Още един "У"(убиец) на пътя!:)
Модератори: mitaka7, Общи модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Още един "У"(убиец) на пътя!:)
След две седмици навършвам 18 и като луд фен на колите гледам вазможно най-рано да си взема книжката.Търся навсякъде инструктори,звъня насам натам,но или не мога да намеря в района или са на цени все едно ше караш изпит за космонавт.Накрая си намерих един от квартала(по препоръка) оказа се ебати якия пич въпреки,че е сгурно кум 70-те.Та идва време за извънградско.
Тръгваме от "Плиска" за към "Ботевградско шосе".Минаваме бавно покрай полицеиския пост и ето,че вече идва време да му пробвам възможностите на тва дизелче:) Вклъчвам пета и иструктора ми разправя"Ускорявай!" Давам аз газ...вече съм на 100,а тоа продалжава"Ускорявай,ускорявай" Стигам 130 и със задоволсво гледам как колата с табела"У" задминава повечето коли и другите те гледат и си викат къв е тоя откачен инструктор да ги кара да карат с 130:).Така де 130 не е кой знае какво,но като за първи път на магистрала беше голям кеф.Аз обикновенно се возя с 160-180км/ч но друго е когато ти си зад геврека.Иначе човека от 31 години е такав и явно знае,че най-добре се учи човек след като го предразположиш да се чувства добре и да усети тръпката.Майта пи се,не ти вика абе пич.
На следващия ден карам в "Редута" и се случва следното нещо:
Излизам на Т-образно кръстовище и съм на път без предимство.Гледам аз няляво никой,надясно никой и тръгвам леко да се изнасям ,щото в ляво нямах голяма видимост,заради някав паркиран камион пък и от пътя,който идваше оттам се виждаше много малко,тъй като е един наклон,който свършва след 30-на метра.Та завивам наляво по навъзгорното и изведнаж ми изкача едно учебно БМВ Е36.Беше на 20-на метра така че спокойно си минавах в мойта лента.Ама то кво се оказва в същия момент някав с най-новата 5-ца изпреварвал учебната кола и аз се озовах в ролята на патрулка блокирала пътя.Ако ше ме блъска кола верно искам да е БМВ ама чак пък две:)Оня с 5-цата си спря и застана зад другото БМВ,а инструктора ми с сигурност е изял псувните.Та все пак аз излезнах виновен,но тая ситуация беше доста сложна поради доста лошата видимост.Надявам да няма подобни на изпита шото съм out
Тръгваме от "Плиска" за към "Ботевградско шосе".Минаваме бавно покрай полицеиския пост и ето,че вече идва време да му пробвам възможностите на тва дизелче:) Вклъчвам пета и иструктора ми разправя"Ускорявай!" Давам аз газ...вече съм на 100,а тоа продалжава"Ускорявай,ускорявай" Стигам 130 и със задоволсво гледам как колата с табела"У" задминава повечето коли и другите те гледат и си викат къв е тоя откачен инструктор да ги кара да карат с 130:).Така де 130 не е кой знае какво,но като за първи път на магистрала беше голям кеф.Аз обикновенно се возя с 160-180км/ч но друго е когато ти си зад геврека.Иначе човека от 31 години е такав и явно знае,че най-добре се учи човек след като го предразположиш да се чувства добре и да усети тръпката.Майта пи се,не ти вика абе пич.
На следващия ден карам в "Редута" и се случва следното нещо:
Излизам на Т-образно кръстовище и съм на път без предимство.Гледам аз няляво никой,надясно никой и тръгвам леко да се изнасям ,щото в ляво нямах голяма видимост,заради някав паркиран камион пък и от пътя,който идваше оттам се виждаше много малко,тъй като е един наклон,който свършва след 30-на метра.Та завивам наляво по навъзгорното и изведнаж ми изкача едно учебно БМВ Е36.Беше на 20-на метра така че спокойно си минавах в мойта лента.Ама то кво се оказва в същия момент някав с най-новата 5-ца изпреварвал учебната кола и аз се озовах в ролята на патрулка блокирала пътя.Ако ше ме блъска кола верно искам да е БМВ ама чак пък две:)Оня с 5-цата си спря и застана зад другото БМВ,а инструктора ми с сигурност е изял псувните.Та все пак аз излезнах виновен,но тая ситуация беше доста сложна поради доста лошата видимост.Надявам да няма подобни на изпита шото съм out

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
сещам се за филма "Такси 1" дето ченгето се яви 18 (май) пъти на изпит и накрая инструктора се премести в друг град да практикува... но и там го намериха (ако не се лъжа при исрещата излезе от колата си и избяга)
като изключим тва изключение май почти няма човек който да не е взел книжка... още повече пък в България
))
така, че от първия, втория, третия или някой друг опит все ще го вземеш... няма значение от кой опит, важното е да се научиш да караш а не да правиш задръствания и катастрофи всяка седмица като някой познати шифьорКИ с книжка от над 10 години...

като изключим тва изключение май почти няма човек който да не е взел книжка... още повече пък в България

така, че от първия, втория, третия или някой друг опит все ще го вземеш... няма значение от кой опит, важното е да се научиш да караш а не да правиш задръствания и катастрофи всяка седмица като някой познати шифьорКИ с книжка от над 10 години...

Значи един приятел знае само да тръгва и спира, и записва се на курса и на първия урок оня го изкарва на цариградско и му вика - давай са тука в лявата лента, по бързо по бързо, а така - 110 км
, пича знаете ли как се беше сдухал, после не можел да ходи от треперене на краката. А аз пък въобще не съм карал извънградско на курсовете, що така незнам, нито пък нощно.

- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
Oyama написа:Значи един приятел знае само да тръгва и спира, и записва се на курса и на първия урок оня го изкарва на цариградско и му вика - давай са тука в лявата лента, по бързо по бързо, а така - 110 км, пича знаете ли как се беше сдухал, после не можел да ходи от треперене на краката. А аз пък въобще не съм карал извънградско на курсовете, що така незнам, нито пък нощно.
инструктора има пълен контрол над управлението на колата, с изключение на педала на газта (за него не съм сигурен) така че не виждам кво точно може да сдуха ? и що трябва после да трепериш ?
аз даже и да тръгвам и спирам не можех като се записах на курсовете - също на първия ден инструктора ме изкара извън града на кормуване, но спазвахме всички ограничения (60).. (на полигон всъщност никога не съм ходил)
казваше "ся натисни тоз педал, ся натисни тва копче, се бутни лоста еди как си" и т.н. и когато не успявах да направя нещо се намесваше той с педалите в краката си и даже не усещах че съм сбъркал! само ако ми бутне волана можех да се усетя...
така че не виждам кво толкоз страшно има... тоз твоя приятел ако се сдухва и разтреперва толкоз лесно май е по добре хич да не се качва на МПС ! само дето силно вярвам че някой е преувеличил... и то доста е преувеличил, кат оня виц ".... с ейййййй такова око беше"

И според мен малко е преувеличил тоя твой приятел
Да не си карал Z4 и да е искал да натиснеш копчето "Sport"
А да имаш някои познати с книжки от по-рано?:)

Defleppard написа:казваше "ся натисни тоз педал, ся натисни тва копче, се бутни лоста еди как си"
Да не си карал Z4 и да е искал да натиснеш копчето "Sport"

Defleppard написа:като някой познати шифьорКИ с книжка от над 10 години...
А да имаш някои познати с книжки от по-рано?:)
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
ние ги праим учебните коли с по 3 педала , повечето нови коли във Варна са така, наи мнооо ма кефи десния кат стане , 

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Абе каде ги тия инструктори дето дават да се кара с 110 на цариградското, аз що не можах да случа на такъв преди 6 години
Моя като дигна 60-70 и почваше да крещи, намали беееее, тва е учебен курс, да не ти е състезание, ако нуи видат ченгетата?!

Моя като дигна 60-70 и почваше да крещи, намали беееее, тва е учебен курс, да не ти е състезание, ако нуи видат ченгетата?!

Хайде мацко,220 по "Цариградско"
Абе по тва шосе ми се струва трудно да караш с 110 щото е леко натоварено и просто кат тръгнат две пенсии да се надпреварват или няква женка дава ляв мигач тръгва в дясно...(имам впредвид повечето да няма обидени) нема къде да ходиш:).А и като за първи път...
Ми навсякъде сигурно...то в тая държава да има нещо дето да се прави по правилата.Аз с моя перих с 80 по булевардите щото закъсняваше за някъде иначе през останалото време съм изряден че на изпита късат
пък на мен вече ми писна да се возя в тея рейсове където е борба за оцеляване 

Абе по тва шосе ми се струва трудно да караш с 110 щото е леко натоварено и просто кат тръгнат две пенсии да се надпреварват или няква женка дава ляв мигач тръгва в дясно...(имам впредвид повечето да няма обидени) нема къде да ходиш:).А и като за първи път...
Абе каде ги тия инструктори дето дават да се кара с 110 на цариградското
Ми навсякъде сигурно...то в тая държава да има нещо дето да се прави по правилата.Аз с моя перих с 80 по булевардите щото закъсняваше за някъде иначе през останалото време съм изряден че на изпита късат

- Asterix
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320Ci
така е , дават да се развиват високи скорости -.-р едни познати сега като караха на първия ден , първото сядане зад волана без оня да ги е видял как карат - отиват на полигона 2 мин единия - извънградско - 110 и единия регулирал колата да не излети в пътя с движенията на тоя жълтур
.. 

- hartge
- Потребител
-
- Кара: A4 Avant 1.8T
- Мечтае да кара: BMW M3,AUDI RS4,PORSCHE CGT
Пичове ,да караш със 130,160 200 и т.н. на прав път не е кой знае какво геройство,нито иска майсторлък.Вместо да мислите глупости по-добре се научете да тръгвате,да превключвате на време точните скорости и най-важното да спирате и да не паркирате по слух,че аман от новоизлюпени състезатели дето още си кръстосват ръцете по волана и гледат лоста,а си мислят,че са минимум трикратни шампиони по рали.
- Asterix
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320Ci
- BMW-X5
- Е53 Фанатик
-
- Кара: xDrive
Моя изпит протече при мноого тежки условия при най-гадния изпитващ (поне според инструктора ми не съм имал възможноста да се запозная с другите ,а и по добре
) бяхме три момчета в колата първия кара точно 100 метра при което много мудно реагираше не беше уверен много се изнесе на едно кръстовище и изпитващия му каза на близката спирка да слезе и му прекрати изпита.
Много се спекох и казах на момчето което беше до мен да минава втори ...
Качи се той ,да е карал около 5 мин. най-много тръгва да прави десен завой подаде много газ, не успя да върне волана инструктора му наби спирачките и му рече първата в дясно и където е удобно да спре ...
При което на мене всичко ми се обърна адреналина ми се качи ,но няма как сядам трети...
По време на изпита доста се притеснявах обстановката беше много спекла трепереше ми левия крак пресъхна ми гърлото ,но за щастие изпитващия се заговори с бащата на моя инструктор ,който беше комисия(той също е инструктор).Явно се познаваха отдавна и поразчупиха обстановката ,аз се поуспокоих и дадох всичко от себе си да не допускам грешки ...
20-та минута някъде пътуваме към централата на ДАИ там спряхме на паркинга и строгия чичка рече "Честито" с главно Ч
!
Изпитах удволетворение което не може да се опише с думи...
Та най-важното е независимо от създадените обстоятелства да не се панираш и притесняваш и да вярваш в себе си !!!
Успех ти пожелавам !!
Като ти мине изпита да пишеш какво е станало няма да се предаваш дори и да не го вземеш от първия път !!!
Учи листовките !!!
Поздрави

Много се спекох и казах на момчето което беше до мен да минава втори ...
Качи се той ,да е карал около 5 мин. най-много тръгва да прави десен завой подаде много газ, не успя да върне волана инструктора му наби спирачките и му рече първата в дясно и където е удобно да спре ...
При което на мене всичко ми се обърна адреналина ми се качи ,но няма как сядам трети...
По време на изпита доста се притеснявах обстановката беше много спекла трепереше ми левия крак пресъхна ми гърлото ,но за щастие изпитващия се заговори с бащата на моя инструктор ,който беше комисия(той също е инструктор).Явно се познаваха отдавна и поразчупиха обстановката ,аз се поуспокоих и дадох всичко от себе си да не допускам грешки ...
20-та минута някъде пътуваме към централата на ДАИ там спряхме на паркинга и строгия чичка рече "Честито" с главно Ч

Изпитах удволетворение което не може да се опише с думи...
Та най-важното е независимо от създадените обстоятелства да не се панираш и притесняваш и да вярваш в себе си !!!
Успех ти пожелавам !!

Като ти мине изпита да пишеш какво е станало няма да се предаваш дори и да не го вземеш от първия път !!!
Учи листовките !!!
Поздрави
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2