За Всички Безрасъдни Шофьори
Модератор: Общи модератори
- g_ishkitiev
- Потребител
-
- Кара: 525d 2002год.
Re: За Всички Безрасъдни Шофьори
Точно! Веднъж вече са ме блъснаха отзад и то в града с не повече от 60км/h. Моята кола (Fiat marea) се беше сгънала почти до задните седалки. По чудо на нас ни нямаше нищо, само вратовете ни боляха от камшичния удар. Виждал съм и няколко катастрофи тежки.. от тогава насам, като взема да се засилвам да карам по-бързо и веднага ми минава на ум, ако стане нещо какви може да се последствията.
Има си места за бързо каране, има места за дрифтове и т.н. Просто човек трябва да може добре да преценя ситуацията и да се съобразява с всико - гуми, пътна настилка, колко е натоварена колата и т.н. Лошото на задното предаване, е че не се усеща толкова лесно кога ще ти занесе
. Преди карах един Opel Omega и няколко пъти ми е настръхвал косъма от него, но най-много съм огъвал джанта с един тротоар.. хлъзна се на завоя и я изпуснах
).
Иначе аз си мисля, че човек колкото по-хубава и мощна кола кара толкова повече му прави кеф да кара спокойно. Няма нужда да се доказваш на никой, можеш да си позволиш да караш както си искаш,а не да се доказваш на някой, че колата ти е по-бърза от неговата - то просто се вижда.
Има си места за бързо каране, има места за дрифтове и т.н. Просто човек трябва да може добре да преценя ситуацията и да се съобразява с всико - гуми, пътна настилка, колко е натоварена колата и т.н. Лошото на задното предаване, е че не се усеща толкова лесно кога ще ти занесе

Иначе аз си мисля, че човек колкото по-хубава и мощна кола кара толкова повече му прави кеф да кара спокойно. Няма нужда да се доказваш на никой, можеш да си позволиш да караш както си искаш,а не да се доказваш на някой, че колата ти е по-бърза от неговата - то просто се вижда.
- shadow_318is
- Потребител
-
- Кара: 96' 318is
g_ishkitiev написа:Лошото на задното предаване, е че не се усеща толкова лесно кога ще ти занесе.
Колега, покарай малко BMW и сам ще се убедиш, че тези коли имат невероятен feedback във волана. Веднага се разбира кога задните гуми са изгубили сцепление

Поздрави и карайте безопасно

- Phoenix_316
- Потребител
-
- Кара: 18 годишна купчина желязо
- Мечтае да кара: Toyota Avensis
- Детайли за колата: BMW 316
На магистралата - метан
На светофара - А98 ;)
Подкрепям разумното шофиране. Аз самия за 2 години преживях 3 катастрофи
Първо едно ауди се натресе в пежото на един приятел на светофара и смля задницата. Аз бях на задната седалка и се отървах само с удар на главата в тавана.
Миналата година точно на този ден обърнах Реното си на шофьорската врата след като ми завъртя задницата в завой.
А преди два месеца със същия Меган излетях от магистралата със 150, за да избегна удар в друга кола, отъркалях се и се потопих в един канал. Като по чудо излязох само с одраскана китка
http://img217.imageshack.us/img217/6206/crash1x.jpg
http://img504.imageshack.us/img504/6739/crash2b.jpg
http://yfrog.com/0lcrash21j
Първо едно ауди се натресе в пежото на един приятел на светофара и смля задницата. Аз бях на задната седалка и се отървах само с удар на главата в тавана.
Миналата година точно на този ден обърнах Реното си на шофьорската врата след като ми завъртя задницата в завой.
А преди два месеца със същия Меган излетях от магистралата със 150, за да избегна удар в друга кола, отъркалях се и се потопих в един канал. Като по чудо излязох само с одраскана китка
Един тон желязо и пластмаса, а един пепелник не сложили... Хубава работа, ама баварска!
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
- Pr0gI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G11/F26
Phoenix_316 написа:Подкрепям разумното шофиране. Аз самия за 2 години преживях 3 катастрофи
Какво правиш бе колега. Внимавай малко не е нормално всяка година да правиш такива катастрофи

- cursed_in_eternity
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 320i 93год.
- Мечтае да кара: това по горе ми стига за сега но една колекция от М3-ки не бих отказал
- Детайли за колата: Къса ми нервите!!!
Добро утро колеги!Първо жалко за момчето,да почива в мир!!Изкам и аз да вметна нещо по въпроса за пътните злополуки.Съгласен съм че високите скорости са опасни,но никои нищо не спомена за немърливостта на много шофиори в България.Имам предвит това че много от българските шофери докато не спре да се движи напълно колата не я вкарват в сервиз,или поне не си правят труда дори да погледнат какъв е проблема,не визирам никои конкретно.За мене не може да усещаш че колата ти не е наред и въпреки това да продължаваш да си я караш,и евентуално да я ръчкаш и да се успокояваш че ще я оправиш някога като имаш пари.Аз наскоро си купих БМВ и в началото го сръчках няколко пъти,като видях че при по високи скорости цялата предница ми тресе веднага намалих скоростите и я закарах на сервиз,за да знам за какво става въпрос.Иначе като нищо можех да си продължа да си я ръчкам докато не излетя някъде и не се размажа,и после да си мисля че е заради високата скорост,а всъщност просто съм спестил накои лев за преглед на колата,и съм дал на дубъл за лечение (ЕВЕНТУАЛНО).Също така едно нещо много силно ми направи впечатление,веднъж се извъртях много яко с бимата,форсирах я много и вече като отпуснах гаста тя се беше извъртяла,разказах на един приятел дето се има за голям шофер,но е карал само коли с предно и тои ми каза защо съм отпуснал газта
,кола се изкарвала с много газ
, с предно да, ама при нас са малко по различни нещата.Та факторите са много, опит,навици да си поддържаш колата,съобразителност,култура на шофиране ако мога така да се изразя, и т.н. не може за всяко птп да се търси причината във скоростта.

- kapi_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да цирикат!!!
- Мечтае да кара: НЛО
елементарно колеги! Просто в България има адски много купени книжки аз ли3но имам познад със такава, ами няма какво да ви говоря слу4ая е от4аиващо фрапиращ. Не само това е при4ината. Утиваш на курс": (там колко са сега 4асовете не сам много запознат аз когато я карах бяха 24) и та мисълта ми е такава 4е 24 ч, време за каране на курсиста тои кара не пове4е от 10 - 12 при пове4ето от инструкторите. и не на последно място културата за която спомена колегата по горе!
Правило №1: Никога не променяй условията на сделката. Правило №2: Не използвай имена. Правило №3: Никога не надничай в опаковката.
grnka написа:ако видите такава катастрофа, първата ви работа е да изключите двигателя и да се махне акумулатора на автомобила!
след това отваряте вратата и НЕ БАРАТЕ ИЗОБЩО пострадалия с цел наместване!!
държите словесен контакт с него да не изпадне в безсъзнание!
при открити травми държите с някакъв парцал и правите турникет когато има кръвоизлив!
Интересна информация, благодаря. Всъщност едно не ми е ясно само, защо трябва да се извади акумулатора?
Пази боже..гледката явно е била потресаваща, ужасно е пред очите ти да си отиде един млад живот...Спомена сигурно ще те гони цял живот..Жалко за момчето..много жалко..

- cursed_in_eternity
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: това по горе ми стига за сега но една колекция от М3-ки не бих отказал
krystal написа:grnka написа:ако видите такава катастрофа, първата ви работа е да изключите двигателя и да се махне акумулатора на автомобила!
след това отваряте вратата и НЕ БАРАТЕ ИЗОБЩО пострадалия с цел наместване!!
държите словесен контакт с него да не изпадне в безсъзнание!
при открити травми държите с някакъв парцал и правите турникет когато има кръвоизлив!
Интересна информация, благодаря. Всъщност едно не ми е ясно само, защо трябва да се извади акумулатора?
Пази боже..гледката явно е била потресаваща, ужасно е пред очите ти да си отиде един млад живот...Спомена сигурно ще те гони цял живот..Жалко за момчето..много жалко..
Колежке,не се знае какви може да са щетите и ако евентуално има изтичане на гориво и оголени проводници(кабели) може да се получи искра и да пламне целия автомобил.Затова за да си осигуриш време за каквито и да било деиствия и да си спокоен и за собствения си живот освен на пострадалите това е първото нещо което трябва да направиш,прекъсване на електро веригата в колата.Пожелавам на всички много безавариини колометри и дано не ви се налага да прилагате съветите прочетени тука!А също забравих да допиша че и самият акумолатор ако е увреден може да има изтичане на електролит,което една доста опасна за живота съставка.
cursed_in_eternity написа:Колежке,не се знае какви може да са щетите и ако евентуално има изтичане на гориво и оголени проводници(кабели) може да се получи искра и да пламне целия автомобил.Затова за да си осигуриш време за каквито и да било деиствия и да си спокоен и за собствения си живот освен на пострадалите това е първото нещо което трябва да направиш,прекъсване на електро веригата в колата.Пожелавам на всички много безавариини колометри и дано не ви се налага да прилагате съветите прочетени тука!А също забравих да допиша че и самият акумолатор ако е увреден може да има изтичане на електролит,което една доста опасна за живота съставка.
Благодаря много за подробното разяснение..дано никога не ни се налага да го изпитаме..

- cursed_in_eternity
- кандидат ентусиаст
-
- Simmargal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 320i coupe
Лека му пръст на момчето! Дано почива в мир...
П.П.Стига сте нападали за тези скорости. Половината от вас, които пишете в темите за безопасното шофиране (не само тази) съм ви виждала извращенията по пътищата. Не бързото каране е страшно. Страшно е непознаването на колата, несъобразяването с условията на пътя (дъжд, сняг, мъгла, трафик) и собственото ви надценяване. Искате да ми кажете, че катастрофите стават само от бързите скорости ли ? А няма 100 хиляди заспи, които карат с по 30км/ч и създават предпоставки за ПТП през 500м??? Айде моля ви се. Катастрофите стават масово заради липса на всяка етика по тия скапани пътища. Ей това е проблемът, нищо друго. Не скоростите, а възпитанието драги мои....
П.П.Стига сте нападали за тези скорости. Половината от вас, които пишете в темите за безопасното шофиране (не само тази) съм ви виждала извращенията по пътищата. Не бързото каране е страшно. Страшно е непознаването на колата, несъобразяването с условията на пътя (дъжд, сняг, мъгла, трафик) и собственото ви надценяване. Искате да ми кажете, че катастрофите стават само от бързите скорости ли ? А няма 100 хиляди заспи, които карат с по 30км/ч и създават предпоставки за ПТП през 500м??? Айде моля ви се. Катастрофите стават масово заради липса на всяка етика по тия скапани пътища. Ей това е проблемът, нищо друго. Не скоростите, а възпитанието драги мои....
BLING-BLING!!! Когато се кача в BMW, в стомаха ми не пърхат пеперуди, а цели птеродактили.
- g_ishkitiev
- Потребител
-
Съгласен съм с горното мнение. Катастрофите не стават от бързо каране, а от безрасъдно. Повече се блъскат малки и ефтини коли от колкото големите и скъпи коли. Лошото е че човек като вземе книжка много бързо иска да стане добър шофьор, повечето си и вярват че са много добри. А за да може да караш бързо и безопасно трябва да предвиждаш много повече неща от колкото изглеждат на пръв поглед. И най най досадното е когато почнеш да пречиш и на другите по пътищата. И аз едно време така изпреварвам, навирам се между колоните.. сега вече виждам колко е досадно. Като виждаш, че неможеш да изпревариш без да накараш някой да те напсува, по-добре почакай малко..
Макар че то цялото това бързане не е за да стигнеш по-бързо,а заради адреналина.. а това си отминава с годините, ама наистина малко по-предпазливо. Че заради тоя адреналин много хора си отиват.
Макар че то цялото това бързане не е за да стигнеш по-бързо,а заради адреналина.. а това си отминава с годините, ама наистина малко по-предпазливо. Че заради тоя адреналин много хора си отиват.
ето ново 20 -http://dnes.dir.bg/news.php?id=6460966
задно предаване+мощен мотор+безрасъден тиквеник зад волана=трагедия
Действително ако си олигофрен без капка мозък няма да има значение с каква кола си за да се отрепеш,но има едно голямо "НО". БМВ не е за всеки особено млад шофер.Всички мои познати които имат БМВ имат катастрофи с колите си и то не леки.Аз сега карам Е46,преди нея имах Е-класа и просто си имам 1 на ум за колите със задно.Карам си спокойно и я настъпвам само когато изпреварвам,зимата с още по -голямо внимание.Когато изкарах книжка имах Пасат 2ка и карах доста безрасъдно и като се замисля ако тогава съм имал БМВ-то може и да го бях размазал някъде.Ако си на 18 и обичаш живота купи си кола с предно да се понаучиш малко 4-5 години и чак тогава се качвай на БМВ,задното има своите предимства ,но ако злоупотребиш с тях може да платиш сурова цена.Жалкото е че много пъти жертви стават невинни.В много случаи и скапаната ни инфраструктура става повод за ПТП,като си дал 400лв за 17-ка гума и като дойде дупката кършиш първосигнално геврека и засичаш движещия се до теб и белята става...
Знам само 1-че ако 1 ден имам дете и то иска да стане шофер задължително 4х4,поне докато е млад водач.
П.С. За бога,без значение с какъв автомобил сме,нека се съобразяваме 1 с друг,за да не се споделя за нас в минало време.
задно предаване+мощен мотор+безрасъден тиквеник зад волана=трагедия
Действително ако си олигофрен без капка мозък няма да има значение с каква кола си за да се отрепеш,но има едно голямо "НО". БМВ не е за всеки особено млад шофер.Всички мои познати които имат БМВ имат катастрофи с колите си и то не леки.Аз сега карам Е46,преди нея имах Е-класа и просто си имам 1 на ум за колите със задно.Карам си спокойно и я настъпвам само когато изпреварвам,зимата с още по -голямо внимание.Когато изкарах книжка имах Пасат 2ка и карах доста безрасъдно и като се замисля ако тогава съм имал БМВ-то може и да го бях размазал някъде.Ако си на 18 и обичаш живота купи си кола с предно да се понаучиш малко 4-5 години и чак тогава се качвай на БМВ,задното има своите предимства ,но ако злоупотребиш с тях може да платиш сурова цена.Жалкото е че много пъти жертви стават невинни.В много случаи и скапаната ни инфраструктура става повод за ПТП,като си дал 400лв за 17-ка гума и като дойде дупката кършиш първосигнално геврека и засичаш движещия се до теб и белята става...
Знам само 1-че ако 1 ден имам дете и то иска да стане шофер задължително 4х4,поне докато е млад водач.
П.С. За бога,без значение с какъв автомобил сме,нека се съобразяваме 1 с друг,за да не се споделя за нас в минало време.
- g_ishkitiev
- Потребител
-
Като каза 4х4 , аз в момента карам едно Mitsubishi Pajero.. уж чакам подходящ момент да си взема едно БМВ.. аз от години си чакам де и все има нещо, което ме спира
. Но по повод 4х4 наистина усещането е съвсем съвсем друго от това на леките коли. Аз мога да кажа, че съм почитател на високите скорост. Но от както карам джипката много рядко карам с повече от 100. Просто колата не те предразполага, дори и да караш по-бавно това не те дразни защото знаеш че си в друга категория, а и джипа предлага други удоволствия които ги няма в колата. Отделно си имаш хем заедно, хем 4х4 от време на време си правя кефя да я пързалям със задното (само цената на гумите ме спира
)...
Абе за мен джиповете са идеалните коли за улегнали хора.. верно на пътя са скучни, всеки те изпреварва, но въпреки това има едно мъжкарско усещане
. Също така се чувстваш много безопасно, едно че караш бавно, друго че си на рама с 2тона кола.

Абе за мен джиповете са идеалните коли за улегнали хора.. верно на пътя са скучни, всеки те изпреварва, но въпреки това има едно мъжкарско усещане