Маслен обрегач на веригите на 318 тдс

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ E36,E39,E46,E91,E53

Re: Маслен обрегач на веригите на 318 тдс

Мнение от tihomir_valkov » 26 Апр 2010, 23:19

кое е 75 лв бе колега,че не те разбрах понеже масления успокойтел е 110 лв а двата обтегача са по около 70 лв

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw 320 d ,E36 TDS
Мечтае да кара: BMW X5

Мнение от jibo » 27 Апр 2010, 13:42

tihomir_valkov написа:кое е 75 лв бе колега,че не те разбрах понеже масления успокойтел е 110 лв а двата обтегача са по около 70 лв

ти имам предвид около веригите аз за друго ти говорех то е като малко амортесиорче като махнеш пластмасите около двигателя се вижда до ролките за това ти говоря може от него да чука

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i седан .03
Мечтае да кара: Това което има
Детайли за колата: Черна.

Мнение от Dream_BMW » 28 Апр 2010, 9:44

jibo написа:
tihomir_valkov написа:кое е 75 лв бе колега,че не те разбрах понеже масления успокойтел е 110 лв а двата обтегача са по около 70 лв

ти имам предвид около веригите аз за друго ти говорех то е като малко амортесиорче като махнеш пластмасите около двигателя се вижда до ролките за това ти говоря може от него да чука

Хахах определено проблема не е в товa "амортесьорче",тъй като си чукаше и когато него го нямаше а имаше дна неподвижна планка.Пробллема за сега си мислим че е в обтегачите и успокоителите на веригата .Иначе знам как чука това амортесьорче,аз съм с 325 тдс и моето се чува когато загрее колата и то се чува като жжене на юурче от колкото чукане.Може би ще зачука като се поизносят още малко втулките му,но няма да го оставя аз да стигне до там.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw 320 d ,E36 TDS
Мечтае да кара: BMW X5

Мнение от jibo » 28 Апр 2010, 16:35

Dream_BMW написа:
jibo написа:

Хахах определено проблема не е в товa "амортесьорче",тъй като си чукаше и когато него го нямаше а имаше дна неподвижна планка.Пробллема за сега си мислим че е в обтегачите и успокоителите на веригата .Иначе знам как чука това амортесьорче,аз съм с 325 тдс и моето се чува когато загрее колата и то се чува като жжене на юурче от колкото чукане.Може би ще зачука като се поизносят още малко втулките му,но няма да го оставя аз да стигне до там.

ми дано го оправите тва жижене се чува и от самата стойка на армотесиорчето сменяш и нея е ще заспи само че и тя е над 150 лв :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tihomir_valkov » 28 Апр 2010, 17:47

да колега дано се оправи проблема но той не е жужене а чукане и то доста отцечено цън-цън и така но все пак благодарим ти за мнението

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobssy » 08 Май 2010, 13:18

Минах през същата процедура колега моята е 318тдс compact
Смених всичко вътре , вериги , маслен оптегач, водачи...
Преди това като долеех малко повече масло тракането ми изчезваше и се оказа че самия палец на масления оптегач беше изяден....Но така или иначе смених всичко така и така беше отворена колата...
След това обаче двигатела ми звучеше много шумно и ме дразнеше адски...Иначе вървеше малко повече..
Закарах я при познати които се занимават главно а свто теникиджийство и боядисване... Един месец ми седя при тях колата но сега работи тихо и съм доволен...
Мног е важно да ти го прави ремонта някой който е в час...Изискват се специални инструменти за този ремот и малко сервизи ги имат всичките на мен се оказа че след първия ремонт им е избягал един зъп при зацепването...
Дано съм ти бил полезен ...успех.....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tihomir_valkov » 09 Май 2010, 0:05

благодаря много колега и аз предполагам че може да е нещо такова но ще отварям пак агренажния капак но по нататък просто ве чудехме може ли да чука така от нещо неизправно по веригата и всико около нея понеже доста чука осебено когато е на оборот колата и не е като стържене а чукане металическо цън цън и така

Предишна

Назад към E36