за триене
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Re: Кой какво и колко кг е теглил с бмв то си.
Можеш да теглиш до 2 тона (обшо с платформата), ако е със спирачки и до 720кг ако е без спирачки.
2 тона си е добре само че в моя бриф талон немски пише 1600 кг общо тегло - мерси
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Нищо не съм теглил,по-скоро возил на жената багажа

- zmeyan
- младши ентусиаст
-
За можене.. може, ама да не те добарат куките, че свят ще ти се завие, ако са по на запад от Балканите - иначе тук ще им бутнеш нещо.
т.е. - можеш, но нямаш право! (платвормите за които говориш май нямат собствени спирачки, иначе виж какво е писал колегата по-горе!)
т.е. - можеш, но нямаш право! (платвормите за които говориш май нямат собствени спирачки, иначе виж какво е писал колегата по-горе!)
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Нямаш право да теглиш нещо, което превишава теглото на теглещото превозно средство.
Ако закачиш 1600кг отзад на е46 не трябва вдигаш повече от 60 70, че има вероятност на някой завой да те избута платформата.
Също е много важно да е разпределена правилно тежеста на платформата. Ако е едноосна направо не рискувай на извънградско
Ако закачиш 1600кг отзад на е46 не трябва вдигаш повече от 60 70, че има вероятност на някой завой да те избута платформата.
Също е много важно да е разпределена правилно тежеста на платформата. Ако е едноосна направо не рискувай на извънградско
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
питането е по точно за 2 осна платрорма - с спирачки - например кола 1300-1400 кг и платфромата 450 кг нейно тегло ще я развявам ли по нагорнищата из румъния или като видя нагорнище ще спирам говоря за 320 д 150 к питам някой да е теглил и да с сподели как се даржи колата мерси много
- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
Mercedes Actros без ремарке съм теглил с 328-цата . Не знам колко тона е мерцедеса ама 328цата не се предаде

- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
jeki_tdi написа:питането е по точно за 2 осна платрорма - с спирачки - например кола 1300-1400 кг и платфромата 450 кг нейно тегло ще я развявам ли по нагорнищата из румъния или като видя нагорнище ще спирам говоря за 320 д 150 к питам някой да е теглил и да с сподели как се даржи колата мерси много
Празна платформа 450кг няма да е никакъв проблем, но ако на нея има кола и общата маса стане близо 1,8-2т е съвсем друго. Много зависи по какъв път ще я теглиш - дали ще има много байри, завой и тн. Че ще тегли 2т ще тегли / въртящия момент никак не е малък/, но ще си е мъка, най-вече за съединителя
vvaskoo написа:Mercedes Actros без ремарке съм теглил с 328-цата . Не знам колко тона е мерцедеса ама 328цата не се предаде
и как по-точно то изтегли... актроса, какви бяха пораженията по трансмисията и купето?
No bling at the Ring
- matros
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 ТД
Така малко да разясня на колегите които смятат да теглят платформи:
- в големия талон в т. (О.1) пише каква е допустимата максимална маса на ремаркето със спирачки
Аз съм с Е36 325 ТД и при мен е 1200кг.
Проблемите основно стават в Унгария,там полицаите се заяждат за претоварване основно.В Румъния и БГ няма проблем.Та значи празна платформа е 450 кг +1300 колата= претоварил си 100%. За теглича на колата няма проблем(преизчислен е да издържа в пъти повече),за автомобила също Е46 320д 150к.с ще тегли без проблеми, но си има и тънкости кара се доста по различно от това когато си с празна кола.
- и нещо много важно-когато се качи автомобила на платформата,се балансира така 4е натиска върху 'теглича' да не е повече от 50 кг.Наи-добре е 20 30кг.
и друго- пове4е от 80 -90 км/ч не се кара.

- в големия талон в т. (О.1) пише каква е допустимата максимална маса на ремаркето със спирачки
Аз съм с Е36 325 ТД и при мен е 1200кг.
Проблемите основно стават в Унгария,там полицаите се заяждат за претоварване основно.В Румъния и БГ няма проблем.Та значи празна платформа е 450 кг +1300 колата= претоварил си 100%. За теглича на колата няма проблем(преизчислен е да издържа в пъти повече),за автомобила също Е46 320д 150к.с ще тегли без проблеми, но си има и тънкости кара се доста по различно от това когато си с празна кола.
- и нещо много важно-когато се качи автомобила на платформата,се балансира така 4е натиска върху 'теглича' да не е повече от 50 кг.Наи-добре е 20 30кг.
и друго- пове4е от 80 -90 км/ч не се кара.
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
martin_g60 написа:Нищо не съм теглил,по-скоро возил на жената багажа![]()
![]()
Какво си измисляш, момичето нищо не носеше на срещата.

Съчувствам ти...знам за какво говориш

Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
vvaskoo написа:Mercedes Actros без ремарке съм теглил с 328-цата . Не знам колко тона е мерцедеса ама 328цата не се предаде
изкаш да кажеш че си теглил камион на платформа с лека кола ли?

мерси на колегите става въпрос че съм карал мерседеси фордове да дърпат платформа но бмв не бях карал и за това питам мерси начи 1600 1700 няма да е проблем - полицията в унгария и германия австрия до 100 кг претварване не прай проблем ама повече ли е в гаса става. мерси
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2