Какви могат да бъда последствията при слагането на чип?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Re: Какви могат да бъда последствията при слагането на чип?
Николай Диянов написа:Колеги да ви кажа тая работа с чипа по мое мнение не е много читава. Всичко се износва много по-бързо, тъй като колата реално работи на капацитети, които не са й зададени заводски. Това, което си е оригинално от завода германците са си го замислили най-добре с оглед качество издръжливост и мощност.
Или с оглед на това да си купиш следващият модел, защото е по-мощен от предходния. Според мен нещата не са толкова лоши колкото се изкарват. Несъмнено има износване повече от това със заводските настройки на автомобила, но погледнете и от друга гледна точка, какъв е реалният капацитет на един двигател и до колко може да се натовари. Със сигурност BMW или който и да е друг пройзводител, не прави индивидуален и уникален сам по себе си двигател за всяка кола която изкара на пазара, взима се двигател и почва да се модифицира. Например 4.0 и 4.4 бензиновият да не са два коренно различни? За разхода няма какво да си говорим не може да иксаш колата да ти върви и да ти харчи по малко, все едно да искаш да качиш килограми и ако може да хапваш по-малко.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- gazdov
- Потребител
-
- Кара: E39 525tds Automatic 1998
Аз скоро сложих чип и разхода стана 18 леко каране,сам си прецени в криза дали искаш чип 

- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
gazdov написа:Аз скоро сложих чип и разхода стана 18 леко каране,сам си прецени в криза дали искаш чип
Колега ти имаш сериозен проблем с колата..... 2 години с чип и разход над 11,5 не съм имал . Карам в София и последната година разхода само градско ми е 7,5-8,8! Зависи и как ви е чипната - мойта се изтрелва след 2100-2200оборота/преди след 2500/. Като бях при Лъчо той ми каза, че и 60коня може да ми докара, но последствията може да тежки.
- bobih
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
WOW
TDS харчи 18
баси това трябва да върви като М5 

DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!
В интерес на истината 1-2 до 3 литра не ми е проблем, просто искам една мощност в ниските, която я няма и да не се вкарва във високите обороти, макар и да знам, че ще има още повече сила там. Нютонметрите какви стават след поставянето? И колко коня се предполага, че ще стане ? Мен ме притеснява това, че ако не сменя турбото сега и сложа чип, да не ме остави някъде по пътя, въпреки, че си я карам културната. И още нещо - когато я настъпя рязко до долу отзад пуши доста, докато не си вдигне оборотите, само в малките ги прави (предимно преди 2), след 2 спира да пуши, но ако настъпя пак рязко пак изпушва. Нещо трябва да се регулира или заради турбото? След като започна това съскане колата започна да умира на 170..а преди по километраж съм правил 210 и като че ли имаше още малко, но усещам я че не е същата и съм на 90% сигурен, че е от турбото
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Колега от 20 хил км съм с чип. Колата върви повече,не ми пуши повече от нормалното дори бих казал че не пуши. Нищо не съм сменял по колата освен съединителя/започна да буксува/, но и всичко си беше в ред по мотора. То и сега си е в ред. Разхода предната зима ми беше около 7,5/100 а след чипа,тая зима ми е около 6,5/100. Проверено и по борда и по изгореното гориво. Ако всичко ти е наред по мотора ще усетиш разлика във вървежа и няма да имаш проблеми.

- hriskoss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525тдс
До колкото съм запознат чипа вдига от 20% до 30% от мощноста на колата,някой карал ли е колата на дино тест след чипа.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
на кратко на пазара има 1000 човека които предлагат чипове конкретно при тдс-а има доста осезаем ефект от чипосването и ако е кадърно направен чипа ще си върви доста по добре колата и разхода или ще се запази а в някои случаи и пада (говоря за нормално каране не за фиести ) по принцип чиптунинга се усеща повече при турбо моторите бензин или дизел няма значение така че въпроса е този който ви прави чипа да знае кое и как
Барай шишарката Минкеее ....
- chocaseto85
- младши ентусиаст
-
- Кара: квото му падне :)
здр колега на мен ми сложи ВИ МАКСА чипче колата се изтрелва не пуши а до колкото харченето много зависи каде и как я караш
аз се движа само в сф по цял ден лекичко
и колата свали на 0.5 на 100 км ама върви
))

Оригинални масла,консумативи и авточасти:)ПРОМО МАСЛА И ФИЛТРИ-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
chocaseto85 написа:здр колега на мен ми сложи ВИ МАКСА чипче колата се изтрелва не пуши а до колкото харченето много зависи каде и как я карашаз се движа само в сф по цял ден лекичко
))
Да не е само ти да си мислиш, че върви, точно като @ivanov 530d, дето ВИ МАКСА му сложи такъв корав чип, че аз със сток, без нищо барано по моята му сложих 3 коли за 100м (и двете коли са 530d и двете са автоматик)

На дино теста 530-ката му излезе по-слаба от 525d, а останалото от случката можеш да проследиш в темата за "Некоректни". Та само един съвет, прежали едни 70лв, качи си колата на дино тест и виж реално за какво става въпрос

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
chocaseto85 написа:здр колега на мен ми сложи ВИ МАКСА чипче колата се изтрелва не пуши а до колкото харченето много зависи каде и как я карашаз се движа само в сф по цял ден лекичко
))
Колега,споменаването на това име "ВИ МАКС" не се толерира особенно в нашия подфорум Е39

Добре, къде ще ми препоръчате да се сложи този чип и на каква цена е? Без значение е града
enjoy life and drink cold beer

- eddy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3.0H6 boxer AWD
doomy525 написа:Добре, къде ще ми препоръчате да се сложи този чип и на каква цена е? Без значение е града
За Сф мога да ти дам тел на едно момче (Пепи)дето ги слага и на мен вкл. Той самия има 2 тдс-а само , че Е36 иначе има и доста големи фирми които правят тая услуга, ама и цената е друга. Принципно доколкото знам при ТДС-а се сваля компа, да си го знаеш де

- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
vanci88 написа:За София - Лъчо има и обява във форума.

Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!