светещи сенници

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5
Мечтае да кара: MX5

светещи сенници

Мнение от gido » 21 Апр 2010, 22:56

колеги искам да си сменя моите сенници с такива които светят,някои да знае как се връзват.да е минавал по този път.откаде се зима плюс и така нататак. :help:
[url=http://forum-lines.ru/]Изображение
[/url]интересное

младши ентусиаст
Аватар

Re: светещи сенници

Мнение от tisho_ » 22 Апр 2010, 7:11

колега аз си слагах на Е 34-ката но е голяма занимавка за тая глупава "екстра".
вземаш и "+" и "-" от централния плафон на тавана. Предполагам си наясно че освен да си изрежеш тавана за монтаж на плафоните се сменят сенниците и закопчалките им.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 22 Апр 2010, 9:03

По-добре не се занимавай, аз тея светещи сенници да съм ги ползвал максимум 4-5 пъти за последните 2 години. Шукарно си е, ама не се използва особено много.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 22 Апр 2010, 17:00

Ммммм! Много се радвам на такива темички!
Сега. Както каза колегата по-горе ти трябват нови сенници (с вградени ключватели и кабел), плафони, жици и три (4) мост-клеми тип "вампирски зъби".
Плафоните са различни цветове в зависимост от цвета на облицовката на тавана. Обикновенно са сиви. Има още и черни, бежови и зелени. Сивите са с ном. номера
63316961995 - ляв и 63316961996 - десен, по 13,13лв.
Същите са и задните плафони в багажния отсек на комбитата. Някои казват, че и плафоните в краката стават, но аз си мисля че ще дойдат малко по-високи, а и са с метална капачка от горе, което навява на притеснения за късо с тавана. Към тях ти трябват две букси 61138377072 по 2,00 лв и 4 кабелчета с клеми 61130005197, вско по 2,39 лв.
Сенниците са 51168267897 - ляв и 51168267898 - десен, пак са в цветове - черен, сив и бежов. Предполагам, че си се снабдил вече с тях, защото нови са по 159 лв единият :mhihi:
Кабел ще ти трябва не повече от 3м със сечение 0,5мм.

Масата винаги я вземаш от кафевия кабел на плафона и отива на пин 1 на плафоните на сенниците (всъщност няма значение дали ще е 1 или 3).
За плюса имаш два варианта:
1. Оригиналната схема за свързване: от бушон 5 на таблото зад жабката и всичко да си работи както трябва - по полагащите му се ел.вериги. Кабела за плюса минава от предпазителя зад жабката, зад еърбега на дясната предна колонка и горе зад ръба на кората на тавана.
Изображение
2. Вземаш плюс от пин 7 на плафона (кабела е кафяв с жълта ивица). Евентуален недостатък може да е (не съм сигурен и най-вероятно може да бъркам, но - ), че ако не си с кристалния плафон (с двете лампи за четене от страни), ще ти се налага първо да включваш предния плафон от бутона му за да светне и плафона над сенника (за да се гримираш :mhihi: ). А ако съм прав, тогава пък плюса няма да идва от пин 7, а от пин 8. Защото май този пин 7 е само за управляващ сигнал към главния модул и там няма "постоянен" (не питай защо го слагам в кавички, че много дълго ще станеза обяснение) плюс. И за да не те дразни - пак отиваш на 1-я вариант. Пак подчертавам, че не съм сигурен дали е така. Може и да няма такъв проблем, не съм пробвал и за това не твърдя със сигурност.
Ако си с кристален плафон, вземаш плюса от пин 1 (обикновенния плафон няма кабел на пин 1), кабела е червен с жълта ивица, и не би трябвало да има проблеми.
Изображение
Последна промяна pazokolarov на 08 Ное 2010, 11:00, променена общо 4 пъти
Изображение
ИзображениеИзображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 22 Апр 2010, 17:48

е нямаше как да не се напишат нещата от колегата :mhihi:
мен лично много ме дразнят, защото жена ми нон стоп се оглежда
може би трябва да ги махна или да имитирам някакъв проблем :mhihi:

ентусиаст