комшията трактора му го били оправили с тел и клещи.

п.п някой ще ми обясни ли с две думи ей така като на ''по-малко разбиращ'' каква е разликата в светлините за задна скорост между автомобил с дизелов двигател и автомобил с бензинов такъв?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_GonzaLes » 27 Апр 2010, 6:56

Разликата е в електрониката на автомобилите, в зависимост от годината на производство и спецификациите в автомобила има разлика в електронните компоненти. Не всички части са взаимно заменяеми, и затова си имат номера !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G70
Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options

Мнение от jivko2828 » 01 Май 2010, 23:05

S_GonzaLes написа:Разликата е в електрониката на автомобилите, в зависимост от годината на производство и спецификациите в автомобила има разлика в електронните компоненти. Не всички части са взаимно заменяеми, и затова си имат номера !

Прав е колегата, явно имам разлика, от личен опит мога да кажа.
На моята кола 320d 136hp 2000 година по незнайна причина третия ми стоп беше махнат. Имаше букса, капак всичко нормално но самата платка със диодите липсваше. Купих си стоп от колега от форума, койти беше с 320 бензин, но на неговата платка + и - бяха разменени(или нещо подобно). Наложи се баща ми да ги разменя(понеже аз нищо не разбирам) после капака не пасваше, че вземах от бензин, абе грозна история.
За това е добре да се знае всичко за колата за да могат колегите, които наистина имат опит, да помогнат. :yes:

P.S. Мисля, че никой не е целял да се заяжда просто за да е точен отговора и информацията трябва да е точна.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 01 Май 2010, 23:33

S_GonzaLes написа:Колега нещата имат много общо. С тези коментари незнам как очаквате по-знаещите да ви вземат на сериозно ?! Като сте толкова тарикати отивате в оторизиран сервиз плащате си за диагностика и готово. Там не питат каква е колата защото го виждат след като си платиш като поп ..... Тука още нема гадатели така че ако искате да ви помогне някой бъдете по сговорчиви и не се правете на много интересни...

:yes: Аз вече гледам и да не го чета тоя форум, че какъв народ се навъди...
И аз имах какво да кажа по проблема, но ще си замълча с оглед възможния отговор на нуждаещия се от помощ.
Айде със здраве.
И преди Слави да се намуси, че загрозяваме допълнително подфорумчето ни - колеги(новичките) - нямате си представа колко хора оттук си поддържат колите в оторизираните сервизи. Други, купуват и само оригинални части, независимо какви, без компромиси. На немалко хора от този подфорум колите им възлизат на стойност поне три-четири пъти вашите, и то не от проста гъзария, а от грижа. Така че ви приканвам да спазвате добрия тон и да се въздържате от коментари за хора, които не познавате.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

ентусиаст
Аватар

Мнение от katronski_br » 02 Май 2010, 4:16

Аз разбрах че на някои не им паснал третият стоп, рабрах че всички части си имали номер, разбрах че има разлика в електрониката на автомобила в зависимост от годината, и куп други неща които би трябвало да са си там из механиците в сервиза където си карам колата, но така и не разбрах (предполагам и колегата пуснал темата също) защо аджаба няма захранване на предпазителя на светлините за задна скорост :dunno: ???

Назад към E46