добавяне на масло в горивото за дизеловите Е46?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
72 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- bad_bad_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х5 Е70-3.0D
- Мечтае да кара: BMW X6M
Re: добавяне на масло в горивото за дизеловите Е46?
колеги аз се престраших и сложих малко масло 2Т, около 150-200гр в нафата, не знам дали си въобразявам, но мисля, че колата е по-тиха в момента, разликата е минимална, но тя и без масло е мноого тиха! Заедно с мен и един приятел сложи масло на Е39 525д-комънрейл при него ефекта е същия 

ex E36-97"................ ex 525dA-02"-163kc++
ex 330d-00"-184kc......ex 320d-02"-150kc
ex E36-tds-97"...........ex 118d-05"-122kc
ex 320d-99"-136kc......ex 330d-03" - 184kc+
ex 320d-00"-136kc......ex 530dA-05" - 218 kc
ex E83-05"-3.0dA-204kc...ex E90-320i-150kc
E60-530xdA-231kc...ex.E60-530dA-sed-3БР.
now loading pleace wait..............
ex 330d-00"-184kc......ex 320d-02"-150kc
ex E36-tds-97"...........ex 118d-05"-122kc
ex 320d-99"-136kc......ex 330d-03" - 184kc+
ex 320d-00"-136kc......ex 530dA-05" - 218 kc
ex E83-05"-3.0dA-204kc...ex E90-320i-150kc
E60-530xdA-231kc...ex.E60-530dA-sed-3БР.
now loading pleace wait..............
- Kalinski
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320dA+чип
- Мечтае да кара: черно М6
Zagy написа:gocho_ написа:Колеги ,дайте съвет за добавка - не ,че имам някаквъв проблем с двигателя - просто леко профилактично да изчистим евентуален нагар
Аз сипах Редекс - едно 50мл шишенце за 50 литра нафта.
Е разлика усети ли някаква ?
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Някаква фрапираща разлика с добавка и без няма да се усети-просто си мислиш че е един вид плюс за мотора
Аз карам с тази на Кастрол ТДА

Аз карам с тази на Кастрол ТДА
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Ами аз мислех точно кастролската да взема, но не можах да намеря. Иначе разлика не усещам - надявам се тоя Редекс ако не върши работа поне да не прави мизерии.
Si non confectus, non reficiat.
Re:
Alexi написа:според мен е излишно .. нафтата си има смазочни своиства и те са заложени в изработката на помпата т.е. тя се маже оптимално само с нафта .. а и това не е Перкинс
Дали е перкинс или не помпите на дизел са две Бош и Лукас така че няма значение на какъв двигател е нафтата ни не струва и е добре да се слага по малко масло в нафтата

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Аз слагам добавки на лики моли като тръгвам на дълъг път.
Мисля, че не можеш да усетиш никаква разлика, всичко е на психическа основа, но до някаква степен се чувстваш малко по-добре като си сложил и си мислиш, че е добра за колата.
Мисля, че не можеш да усетиш никаква разлика, всичко е на психическа основа, но до някаква степен се чувстваш малко по-добре като си сложил и си мислиш, че е добра за колата.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- plboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: m20b20 turbo, E38 725tds
Re: Re:
Wawe написа:Alexi написа:според мен е излишно .. нафтата си има смазочни своиства и те са заложени в изработката на помпата т.е. тя се маже оптимално само с нафта .. а и това не е Перкинс
Дали е перкинс или не помпите на дизел са две Бош и Лукас така че няма значение на какъв двигател е нафтата ни не струва и е добре да се слага по малко масло в нафтата
Ако нафтата е истинска не добавяйте нищо, но уви ...Маслото се добавя заради смазването на помпа и дюзи. Реално колата става по безшумна .... за сметка на малко повече черен дим отзад....
King Regards, 0888 750 222
- vanko242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: трактор шестак
- Детайли за колата: m57tu2d30 OL
Re: Re:
plboy написа:Wawe написа:Alexi написа:според мен е излишно .. нафтата си има смазочни своиства и те са заложени в изработката на помпата т.е. тя се маже оптимално само с нафта .. а и това не е Перкинс
Ако нафтата е истинска не добавяйте нищо, но уви ...Маслото се добавя заради смазването на помпа и дюзи. Реално колата става по безшумна .... за сметка на малко повече черен дим отзад....
Руснаците отдавна водят спорове на тази тема: "Даже плотность российского дизельного топлива выше чем европейского. При добавке масло плотность только увеличивается. Основной смазывающий эффект в дизельном топливе имеет сера. Но по экологическим соображениям с ней все борются кроме как в России. Производители дизтоплива Евро вынуждены добавлять специальные смазывающие присадки. Это про "сухость". Теперь о масле. Масло имеет особенность "коксоваться" — обычное термическое разложение при температуре около 150 градусов. Поэтому добавка масла может вызвать закоксовование распылителя форсунки. Это может происходить при длительной работе на холостом ходу, в режиме старт-стоп. Повышенное отложение "кокс" одна из проблем биодизеля, как и повышенная вязкость, зато очень маслянистое........"
http://www.bmwclub.ru/vb/showthread.php?t=485809
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Защо извадихме този демон от килера
Имам съсед който си прави зимата комбинация от масло и керосин
(стар Форд)

Имам съсед който си прави зимата комбинация от масло и керосин

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=46576
"Табллицата в горната си част/ първи ред/ показва при колко градуса нафтата спира да е течна. Долната част на таблицата / първи ред/ е температурата при, която нафтата спира да преминава през филтрите и ги запушва с паравин. На трети ред е показана температуратта след като се прибави присадка/ в случая #######/ Тия всичките цифри важат естествено за читава нафта, а не за това, което го продават в БГ.
-ULSD е Евро 4 вид нафта
-B 20 е биодизел"
има таблица на замръзване на горивото.
"Табллицата в горната си част/ първи ред/ показва при колко градуса нафтата спира да е течна. Долната част на таблицата / първи ред/ е температурата при, която нафтата спира да преминава през филтрите и ги запушва с паравин. На трети ред е показана температуратта след като се прибави присадка/ в случая #######/ Тия всичките цифри важат естествено за читава нафта, а не за това, което го продават в БГ.
-ULSD е Евро 4 вид нафта
-B 20 е биодизел"
има таблица на замръзване на горивото.
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
Re:
CheGevara написа:моето мнение го знаеш, пък и в Е39 го обсъждахме този въпрос, но за жалост темата се изтри когато базата от данни се прецака.
аз си слагам от близо 20 000 км. и съм ей така![]()
![]()
аз пък не слагам в резервоара нищо друго освен нафта от 120 000 км и съм ей така

В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
....и аз сипвам (х) само в-пауър дизел и си мислех, че няма да имам проблем до момемнта в който дюзите станаха за ремонт. едни бързи 800 кинта и вече и аз си мисля за добавки/масло и т.н. в нафтата
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
72 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5