предни амортисьори за е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kazak_zhivko
- Потребител
-
предни амортисьори за е46
Здравейте колеги:) от скоро съм горд собственик на е46, но дойде време да сменям амортисьори, а проблема е че въобще не съм на ТИ с тази тематика:)Та въпроса ми е какви предни амортисьори да сложа като марка и като тип. Говорим разбира се нещо приемливо като цена и качество разбира се. Предложиха ми KYB и Monroe?обаче кой? Благодаря предварително за съветите:)
- chocaseto85
- младши ентусиаст
-
- Кара: квото му падне :)
Re: предни амортисьори за е46
здр колега само едно ще ти кажа само не монрое 
има закс боге и каяба ама не тея ще имаш проблеми
))
това е мой съвет

има закс боге и каяба ама не тея ще имаш проблеми

това е мой съвет

Оригинални масла,консумативи и авточасти:)ПРОМО МАСЛА И ФИЛТРИ-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196
- danielscot
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E46 320d 2002
А как мога да разбера че амортисьорите ми са за смяна? Без да ходя по майстори, в смисъл сам по какво мога да разбера?
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
Ако се люшка колата по завоите , всмисъл да кляка много от едната страна-ама тва ако е напълно заминал амортисьора.
Иначе преди някол;ко дена бях на Тест за амортисьори, прегледаха ми и ходовата част после на подемника.
Теста представлява : качваш предните гуми на едни "да ги наречем стойки" те почват да тупкат там на 1-та гума ,после на другата ,после качваш и задните и така..... накрая ислиза една диграма (все едно си бил на доктор и са ти правили кардиограма) и на нея се вижда всичко.
Модерна работа , с компютър ,мери резонанса - струва 10кинта само и разбираш кой амортисюр в какво състояние е и ти казват даже и тампонче кой е за смяна
Иначе преди някол;ко дена бях на Тест за амортисьори, прегледаха ми и ходовата част после на подемника.
Теста представлява : качваш предните гуми на едни "да ги наречем стойки" те почват да тупкат там на 1-та гума ,после на другата ,после качваш и задните и така..... накрая ислиза една диграма (все едно си бил на доктор и са ти правили кардиограма) и на нея се вижда всичко.
Модерна работа , с компютър ,мери резонанса - струва 10кинта само и разбираш кой амортисюр в какво състояние е и ти казват даже и тампонче кой е за смяна

- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Къде го правят това в Пловдив? Извинявам се, че ползвам чужда тема.
majstorapetkov написа:Къде го правят това в Пловдив? Извинявам се, че ползвам чужда тема.
и аз се интересувам за Пловдив, от любопитство ще мина

преди бяха Д и Н сервизите .. сега ?
- magiosnik^
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d Avtomatik / Touring
Днес си сложих БОГЕ газови за по 180 лв броиката ,.. за смяна на двата ми взеха 40 лв
- kazak_zhivko
- Потребител
-
chocaseto85 т.е. да разбирам че KYB са ОК така ли?
- DoesNot
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire
Аз си взех преди няколко месеца задни на KYB и съм доволен. Мисля скоро да сменям и предните и отново ще сложа KYB 

- chocaseto85
- младши ентусиаст
-
- Кара: квото му падне :)
дам колега от скоро се разчуха на нашия пазар и има доста доволни клиенти и доста по добри цени на някои аморт от боге или закс
)) на първоначалното пускане на пазара бяха с 3 години гаранция сега вече са по 2 както всички други
))аз лично сам доволен

Оригинални масла,консумативи и авточасти:)ПРОМО МАСЛА И ФИЛТРИ-
- gugichamp
- младши ентусиаст
-
Миналата седмица установих,че и аз на там съм се запътил...
Така че темичката ще ми от полза
Така че темичката ще ми от полза

от свинята лебед не става...
един колега продава 2 предни амортисьора за 350 лв Bilstein B8 sprint, което е повече от добре като цена, стига да имате правилните пружини и да ви се вози твърдо
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
Амортисьорите не трябва ли да са в комбинация с пружини ? Ако до сега съм имал подходящи амортисьори за спортните пружини и изведнъж ги сменя със Боге, защото такива е имало в магазина... ефекта не се ли превръща в много неприятен дефект ?
И гледам всички си купуват по два предни амортисьора за близо 400лв, а има колеги (бабуна) дето продават два предни и два задни в комбинация с пружини за 500лв ?!
И гледам всички си купуват по два предни амортисьора за близо 400лв, а има колеги (бабуна) дето продават два предни и два задни в комбинация с пружини за 500лв ?!
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
bscsystem написа:Амортисьорите не трябва ли да са в комбинация с пружини ? Ако до сега съм имал подходящи амортисьори за спортните пружини и изведнъж ги сменя със Боге, защото такива е имало в магазина... ефекта не се ли превръща в много неприятен дефект ?
тук си прав, точно с пружини трябва да са
Б8 ги дават да могат да се комбинират до -60мм пружини, със стандартните не знам как ще се държи колата
а ако пружините са ти по-къси с чисто нови БОГЕ при мен изкараха по-малко от година (това на Е36)
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2