318ис не върви ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- joreto007
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4,4 е39
- Мечтае да кара: M5 E39
318ис не върви ?
Знам че много ще кажат те толкова могат или некви подобни спестете си ги колата е с изпускателни колектори права тръба ф60 резонатор турбо гърне от към изпускане на газове е освободена в рамките на допостимото да не става обратен ефект сп филтър коносовиден с постояно обдухване на студен въздух колата е с чип от италия преди вървеше много пролично с 16 джанти с гума 225/50/16 сега е с 17 225 /45 /17 самнява ме от това да е тази разлика . Но колата осезаемо намали вървежа карам я с 95 ОМW .Колата е с сменен съединител преди 1 година и може и да е от него сменян е бензинов филтър 2 пъти . Усещането е се едно потеглям с кола закачена за мене на горе в високите няма толкова разлика но в ниските стана много зле ако някои е имал подобен проблем нека сподели как го е премахнал датчици ли са нз .

Re: 318ис не върви ?
Ти сам си си отговорил на въпроса - ако колата ти е била напълно изрядна и си сложил по-големи джанти, логично е след смяната с по-тежки валяци да ти е по-мудна в ниските, докато тръгне, а нагоре разлика почти да не се усеща! Карай я със 100 октанов бензин, хем върви една идея по-добре, хем гори една идея по-малко, хем е по-добре за двигателя!
ПС: Сложи и 14-ки и после ще питаш защо тръгна така изведнъж да върви повече...
Жоре, айде пак да ги замериме, че ти се оплакваш, че не върви, аз също, да видим ко стаа сега 

- anton868
- Потребител
-
- Кара: E36 М42
- Мечтае да кара: М5, Х5
- Детайли за колата: 318 is M42
Колега аз бях точно като теб едвам тръгвах !! провери си Дебитомера при мен това беше, а като гледам какво пишеш може и при теб да е така
Ако искате може и аз да дойда, че тя мойта ептен не върви и тъкмо ще се поуспокоите, че ви вървят колите 

TiGoNiSh написа:Ако искате може и аз да дойда, че тя мойта ептен не върви и тъкмо ще се поуспокоите, че ви вървят колите
с какъв матор ис ти? Аз съм с М50Б20 и сме се пускали с Жорката та искам пак да видиме след зимния сън ко е станало

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
TiGoNiSh написа:Ти сам си си отговорил на въпроса - ако колата ти е била напълно изрядна и си сложил по-големи джанти, логично е след смяната с по-тежки валяци да ти е по-мудна в ниските, докато тръгне, а нагоре разлика почти да не се усеща! Карай я със 100 октанов бензин, хем върви една идея по-добре, хем гори една идея по-малко, хем е по-добре за двигателя!
Зависи с какви 17-ски джанти я кара. Има и по-леки. Аз съм с 15 цолови бирени капачки на зимни гуми- 195х65х15 и 15 цола лети джанти от е34-ка доста тежки на летни гуми 205х60х15 и има осезаема разлика при потегляне и в по-ниските обороти на ускорение. Това усещане е в началото - първите дни след смяната на едните с другите джанти, после се свиква. 95 октанов бензин на мойта кола отдавна не сипвам, карам само със 100 октана v-power на Шел. На исовете им дават бензин с минимално октаново число 95, който отговаря на 98 октана от нашите бензиностанции. По мои наблюдения разликата в динамиката на автомобила, зареждан с двата типа бензин е голяма, самият звук на мотора се променя, със 100 октана е по- плътен и има по-добро ускорение в диапазона 2000-4000 оборота.
ПС. 14-ски не може да сложи, освен ако с тях не си смени спирачните апарати заедно с дисковете от е30.
- Gerch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '93 318 IS COUPE
- Детайли за колата: '93 318 IS COUPE
M42B18
И аз мисля, че не от джантите, от 15'' (бирени капачки) минах 17'' и освен че вози по твърдо разлика във вървежа не виждам вече втори сезон
Понякога и при мен не върви със същите симптоми, обикновено като се затопли времето. Може да е температурен сензор.

Понякога и при мен не върви със същите симптоми, обикновено като се затопли времето. Може да е температурен сензор.
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
за мен си е от джантите и не вярвам, че като минеш от 15на 16и от 16 на 17 няма разлика.Зависи и от джантите разбира се и от гумите,но като цяло е това

jbankov написа:за мен си е от джантите и не вярвам, че като минеш от 15на 16и от 16 на 17 няма разлика.Зависи и от джантите разбира се и от гумите,но като цяло е това
ако се запази диаметъра няма ядове и не се усеща, поне при 6 цилиндров мотор ен се усеща, при 18ка се усеща кото и да туриш
- ///ALPINA\\\
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Трите букви да крещят
Колега невярвам,4е проблема ти е от джантите ако кара6 с 16 цола си с по високи гуми а като сложи6 17 висо4ината е мн по малка така 4е

- joreto007
- младши ентусиаст
-
миналата година карах с 16 ки железни от е46 с гума 225 /50 тая година с оригинални мотор спорт 17 ки с 225 /45 ще пробвам дебитомера и бензина

- joreto007
- младши ентусиаст
-
sonny написа:Жоре, айде пак да ги замериме, че ти се оплакваш, че не върви, аз също, да видим ко стаа сега
четвъртък на бояна към 21:30

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
mitrax написа:провери си и DISA клапата
няма какво да го гледа,понеже лично аз го гледах и неработи както на 99% от ис-ките ,а при Жорето май даже го е изтръгнал.
Ако се съмняваш в джантите слагай 15 ки има бая голяма разблика или поне при мен беше така

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2