Премигване на фарове

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Премигване на фарове

Мнение от Foxhund » 16 Апр 2010, 16:23

Здравейте,

От известно време ми премигват фаровете и единият от задните стопове. Проверих да ли не е изгорял някой бушон, но не е. Колата е Е46 320 бензин, 2000г и е със завосдки ксенон. Някой да ли имал подобен проблем, или да може да даде съвет? Благодаря предварително!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Re: Премигване на фарове

Мнение от titto » 16 Апр 2010, 22:41

1.Маса да не се губи някъде?
2.Алтернатора(диодна плочка)?
3.По-слаб акумулатор?
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 19 Апр 2010, 13:18

За фаровете - вероятно крушките свършват и ще трябва да ги сменяш. Но щом и стопа мига, аз съм за слаб акумулатор или алтернатор.
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар

Мнение от Foxhund » 19 Апр 2010, 14:49

Благодаря за съветите, ще проверя тези неща.

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Мнение от katronski_br » 19 Апр 2010, 18:42

Оня ден един приятел забеляза нещо странно на моята кола.
Аз помислих че се бъзика и го накарах да седне и да завърти да пали колата той а аз излязох отпред да гледам и...... ВЕРНО БЕ
когато стартера върти ми премигват предните габаритни светлини.
ТОВА ПЪК ЗАЩО?
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от StratusMC » 21 Апр 2010, 16:42

На мен пък като стоя нощем на място с работеш дв и пуснати къси ми се мърдат фаровете на горе на долу с едно положение , можеби и в движение да прави така не няма как да се забележи... Все едно си играя с копчето за ел фаровете и го помръдвам савсвм по малко на горе на долу ..???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 21 Апр 2010, 18:56

StratusMC написа:На мен пък като стоя нощем на място с работеш дв и пуснати къси ми се мърдат фаровете на горе на долу с едно положение , можеби и в движение да прави така не няма как да се забележи... Все едно си играя с копчето за ел фаровете и го помръдвам савсвм по малко на горе на долу ..???
Освен ръчно с врътката, фаровете се регулират сами при запалване, с ел.моторче, в зависимост от това колко е натоварена колата!Може самите моторчета да се е.ават, по запознатите да кажат!?
Имаше някъде писано, че само с ориг.ксенон я има тази шмекерия, но моята е без и пак си се наместват нещо като кача тъщата примерно...! :mhihi:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от katronski_br » 22 Апр 2010, 4:06

и моите при запалване се местят нагоре-надолу но това е само да се настроят на нужното ниво зависи дали задницата е клекнала с няколко сантиметра заради това че е седнаа тъщата или е станала и е седнало 50-килограмовата любовница. ако е това -тогава няма проблем и да не се притеснява колегата.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 22 Апр 2010, 7:35

katronski_br написа:Оня ден един приятел забеляза нещо странно на моята кола.
Аз помислих че се бъзика и го накарах да седне и да завърти да пали колата той а аз излязох отпред да гледам и...... ВЕРНО БЕ
когато стартера върти ми премигват предните габаритни светлини.
ТОВА ПЪК ЗАЩО?

Щото акумолатора ти не е от най-читавите ... вече...

titto написа:
StratusMC написа:На мен пък като стоя нощем на място с работеш дв и пуснати къси ми се мърдат фаровете на горе на долу с едно положение , можеби и в движение да прави така не няма как да се забележи... Все едно си играя с копчето за ел фаровете и го помръдвам савсвм по малко на горе на долу ..???
Освен ръчно с врътката, фаровете се регулират сами при запалване, с ел.моторче, в зависимост от това колко е натоварена колата!Може самите моторчета да се е.ават, по запознатите да кажат!?
Имаше някъде писано, че само с ориг.ксенон я има тази шмекерия, но моята е без и пак си се наместват нещо като кача тъщата примерно...! :mhihi:

Не само оригиналния ксенон регулира - ВСИЧКИ Е46, без значение с халоген или ксенон са я имат тази екстра.
С времето моторчетата запичат...понякога лек удар във фара помага да се оправят, друг път - не.
:yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 22 Апр 2010, 14:25

Foxhund написа:Здравейте,

От известно време ми премигват фаровете и единият от задните стопове. Проверих да ли не е изгорял някой бушон, но не е. Колата е Е46 320 бензин, 2000г и е със завосдки ксенон. Някой да ли имал подобен проблем, или да може да даде съвет? Благодаря предварително!

смени си четките на алтернатора.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_GonzaLes » 25 Апр 2010, 22:49

titto написа:

Също така ако ти е заминал датчика за натовареност "нивомера" също може да помръдват.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 25 Апр 2010, 23:11

на всички се накланят до долу при запалване и се връщат на положението в което са оставени
нещо като тест, поне аз така си мисля
датчиците за ниво ги имат само колите с ксенон, отдолу на носачите и по това колко се "разпъват" определя колко е натоварена колата и къде трябва да бъде нивото на фаровете, без ксенон шофьора преценява от вътре с врътката

много малко вероятно, но премигването може да бъде и от кофти акумолатор

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 26 Апр 2010, 12:33

© написа:на всички се накланят до долу при запалване и се връщат на положението в което са оставени
нещо като тест, поне аз така си мисля
......

Забелязал съм, че :
1. Когато изгасиш двигателя без да си изключил фаровете (оригинален ксенон) от ключа (аз съм и с активирани дневни светлини, кето едва ли оказва някакво допълнително влияние в случая, и ключа си стои почти винаги включен), при следващото палене фаровете се наклоняват и стоят така докато не отпуснеш стартера.
2. Наклоняват се и веднага се вдигат (по собствен план :mhihi: ) при палене ако съм изключил първо двигателя и след това ключа за фаровете.
3. Не се наклоняват при палене ако преди това първо съм изключил фаровете и после двигателя.
Мисля, че и в трите горни случая няма значение дали съм бил на габарити или на фарове.
Изображение
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E 46
Мечтае да кара: BMW 530d

Мнение от niksan_KH7030AT » 29 Апр 2010, 22:35

Колега и аз съм с оригинален ксенон и с лупите само че колата ми е 320д!Преди известно време сложих габарити от тези с уж ксенонова светлина!Известно време след това и на мен фаровете започнаха да ми премигват и незнаех от какво е!Реших да си сложа пак обикновени крушки и проблема ми изчезна с тях.Ако и ти си слагал нчкакви габарити може да е като при мене.Дано да съм ти бил полезен!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от katronski_br » 03 Май 2010, 15:33

Моите са дълга история. аз си сложих на габаритите ЛЕД крушки, но ми даваше грешка, та си свързах едни обикновенни на кабела и ги закачих да светят под капака, и сега вече не ми дава грешка но като дам контакт мигат няколко пъти и спират после при завъртане на стартера , пак премигват до запалване на двигателя. но това не ми е проблем, даже ме кефи.

Следваща

Назад към E46