Разлика между реален разход и разход по БК
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
58 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
Re: Разлика между реален разход и разход по БК
Сладур1 написа:аз съм забелязъл че,ако тръгна извънградско,зануля борда отчита перфектно разхода,градско същата работа,само че,градско трябва да е с еднакъв стил на каране,неможе да го зануля като сипя бензин,излезна от бензиостанцията,обортомера в червено първите 3 скорости,разхода по-борда става 15,след това карам нормално пада на 12,5 , а реалният всъщност си е 8-9.незнам точно как го изчислява но винаги като го зануля и карам определени км с еднакво темпо си е прецизен.
Съгласен с тебе за всичко

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
При мен онзи ден на борд ми даде 5.7 а реално ми е изгорила 6.3(ОМВ Премиум Дизел) на 100км. при пробег малко над 500км почти изцяло извънградско(Е46 320Д 150кс. ръчна кутия)
- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
gocho_ написа:Сладур1 написа:аз съм забелязъл че,ако тръгна извънградско,зануля борда отчита перфектно разхода,градско същата работа,само че,градско трябва да е с еднакъв стил на каране,неможе да го зануля като сипя бензин,излезна от бензиостанцията,обортомера в червено първите 3 скорости,разхода по-борда става 15,след това карам нормално пада на 12,5 , а реалният всъщност си е 8-9.незнам точно как го изчислява но винаги като го зануля и карам определени км с еднакво темпо си е прецизен.
Съгласен с тебе за всичко
Напълно вярно. А иначе моята кола харчи колкото kia Rio 05г. на жената 1.3 бензин
За щастие не върви колкото неината но вече дизела си губи икономичната идея.

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
- skp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535D 2012
gocho_ написа:skp написа:Колега не се притеснявай, просто борд компютъра при този двигател лъже много, ама много. И мен много ме дразни, ама не знам как може да се коригира. 12л./100 са малко много ако си с ръчни скорости, аз съм автомат и зимата също съм около 12/100 градско (реални).
Той се настройва/калибрира , но принципно не дава големи отклонения колега ,явно зависи много от: начина на каране ,престоя на автомобила в задръствания , и многобройните студенизаради разтояния от 5-10км.
п.с.: моя лъже с 0,5-0,7л.
Колега обясни как се калибрира, ако знаеш. Принципно всички казват, че може да се настройва, ама аз не съм видял някой да знае как става. Предполагам трябва DIS.
- gocho_
- младши ентусиаст
-
Оооо виж във важните теми за скритото меню и питай "Е.Димитров"

настройва се, обаче аз не постигнах особен ефект с това
пак лъже
пак лъже
Гледам често се оплакват хората, че има разлика, а при мене е що годе точно, засичал съм го с наливане до капачка, ходене до морето и после пак наливане до горе. Разликата не помна каква беше точно, но беше минимална, съвсем в рамките на допустимата грешка 5-10%. До скоро можех да се хвана да спора и съм го правил, че не могат да си засичат хората, ама явно не при всички е толкова точно!
Колеги, кажете къде е точно това мерене на дебита на горивото, по което компютъра изчислява среден и моментен разход. Не знам в детайли двигателите с вътрешно горене (затова се извинявам, ако разсъжденията са ми глупави), но си мисля следното:
разликата междуреален разход и този по БК би трябвало да се дължи само на причини, свързани директно с меренето на впръскваното гориво - повреден датчик или некалибриран преобразувател (т.е компютър). Колеги изказаха мнение по-горе, че може разликата да се дължи на повреден въздушен дебитомер или термостат, които не са свързани директно с меренето на горивото. Според мен, ако има проблем с тези две неща, това ще доведе на увеличен разход на гориво като цяло, но не и до разлика в между БК и реален. Ще се радвам, ако коментирате това, което казвам и ако е глупост, не се подигравайте много - още съм зелен
Опитвам се просто да разбера откъде може да идва тази голяма разлика при мен и дали тя не е причина за повишения ми реален разход - зимата ми гореше реално 12л/100км (с ръчни скорости е колата)
разликата междуреален разход и този по БК би трябвало да се дължи само на причини, свързани директно с меренето на впръскваното гориво - повреден датчик или некалибриран преобразувател (т.е компютър). Колеги изказаха мнение по-горе, че може разликата да се дължи на повреден въздушен дебитомер или термостат, които не са свързани директно с меренето на горивото. Според мен, ако има проблем с тези две неща, това ще доведе на увеличен разход на гориво като цяло, но не и до разлика в между БК и реален. Ще се радвам, ако коментирате това, което казвам и ако е глупост, не се подигравайте много - още съм зелен

Опитвам се просто да разбера откъде може да идва тази голяма разлика при мен и дали тя не е причина за повишения ми реален разход - зимата ми гореше реално 12л/100км (с ръчни скорости е колата)
- gocho_
- младши ентусиаст
-
Колега ,сваляй малкия термостат и духай през него - трябва да оказва съпротивление.
Ако си духаш свободно -значи е заминал.
За големия мисля ,че се разбира само като погледнеш таблото (то и малкия така де - стрелката почва да играе ,ама не всеки обръща внимание).
Друг вариант за висок разхо наистина е дебитомера - ама това на диагностика да ти замерят количеството въздух.
Това според мене са най-срещаните причини , иначе има и
много други възможности (клапан на турбо, нещо по двигателя и т.н.) ,но много по-малко вероятни !
Ако си духаш свободно -значи е заминал.
За големия мисля ,че се разбира само като погледнеш таблото (то и малкия така де - стрелката почва да играе ,ама не всеки обръща внимание).
Друг вариант за висок разхо наистина е дебитомера - ама това на диагностика да ти замерят количеството въздух.
Това според мене са най-срещаните причини , иначе има и
много други възможности (клапан на турбо, нещо по двигателя и т.н.) ,но много по-малко вероятни !

- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 ///M5
- Детайли за колата: Eisenmann Exhaust
Само на мен ли ми показва реален разход на борд. компа? При преход Варна-Казанлък, заредих пълен резервоар във Варна, и си занулих километража и средния разход на излизане от града, когато пристигнах в Казанлък на борд. компа показа 5.4л/100км, а километрите бяха ~320. Отидох на OMV и пак напълних резервоара до горе и събра точно 17.300ml нафта
Не знам, не чета за първи път такава тема, много хора се оплакват, едва ли не излиза, че е абсурдно да си показва както трябва, а то не е така. Аз примерно абсолютно всеки ден, като се кача за първи път в колата, си ги занулявам средния разход и километрите и никога не ми е давало отклонения, както и да карам.. Ако карам агресивно и ми показва 15/100, си ги гори 15, ако карам, все едно карам рикша и ми покаже 4/100, значи си ми гори 4...

Не знам, не чета за първи път такава тема, много хора се оплакват, едва ли не излиза, че е абсурдно да си показва както трябва, а то не е така. Аз примерно абсолютно всеки ден, като се кача за първи път в колата, си ги занулявам средния разход и километрите и никога не ми е давало отклонения, както и да карам.. Ако карам агресивно и ми показва 15/100, си ги гори 15, ако карам, все едно карам рикша и ми покаже 4/100, значи си ми гори 4...
- Spawn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW ZHP Limited Rare Edition 303 hp
- Мечтае да кара: ...вече го кара :)
Купих си лосче БК и там каквото още трябва, пристига във вторник и ще го монтирам( надявам се да е лесно) и ще разбера и аз моментия разход как е.
Чудих се има ли как да се добави в БК , тази опция примерно ако ми стават около 10 л в резервоара, колко километри мога да мина с остатъка гориво?
Предполагам трябва някакъв датчик да се слага или
Чудих се има ли как да се добави в БК , тази опция примерно ако ми стават около 10 л в резервоара, колко километри мога да мина с остатъка гориво?
Предполагам трябва някакъв датчик да се слага или

това го има като опция в борд компютъра
датчика за горивото си го има, т.е. ясно е колко литра има в резервоара, знае се и средният разход за някакво разстояние и така изчислява оставащите км - доста неточно
датчика за горивото си го има, т.е. ясно е колко литра има в резервоара, знае се и средният разход за някакво разстояние и така изчислява оставащите км - доста неточно

- Spawn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW ZHP Limited Rare Edition 303 hp
- Мечтае да кара: ...вече го кара :)
© написа:това го има като опция в борд компютъра
Супер, винаги съм харесвал тази екстра, много ли е неточно ?
Щото примерно като ми светне лампичката на резервоара знам , че имам за около 80 км остатък.
зависи колко точно ще ти показва средният разход, горе долу са свързани, само че се взема средният разход не от зануляването, ами за някакъв друг период
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Не е мн за тук ама не искам да отварям нова тема за нещо което го има но не мога да го намеря
Трябва ми инфо как се нулира средният разход и средната скорост по БК
Поздрави!

Трябва ми инфо как се нулира средният разход и средната скорост по БК

Поздрави!
58 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4