318 тдс-въпрос
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- 4irepa
- Потребител
-
- Кара: 318-тдс
- Мечтае да кара: 319-тдс :)
318 тдс-въпрос
Пускам темата защото не можах да намеря нищо по въпроса в търсачката...ще съм благодарен ако някои ми помогне с отговор...Значи ? е-На тдс мотор 318 на всмукателният колектор има закачен един клапан ако не се лъжа ЕКГ се казва...виждал съм такъв с един изход за маркуче,но моят е с 2 като в единият има включено маркуче черно със синя лента но в другият отвор които изглежда тояно като че трябва да има такова то липсва...трябва ли да има там някакъв маркуч или не?И ако трябва да има каде трябва да влиза....Благодаря за отговорите предварителнно...
...
- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
Re: 318 тдс-въпрос
АГР - рециркулация на изгорелите газове, ама и моя е с едно маркуче ( вакуум ), който управлява клапана... 

- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
И моя колега е с едно.Незнам защо е с две при теб
Да неби да ти е сменян допълнително и да е друга модификация.

- belin
- Потребител
-
- Кара: E36, E39, E83
Това са датчици и са 2. Единият доколкото знам е за управление на турбото /той е с 1 маркуч/. Черен, прилича на реле и е хванат за единия болт на горивния филтър.
Но ти говориш за втория, който е за ЕГР-а и е с 2 маркуча. Единия е точно този, който каза, черен със синя ленат, а другият отива някъде под смукателните тръби. Трябва да го има. И при мен е много напукан и беше почти скъсан. Като го оправих, колата тръгна по-добре. Потърси го, сигурно виси някъде откачен.
Но ти говориш за втория, който е за ЕГР-а и е с 2 маркуча. Единия е точно този, който каза, черен със синя ленат, а другият отива някъде под смукателните тръби. Трябва да го има. И при мен е много напукан и беше почти скъсан. Като го оправих, колата тръгна по-добре. Потърси го, сигурно виси някъде откачен.
БМВ не е кола, а е машина за емоции!!!
- 4irepa
- Потребител
-
Благодаря ти,ще погледна дали не виси някаде...а под "всмукателните търби"имаш впредвид тръбите на смукателният колектор ли?И ако го няма маркучето каде ли може да влиза за да сложа ново ако трябва...
...
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
ЕГР-а при по новите години е с два маркуча,този отпред е с 3,2 мм отвор и е изпьлнителната мембрана на актуатора.При моделите с 2 задния подебелия 4 мм.е за жалузи пред вископерката,сьщо като при Е-39 ТДС
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- 4irepa
- Потребител
-
ЕГР-а при по новите години е с два маркуча,този отпред е с 3,2 мм отвор и е изпьлнителната мембрана на актуатора.При моделите с 2 задния подебелия 4 мм.е за жалузи пред вископерката,сьщо като при Е-39 ТДС"
Добре това е много важно но все пак,благодаря ти,но все пак...имам единият маркуч,трябва ли да имам и втори и ако го слоца на вторият отвор после каде трябва да отива...
Добре това е много важно но все пак,благодаря ти,но все пак...имам единият маркуч,трябва ли да имам и втори и ако го слоца на вторият отвор после каде трябва да отива...
...
- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
И при мен АГР-а е с две входящи тръбички и на едната си има черното мъркуче със синята лента а на другата няма нищо но гледам че колата добре си върви така а съм чувал от дядо че едно ла... не ти ли мирише по-добре не го разбърквай че много се размирисва.Така че колега карай смело не е нещо важно това.
- 4irepa
- Потребител
-
Съгласен съм за л*****,но виж че колегата по нагоре спомена че при него има маркуче което е било напукано и когато го е сменил му се е отразило в положителен смисал...а и то си изглежда точно така се едно трябва да има маркуче там...не си ли съгласен с мен?
...
- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
Колегата е имал в предвид маркучето ,което е за мап сензора а то е малко по-встрани от агр клапана и него е сменил за да му се пооправи вървежа.А не това на агр клапана.Ако се затапи маркучето на агр клапана може съвсем малко да се усети подобрен вървеж но почти незабележимо.
- 4irepa
- Потребител
-
Точно това ми е въпроса...трябва ли да го имам този маркуч към мап сензора който тои е сменил?И ако трябва да го имам каде е този мап сензор за да го включа към него и там до клапана...
...
11 мнения
• Страница 1 от 1