Проблем с музката от лявата страна.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с музката от лявата страна.

Мнение от 525bmw » 24 Апр 2010, 7:56

Случва се нещо странно . Преди няколко дни музиката от предната и задната врата от ляво спря. НЕ се чува изобщо, нито съскане, нищо. Когато не карам известно време колата, като запаля отново работят, но като усиля пак и изчезва звука. От всичко което е дотук, говорителите не са изгорели а дава някакъв проблем. Задните колони свирят и двете. Значи е нещо във вратите. Скъсан кабел. Някой имал ли е подобно приключение, защото в търсачката не открих нищо.

Имам вграден усилвател и туба. Сигнала към тубата е взет от едната задна колона.
Евентуално оригиналният усилвател да има студена спойка или някъде да дава на късо, много кофти.

Колата е 2003 МК4 16:9
Всеки ходи на почивка на море, бъди различен, иди под него!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 540ia

Re: Проблем с музката от лявата страна.

Мнение от Jikata » 25 Апр 2010, 4:47

колега аз имах подобен проблем,с говорителя отпред в дясно.беше спрял да работи и много рядко се пускаше ,да не кажа хич.,ходих по маистори и всякакви други и на края имах 3 алтернати.в бмв ми казаха 4е е изгорял радио модула,кадето е и усилователяи ми предложика нов срещу сума ,която няма нужда да споменавам.в автоузво4ителен центар ми предложиха да си сложа някакав усиловател и да го варжат и щеше да стане много добре за около 400лв ДЛС с монтажа и вси4ко.,но понеже тогажа нямаше мноо пари и го отворихме с един приател ,които разбира от електроника и от този род работи,в крайна сметка се оказа 4е краиното стапало на единия канал е сдало багажа и го подменихме с друг аналог,и сега вси4ко е ок

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nane » 17 Май 2010, 15:31

колеги аз имам е 39 2003г.и първо като осилех музиката и лявата предна колона прекъсваше и като намалех музиката тя тръгваше сега се скапа сичко значи като не е усилена музиката горе доло над половината се чува добре като я намаля малко и започва едно бучене и ништо не се разбира от какво може да е това и каде може да ми го оправят естествено и каква шет е цената за това горе доло благодаря предварително

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 18 Май 2010, 0:08

525bmw написа:Случва се нещо странно . Преди няколко дни музиката от предната и задната врата от ляво спря. НЕ се чува изобщо, нито съскане, нищо. Когато не карам известно време колата, като запаля отново работят, но като усиля пак и изчезва звука. От всичко което е дотук, говорителите не са изгорели а дава някакъв проблем. Задните колони свирят и двете. Значи е нещо във вратите. Скъсан кабел. Някой имал ли е подобно приключение, защото в търсачката не открих нищо.

Имам вграден усилвател и туба. Сигнала към тубата е взет от едната задна колона.
Евентуално оригиналният усилвател да има студена спойка или някъде да дава на късо, много кофти.

Колата е 2003 МК4 16:9

Заминал ти е радио модула. Има няколко опита за ремонтиране и мисля, че са успешни. Трудно се намира такъв радио модул, така че ако намериш някой да ти го ремонтира ще е най-безболезнено за теб.

Същото важи и за @nane, ако е с навигация (почти съм сигурен, че е с нави).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nane » 13 Ное 2011, 16:25

колеги искам да ви питам значи с ремонтиран радио модол съм и с оделен усилвател всичко работи добре само че има смущения като работи двигателя и когато паля колата се чува едно пукане докато запаля от говорителите казаха ми че трябва да си сложа някакво съпротивление за да обира смущенията но незнам каде се слага и какво съпротивление нкои може ли да обясни

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sherman » 13 Ное 2011, 22:20

Да не пускам нова тема...аз също имам проблем с озвучението. След като ми свиха навигацията и модулите в багажника взех от форума други такива, обаче колонките пръщят най-вече като се поусили малко музиката независимо дали съм на радио или чейнджър. С голямата навигация съм и BM54 радио модул.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е61-530da-05г.

Мнение от ICHIBAN » 15 Ное 2011, 15:50

Къде ги ремонтирате че и аз имам един в гаража?
И да се гордея и да не се гордея,
все съм си българин,така че по-добре
да се гордея.

Потребител
Аватар
Кара: E39 525d 2003 Individual

Мнение от Vihar » 15 Ное 2011, 17:39

Здравейте,

Кирил от КИКО МОБИЛ ремонтира успешно моя БМ54 - горещо го препоръчвам!

Неговите координати са: тел. 0898 516 864, http://bgcaraudio.com/

Успех!
ВИХЪР
Изображение

Назад към E39