Шпер диференциал

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Смок » 16 Апр 2003, 18:45

Dr.Schnaps написа:...Твоиат диференциал е от друго поколение.Не zнам кво то4но е ASD(ne e li ADS?), предполагам Automatischen SperrDifferential...

ASD=Automatische Sperrdifferential на MB. Името подсказва, че това е шпердиференциал, които става такъв с помоща на автоматика. Т.е. става шпердиференциал, когато хидравликата го блокира на 100% (междинни положения няма). Тези 35%, които си ги има винаги не ги броят, те са по между другото и много рядко се споменават.
Системата изобщо не е нова, МВ я ползват от поне 15 години.
Както и да е. Май си говорим си глупости вече...

BMW///M-ma6inata написа:...добре,много ми е интересно, при пълно блокиране не се ли чувства по-кофти задницата особено в завои......

Ми кофти ще и е :lol: Само че диференциала се блокира за много кратко време и то само след като се получи над определено ниво разлика в скоростта на въртене на предните и задните колела. Взима данни от сензорите на ABS-а. Над определена скорост (25 км/ч) не се задейства. Идеята е му е само да те измъкне от преспата или калта, след това се изключва пак. Докато е блокиран свети лампа с жълт триъгилник и удивителна в него, точно в средата на таблото, така че и да си кьорав да го видиш и да караш по-внимателно.
Може да се включи докато завиваш, примерно на много хлъзгав път и тогава се усеща леко замятане, но не е проблем, щото в такава ситуация и без това караш много бавно (иначе няма да се включи блокировката). Когато се ползва по предназначение (примерно от дълбока преспа) изобщо не се усеща включването, просто колата потегля и след малко лампичката изгасва.
Само Дизел!

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 17 Апр 2003, 14:23

Роската има чудесна тема по въпроса... разтърси се малко

Мерси ще поразгледам

a kolko diri ostaviash

Една ако имаш предвид броя на следите от гумите, което ме навежда на мисълта че нямам такова май :)

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

еи

Мнение от ///Явор » 17 Апр 2003, 18:19

те тва имах предвит

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 18 Апр 2003, 13:25

Ясно сега остава да го намеря тоя дето ми продаде БМВ-то ида го очистя :):):):):):):):):):):)

Предишна

Назад към Основен Форум