халогени
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- e36_Fanatik
- кандидат ентусиаст
-
Re: халогени
Не е проблем да се свържат, но най-добре си намери електричар за да няма после тема - запали ми се таблото.
- bmw55
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd && 525d
- Мечтае да кара: В европейска България
Възможно е това връзване колега но ще нагори инсталацията понеже не е правена за такъв товар!
Бъди честен пък да става квото ще
- lop_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318i м40 R.I.P:( е36 320и м52
- Мечтае да кара: x5 или е36 кабрио
Това е най-малкия проблем колега.Ако ти се дава по 50 лева на всяко спиране от страна на катаджия ги връзвай.По закон е заберанено да се използват с изключение когато има мъгла.Но и много зависи дали катаджията ще му се занимава с това ,а ако иска да се заяде с теб за нещо за да те глоби да знаеш ,че с това ще се хване за начало .Но както обичам да казвам "всеки си носи сам кръста и си отговаря за постъпките си".Другото което е както казаха колегите бая ще ти мирише на бакилит и най вероятно ще се стигне и до запалване на таблото.Мой съвет : по добре си ги вържи отделно както др. са си ги направили за да нямаш главоболие 

може всичко да е ,да ама не е бмв 

- b0k0
- селянина с колелото
-
- Кара: тролей
- Мечтае да кара: влак
Пича иска да светка с 6 фара на някой отсреша.. да го заслепи.. не се ли усещате закакво са му на дълги тия халогени
02' BMW E39 530d
96' BMW E36 316i coupe
95' Mercedes-Benz W202 C220
94' LADA 2104 (Червения лебед)
93' BMW E36 316i

БМВ във Facebook | www.kUkUrUkU.eU
96' BMW E36 316i coupe
95' Mercedes-Benz W202 C220
94' LADA 2104 (Червения лебед)
93' BMW E36 316i

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
колегата иска да увеличи евентуално светлината с тази идея
няма как да те глобят защото предполагам никои от вас не кара на дълги през деня
надали някоя кука ще ти гледа в дългите ноща да види какво свети и какво не.
проблема с инсталацията може и да го няма ,но ефекта от тия халогени е малък
те са си измислени за друго нещо. светят наблизо и встрани за да може да видиш нещо ако е мъгла
сложи си по добри крушки на дългите и ще видиш че няма да има смисъл от тази доработка
няма как да те глобят защото предполагам никои от вас не кара на дълги през деня
надали някоя кука ще ти гледа в дългите ноща да види какво свети и какво не.
проблема с инсталацията може и да го няма ,но ефекта от тия халогени е малък
те са си измислени за друго нещо. светят наблизо и встрани за да може да видиш нещо ако е мъгла
сложи си по добри крушки на дългите и ще видиш че няма да има смисъл от тази доработка
- ///M BOSS
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW
Може да се вържат но дали щте е разумно..
- lop_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318i м40 R.I.P:( е36 320и м52
- Мечтае да кара: x5 или е36 кабрио
MaBePuK написа:Колега, аз имам акт за халогени и не те съветвам да слагаш допълнителни!
еми и аз затова говоря но колегата си решава какво да прави.аз за малко се отървах от 20 лева глоба ,защото не ми работеха светлините на номера отзад ,камоли за халогените ако ги бях пуснал.
може всичко да е ,да ама не е бмв 

Могат да се вържат, но за целта използвай допълнително реле, за да не товариш релето на дългите.
Лично на мен не ми харесва тази идея. Вариант е само като присветкаш да се включват халогените, но това е малко по-сложно за изпълнение.
Лично на мен не ми харесва тази идея. Вариант е само като присветкаш да се включват халогените, но това е малко по-сложно за изпълнение.
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
bmw325tds написа:Могат да се вържат, но за целта използвай допълнително реле, за да не товариш релето на дългите.
Не му тряба допълнително реле, защото халогените си имат реле. Откача се проводника от копчето за халогените, този който подава +12V към релето и същия се свързва към проводника от лоста за чистачките, който е за дългите. Избира се положение при което да работят заедно, дали при премигане само или при включени дълги светлини. За да работят и двата варианта са необходими два диода в схемата и е щастлив човека. Ако пък не иска да си откача (реже) кабела от буксата за халогените, ще му трябва още един диод, иначе ако пусне халогените от копчето, ще му светват и дългите.
Ако колегата е много навит да го прави този "Тунинг" нека сподели как точно иска да му светят фаровете и халогените, в какви комбинации и кои копчета да му останат работещи. Схемата обещавам да я постна във форума, може и други да се зарибят

Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
stony1 написа:bmw325tds написа:Могат да се вържат, но за целта използвай допълнително реле, за да не товариш релето на дългите.
Не му тряба допълнително реле, защото халогените си имат реле. Откача се проводника от копчето за халогените, този който подава +12V към релето и същия се свързва към проводника от лоста за чистачките, който е за дългите. Избира се положение при което да работят заедно, дали при премигане само или при включени дълги светлини. За да работят и двата варианта са необходими два диода в схемата и е щастлив човека. Ако пък не иска да си откача (реже) кабела от буксата за халогените, ще му трябва още един диод, иначе ако пусне халогените от копчето, ще му светват и дългите.
Ако колегата е много навит да го прави този "Тунинг" нека сподели как точно иска да му светят фаровете и халогените, в какви комбинации и кои копчета да му останат работещи. Схемата обещавам да я постна във форума, може и други да се зарибят
точния отговор но ако има пусната инсталация ако нямаш трябва да монтираш реле
Здравейте ! Най -напред да благодаря на всички които се опитаха да помогнат със съвет! Понеже колата няма допълнителна инсталация за халогени най-лесният начин е да ги свържа директно за кабела на дългите.....мисля,че едиственната въпросителна е дали ще издържи релето.Почти всеки товарен автомобил има допълнителни фарове и то не такива за мъгла ,а мощни халогени....не съм чувал някой да е имал проблеми с полицията за това...Разбира се те не заместват основните но не са забранени.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
принципно ако смениш това реле мисял че останалото ще удържи
имаш и варянт да си направи иnстталацииката. тук колегите бяха дали доста инфо.
ще си сложиш и ключа вътре и няма да се притесняваш
а пак казвам ефекта на дълги с халогени е минимален. пробвал съм и почти не се променя нищо съществено в светлината. само си товариш системата общо взето с още две H1
имаш и варянт да си направи иnстталацииката. тук колегите бяха дали доста инфо.
ще си сложиш и ключа вътре и няма да се притесняваш
а пак казвам ефекта на дълги с халогени е минимален. пробвал съм и почти не се променя нищо съществено в светлината. само си товариш системата общо взето с още две H1
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
aleks9 написа:Здравейте ! Най -напред да благодаря на всички които се опитаха да помогнат със съвет! Понеже колата няма допълнителна инсталация за халогени най-лесният начин е да ги свържа директно за кабела на дългите.....мисля,че едиственната въпросителна е дали ще издържи релето.Почти всеки товарен автомобил има допълнителни фарове и то не такива за мъгла ,а мощни халогени....не съм чувал някой да е имал проблеми с полицията за това...Разбира се те не заместват основните но не са забранени.
Колега, инженерите на BMW са отговорили на твоя въпрос още при конструирането на колата. Сложили са отделно реле на халогените. Съвета ми е да не правиш БЪЛГАРСКИ изпълнения, за да не четем после теми със заглавие "Запали ми се инсталацията" или подобни.
Българския вариант:
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2