Еднакви термостати с видима разлика?!?! Help!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
Еднакви термостати с видима разлика?!?! Help!

този от дясно е Вебер а този от ляво е Behr както виждате 2-та термостата са съвсем различни а ги дават и 2-та че са за м52б25
освен видимата разлика има и разлика в дължината от О-рингчето до края на пружинката... на вебера е около 3.2 см. а на бехр-а 2.5 см.
кажете от каде идва тази разлика и да нямам проблеми като си сложиа Бехр-чето
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
Re: Еднакви термостати с видима разлика?!?! Help!
а кой е старият
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
павката написа:а кой е старият
няма стар...и двата са нови,но различни...поне аз така разбрах

- Ogi
-
Плевен тийм
-
павката написа:а кой е старият
този от дясно е стария... купих новия и забелязах че нямат нищо общо... чукнахме парт номера изписан в/у стария и излезе че новия е съвместимия вариянт на стария

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
сигурен ли си ,че някой от двата не е гаражно производство???

- Xscape
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320 Ci
- Детайли за колата: Black, M6 Rims
Колега, тва на стария ти дето се вижда дупка ли е ? 

Think. Believe. Dream. Dare...
Ogi написа:...този от дясно е Вебер а този от ляво е Behr както.....
направо ако може да го върнеш ... за другите части как да е, ама термостат - най-добре е да се бръкнеш за оригинален (не е кой знае колко по-скъп) ... ако не друго, то поне по-спопойно се спи

- Crazy_jerry
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше 32? Compact
- Мечтае да кара: E91 330xD
Намери си на Wahler ако колата е преди 09/1992 е 4235.80D след 09/1992 дава термостат с два различни градуса на отваряне единя е на 88 другия на 92 номера им съответно е 4236.88D и 4236.92D. Успех 

Xscape написа:Колега, тва на стария ти дето се вижда дупка ли е ?
Дупка за обезвъздушаване при пълнене на системата. Мисля, че всички термостати я имат.
Колкото до термостатите новият трябва да отваря на същите градуси и да си дигурен че е оригинален.
Аз съм с Behr и нямам проблеми.
Термостатите видимо са различни - това е въпрос на изработка.
Важен е диаметъра на големия О-пръстен, за да може да уплътни добре, и габаритните размери за да се побере на местото си.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
купи си оригинален с 20 лв няма да забогатееш ама липсата на парно примерно е много досадна ,а и завишения разход трябва да се отчете ако отваря рано
- Ogi
-
Плевен тийм
-
1-во... незнам защо съм останал с впечатлението че марката му е вебер... шибан ВАЛЕР си е
като цени Behr е по скъп от Валер с 10-тина лв. тъй че проблема ми не е в цената...
въпроса ми е че в опашката (така да го кажа) на 2-та термостата има разлика... Валера е по дълъг от Behr-a иначе и 2-та си пасват перфектно влизат си стоят си... това ви питам... защо единия е по дълаг от другия и дали това няма да е проблем???
до скоро си карах с валера но след като запече и ми го наби с 600 лв. ремонт повече неискам и да чуя за тази марка Валер

като цени Behr е по скъп от Валер с 10-тина лв. тъй че проблема ми не е в цената...
въпроса ми е че в опашката (така да го кажа) на 2-та термостата има разлика... Валера е по дълъг от Behr-a иначе и 2-та си пасват перфектно влизат си стоят си... това ви питам... защо единия е по дълаг от другия и дали това няма да е проблем???
до скоро си карах с валера но след като запече и ми го наби с 600 лв. ремонт повече неискам и да чуя за тази марка Валер
По-дългия е твоя модел. Късия е за 4 цилиндров мотор.
И аз така си бях купил от симеон уж за 25-ца свалих го и...греда... по-къс е.
От Дарукар взех по шасито оригинален за 70 лева и вече 2,5 години съм доволен.
Успех.
Поздрави
И аз така си бях купил от симеон уж за 25-ца свалих го и...греда... по-къс е.
От Дарукар взех по шасито оригинален за 70 лева и вече 2,5 години съм доволен.
Успех.
Поздрави

Ogi написа:1-во... незнам защо съм останал с впечатлението че марката му е вебер... шибан ВАЛЕР си е![]()
Нищо и няма на опашката. Даже е по-малка което ще води до по-лесно преминаване на водата.
Сложи термостата в съд с вода и на котлона. Добре е да имаш термометър и да го провериш дали ще отвори при зададената температура. Ако отвори го слагаш и това е. Всеки термостат заминава рано или късно. Просто трябва да следиш тепмературата на водата.
- Ogi
-
Плевен тийм
-
bmw325tds написа:Ogi написа:1-во... незнам защо съм останал с впечатлението че марката му е вебер... шибан ВАЛЕР си е![]()
Нищо и няма на опашката. Даже е по-малка което ще води до по-лесно преминаване на водата.
Сложи термостата в съд с вода и на котлона. Добре е да имаш термометър и да го провериш дали ще отвори при зададената температура. Ако отвори го слагаш и това е. Всеки термостат заминава рано или късно. Просто трябва да следиш тепмературата на водата.
е това исках да чуя...
заинатил съм се да е Behr понеже м20-ковия и м52-ковия термостат са 1 към 1... нямат никакви външни разлики...
разликата е че м20-ковия отваря на 80 градуса... т.е. по добре за мен
14 мнения
• Страница 1 от 1