задницата тресе при ускоряване
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
задницата тресе при ускоряване
Привет на всички! От доста време разглеждам форума и честно казано посещенията на сервизи рязко спаднаха с помощта на по-компетентните колеги,чиито мнения и съвети доста са ми помогнали
,макар и да не са били конкретно към мен. Но ето че възникна един проблем,за който не намерих отговор,та затова реших да пусна темата. ако е писано и съм пропуснал,моля да ме извините и ако може да ме упътите към съответната тема. Та проблема ми е следния. Тръгвам вчера от един светофар -първа,втора и към 3000-3500 оборота усетих че задницата претресе,но не обърнах внимание и продължих,викам си нещо не е бил равен пътя. Да ама на следващия светофар същата работа
. Пак на втора и пак на същите обороти. Качвам оборотите-нема нищо. превключвам на 3та,4та и пак нищо. Откакто го забелязах всеки път го прави-само на 2ра и само на определените обороти 3000-3500. Днеска сутринта карах жената на работа и на отиване докато беше студена колата не претресе (може и още да съм спал де
),но на връщане същата работа,пак тресе и то само при ускорение. Ако поддържам тия обороти не ми прави проблем нито на 2ра,нито на друга предавка.Ако някой има идея ще се радвам да сподели
. Благодаря предварително!
Забравих да уточня за е36 купе м43б16 става въпрос.

Забравих да уточня за е36 купе м43б16 става въпрос.
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: задницата тресе при ускоряване
Тампони заден мост,тампони диференциал,гумите как са.Погледнете я на канал-включвате на скорост,един да гледа отдолу какво става а друг да подбутва колата и където най много засуква най вероятно там ти е проблема.Няма да е лошо да погледнете и тампоните на скоростите и гуменото каре на кардана.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
vladi_a_i написа:Тампони заден мост,тампони диференциал,гумите как са.Погледнете я на канал-включвате на скорост,един да гледа отдолу какво става а друг да подбутва колата и където най много засуква най вероятно там ти е проблема.Няма да е лошо да погледнете и тампоните на скоростите и гуменото каре на кардана.
вижте и каретата на кардана и висящ лагер
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
мерси за отговорите,колеги!
Тампоните на задния мост и без това си ги бях набелязал
. Но по-интересно ми е защо само на втора и само на 3000-3500 оборота 

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
jbankov написа:колега,как са ти амортисьорите отзад???
ми сравнително нови,на 5-6 хил km. Немски,газови ама не помня марка

- nedbmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Е46 facelift
- Мечтае да кара: Е90
- Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.
Висящ лагер провери и него
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Виж гуменото каре на кардана(отпред при скоростите) при мен беше от това и имаше същите симптоми.
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Абослютно същия проблем имам и аз.Гумено каре на кардана, но ме е страх да бутам от долу а и 6 дена в седмицата коли разглобявам неделя като съм по свободен и аз ще го сменям че го разхождам из колата 

- BorisMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: 92,318 sedan
Миналата седмица смених гуменото каре,но продължава да го прави същото,както е при теб и то при рязко ускорение.Отидох при пичовете които ми го направиха,погледнаха пак и казаха-висящ лагер.Преди това ми показаха карето,гумата на което ми приличаше като трохи.Карето и лагера са свързани и ако не е едното е другото.А защо само на 3000 об ли?Получава се нещо като при въртенето на барабана на пералнята-оборотите имат критична точка,свързана с лагера и както барабана тресе,така и при набиране се случва.
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
Като гледам сте единодушни за каре и висящ лагер,както и аз се съмнявах и това донякъде ме успокоява,защото се шашнах да не би да е нещо ск.кутия, диф.... Тиа дни като имам възможност ще видя колата отдолу. Откакто сменявам маслото изсмуквайки го,а не с източване, не ми се е налагало да вдигам колата.
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
Погледнах днеска колата и гуменото каре на кардана направо ме уплаши,оръфано до безобразие... При първа възможност ще го сменя заедно с тампоните на задния мост,па дано се оправи колата. Мерси за съветите на колегите! 

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
И аз имах същия проблем колеги, при ускоряване ми претрисаше задницата. Съвета ми е като проверявате гуменото каре и висящия лагер, да хвърлите едно око и на задното каре(което е точно преди дифа) да няма луфтове, щото при мен проблема беше от него, кофтито е обаче че това каре неподлежи на смяна, щото върви с кардана (не се разглобява), ако е от него трябва друг кардан.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
А на висящия лагер кой му е парт номера и цена ако знае някой евентуално?
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2