оригиналени ксенон фарове фейслифт вероятен проблем
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Re: оригиналени ксенон фарове фейслифт вероятен проблем
Дамм,например при мен трафа на очичките преди да се скапе от жегите,почва да издава нискочестотен звук,а ринговете светят на 50%.С ксенона слава богу не съм имал ядове макар,че е автърмаркет,но БОШ.
- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M Tech 2
- Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2
Колеги аз имах същите проблеми.Оригинален ксенон,изгоряха ми баластите и двата + - 1 месец (абе направо един след друг) а един нов струваше една торба със пари и сложих обикновенни баласти.За което сега ме е яд.Одрязаха ми кабелите на оригиналните баласти и сега даже и да искам да си купя нови ОЕМ баласти незнам дали ще могат да се сложат.А сега пък тия баласти Луксима ли какви са крушките ми премигват отвреме навреме (трептят) и понякога тръгвт сус няколко секунди закаснение.И аз незнам вече какво да правя ...
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
е, как да не го четеш този форум... все се научава по нещо ново

kasabov написа:ами колега, при мен пък крушката трептеше леко, някой път не палеше и тн. Червено не светеше, не е толкова трудно да се види през лупатаНо след теста който препоръчах на колегата , безплатен и сигурен - разбрах, че е от баласта. Тия кондензатори като си променят леко характеристиките и почват проблеми, не е изобщо както си го мислищ - баласта или работи или не. Даже едни и същи крушки могат да ти светят различно (като сила и цвят), заради разлика в състоянието на баластите. Така, че доста си почел, но има още много
Още колко горе долу имам да прочета?

Баластът е електронният модул, който управлява ксеноновата система. Той контролира стартера и след запалването на крушката е отговорен за подаването на енергия към нея. Също така баластът следи за спадове и пикове в напрежението на автомобилната елвктрическа система и при нужда изключва ксеноновите крушки, за да ги предпази от изгаряне или повреда. Баластът отговаря също за рестартиране на ксеноновата система, ако сте се опитали 5-6 пъти да включите и изключите светлините без да изчакате необходимото време за загряване на ксеноновата крушка (от 3 до 8 секунди в зависимост от околната температура и преди колко време е била използвана) и фаровете са спрели да светят.
Наполовина работещ баласт, както го обясняваш, сигурно ще излезе, че е шанс 1:1000...
След това напрежението спада до стойност 70-90 волта (необходими да поддържат йонизацията/светенето).
Така вече съм съгласен!

зависи колко се е прецакал оригиналният баласт, може да не е толкова че да спре. Колегата, дето пусна темата - защо просто не смени местата на крушките и да провери. На китайските баласти хич не им пука за крушката. Ето колегата с луксимата го каза , за оригиналните може би имат няква защита, не знам.
kasabov написа:зависи колко се е прецакал оригиналният баласт, може да не е толкова че да спре. Колегата, дето пусна темата - защо просто не смени местата на крушките и да провери. На китайските баласти хич не им пука за крушката. Ето колегата с луксимата го каза , за оригиналните може би имат няква защита, не знам.

колеги здравейте. Проблема се оказа механичен
) Почнах да сменям крушките както посъветвахте. Отварям фара и гледам че крушката леко излязла назад и е разхлабена. наместихме я и грейна. мерси за детайлните отговорите и за инфото което със сигурност ще ми бъде полезно, както и на другите.

23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2