Нептиятно тропане в двигателя
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Skorostrelko
- Потребител
-
- Кара: BMW E61 525d
Нептиятно тропане в двигателя
Здравейте,
Карам БМВ 325 тдс 95г. и oт няколко дни насам имам следният проблем. Налага ми се да нагрявам по 3-4 пъти свещите, за да запаля при положение, че времето си е толпо и даже зимата не съм палил толкова трудно. Освен това се чува някакво бясно тропане в двигателя. Колкото повече го изфорсирам, толкова повече се чува едно въртеливо тропане на метал. Някой дали има идея от какво може да е? Дали са клапани нещо? И ако може някой да ми каже читав сервиз където мога да отида да го погленат? Благодаря предварително!
Карам БМВ 325 тдс 95г. и oт няколко дни насам имам следният проблем. Налага ми се да нагрявам по 3-4 пъти свещите, за да запаля при положение, че времето си е толпо и даже зимата не съм палил толкова трудно. Освен това се чува някакво бясно тропане в двигателя. Колкото повече го изфорсирам, толкова повече се чува едно въртеливо тропане на метал. Някой дали има идея от какво може да е? Дали са клапани нещо? И ако може някой да ми каже читав сервиз където мога да отида да го погленат? Благодаря предварително!
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Re: Нептиятно тропане в двигателя
Не беше лошо поне да споменеш от къде си,за да бъдеш упътен от някой колега на ЛС.Вероятно е опасно да се напише в аватара 

Последна промяна ned_gm28 на 25 Апр 2010, 13:26, променена общо 1 път
- kalobrana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Квото намери
Направи клип за да можем подобре да се запознаем с проблема 

Бирата е доказателство че Бог съществува!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Еми имаме три "неща":
1.ТДС
2.Трудно палене
3.Тропане , което се увеличава с нарастване на оборотите
В това "уравнение" аз смятам , че резултата е - ВЕРИГА (или изобщо проблем в ангренажната система..)
1.ТДС
2.Трудно палене
3.Тропане , което се увеличава с нарастване на оборотите
В това "уравнение" аз смятам , че резултата е - ВЕРИГА (или изобщо проблем в ангренажната система..)
- bmw55
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd && 525d
- Мечтае да кара: В европейска България
ПОвдигач или веига колега дай клипче?
Бъди честен пък да става квото ще
- Skorostrelko
- Потребител
-
Благодаря Ви колеги!
Днес ще направя едно клипче и ще го пусна. Отностно от къде съм, за да ме упътите за майстор.... от София.
Днес ще направя едно клипче и ще го пусна. Отностно от къде съм, за да ме упътите за майстор.... от София.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Здравей, че са ти изгорели повечето свещи е ясно, тропането - едно гадно все едно се удрят клапани и бутала е от все още неработещия/те цилиндър/и, просто нафтюхата не може да запали, като се стопли ДВГ-то предполагам това тропане изчезва.
- Skorostrelko
- Потребител
-
Re: Неприятно тропане в двигателя
Здравейте колеги,
след дълго отсъствие най-накрая успях да направя едно клипче, защото е крайно време да му обърна малко внимание на баварчето. То само с каране нестава! Отностно мението на колегата Ники Николов, преди 3 месеца смених и 6-те свещи. Доста хора вече ми казват, че е веригата на 100%. Въпроса е обаче отвори ли се там всичко ли е задължително да се сменя ( верига, водачи и т.н.) или може да се мине и по скромно според пораженията. Иначе ми стъпва много дебело, като се има в предвид, и че кулера и колекторите са пълни с масло и ще трябва и турбо да правя. А отностно турбото освен, че хвърля яко масло не се чува въобще да свисти, а колата е толко спъната и харчи че.....
след дълго отсъствие най-накрая успях да направя едно клипче, защото е крайно време да му обърна малко внимание на баварчето. То само с каране нестава! Отностно мението на колегата Ники Николов, преди 3 месеца смених и 6-те свещи. Доста хора вече ми казват, че е веригата на 100%. Въпроса е обаче отвори ли се там всичко ли е задължително да се сменя ( верига, водачи и т.н.) или може да се мине и по скромно според пораженията. Иначе ми стъпва много дебело, като се има в предвид, и че кулера и колекторите са пълни с масло и ще трябва и турбо да правя. А отностно турбото освен, че хвърля яко масло не се чува въобще да свисти, а колата е толко спъната и харчи че.....

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
Колега сподели си проблема в Е34 раздела, повече внимание ще ти се обърне. Там тия проблеми са им като смяна на спукана гума.
- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
ето и малко ориентиране в цените...
вериги 2бр., успокоители(банани) 2бр., хидравличен оптегач 1бр. - около 400лв. само за части
ремонт турбо с 1 година гаранция - около 450лв.
успех
вериги 2бр., успокоители(банани) 2бр., хидравличен оптегач 1бр. - около 400лв. само за части
ремонт турбо с 1 година гаранция - около 450лв.
успех
- Skorostrelko
- Потребител
-
St.Dilov благодаря ти за цифрите. Аз горе долу съм наясно с тях, но за работа ми искат много... от сорта на 400-500 лв. А за турбото ще се прееба ли много ако взема някое втора ръка. На симеон един арабин ми го дава за 250лв. ?
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
дай цена за ремонт на турбото и евентуално монтаж на помпата на колегата, другото може и съм да го направи предполагам
- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
Skorostrelko написа:..... но за работа ми искат много... от сорта на 400-500 лв. А за турбото ще се прееба ли много ако взема някое втора ръка. На симеон един арабин ми го дава за 250лв. ?
тия явно не познават парите

а турбо втора ръка, аз лично не бих си взел, обосновавам се и защо:
на първо място гаранцията, имах един проблем и я уважиха
второ шанса да почне да хвърля масло е огромен и пак се връщаш на изходно положение
трето надувам на 1,5 което си е натоварване за турбината и въпреки това вече 3 години не пипа маслото
- Skorostrelko
- Потребител
-
St.Dilov прави си, но все пак ще мина на варианта втора употреба от колега от тук пък колкото кара толкова. малко половинчата работа ама без пари така е 

14 мнения
• Страница 1 от 1