AGR-клапана- със или без него-

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Re:

Мнение от LUCIFER'S » 03 Окт 2009, 18:08

infovan написа:Реших и аз да изолирам този клапан,като стигне до 2000 оборота и педала за газта спира да работи !Върнах всичко в първоначално положение и се оправи !

Още първоначално изчистих АГРа и аз направих тази история с изолиране и карах 2-3 дена градско-пее мотора излизам извън градско и :shock: след 3000 при мен нямаше никой. Шестака умря на 160км/ч изкорах се помислих айде турбо... Спрях веднага, и си вкл отново вакума, верно двигатела заглъхна малко на обороти, обаче после си дръпна до 230 набързо... Поинтересувах се из учебиците и веднага разбрах каква глупост съм направил като го изключих... от тогава 1.5 година си карам с работещ и почистен клапан. Също съм правил сравнение закачена на комп и разбрах още повече колко е глупаво да се премахва рецилкулацията на газовете. Просто след още 20хил, свалям го, колектора и него и ги почиствам и така...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: Re:

Мнение от Zagy » 03 Окт 2009, 18:20

LUCIFER'S написа:...Просто след още 20хил, свалям го, колектора и него и ги почиствам и така...

Лично аз нямам нервите да го свалям на 20к км тоя колектор, прекалено много играчка е. А и с премахнат АГР колата си се държи чудесно във всички обороти и на всякаква скорост.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Re: Re:

Мнение от LUCIFER'S » 03 Окт 2009, 18:23

Zagy написа:
LUCIFER'S написа:...Просто след още 20хил, свалям го, колектора и него и ги почиствам и така...

Лично аз нямам нервите да го свалям на 20к км тоя колектор, прекалено много играчка е. А и с премахнат АГР колата си се държи чудесно във всички обороти и на всякаква скорост.

Написах след 20... просто съм минал 30 хил или на 50 хил пробег мисля да изчистя отново АГРа и колектора

"...с премахнат АГР колата си се държи чудесно във всички обороти и на всякаква скорост..." при мен умря на 3000 оборота и почна да работи по остро двигателя
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

нафтения
Аватар

Re: AGR-клапана- със или без него-

Мнение от Zagy » 03 Окт 2009, 21:08

Ами колега при мен премахването доведе само до положителни неща. При деб е друго - ти си комънрейл и там трябва да се бъзикне и софтуерно.

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 04 Окт 2009, 6:20

Трудно е да пръкнеш софтуерно, освен да му зададеш някаква стойност и да сложиш ламаринка не виждам друг начин :lol: :bowdown:, защото на на комън рейл-а е различно шунтирането на АГР-то :driving: :nono:

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 15 Апр 2010, 16:55

Ето малко инфо за един kit който се слага вместо EGR клапата и мисля скоро да си поръчам:

http://cgi.ebay.co.uk/BMW-E34-E36-E39-V ... 35a8a1b38f

http://cgi.ebay.co.uk/BMW-EGR-AGR-Diese ... 35a8a1b306

http://cgi.ebay.co.uk/BMW-DIESEL-EGR-BY ... 335c13e868

Погледнете и тази тема:
http://forum.bmw5.co.uk/viewtopic.php?f=11&t=25278
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 15 Апр 2010, 18:04

Аз съм с точно такова нещо, само че му свалих размерите и ми го струговаха от неръждавейка.

М3 Пристрастен
Аватар

Мнение от Веселин|Василев » 15 Апр 2010, 19:03

Zagy написа:Аз съм с точно такова нещо, само че му свалих размерите и ми го струговаха от неръждавейка.

Размерите директно от ЕГР ли ги взе или някъде от нета, защото надали ще паснат за ТДС ако ми ги продиктуваш?
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

Слави
Аватар

Мнение от © » 15 Апр 2010, 19:25

аз също съм с комънрейл, измъкнал съм вакума и колата се държи чудесно във всички обороти както написаха по-горе
нито имам заглъхване, нито пък имам някакъв пушек отзад - все едно карам бензинова кола :mhihi:
имам грешка в ДДЕ, но само това - не свети лампа, значи е ОК
така карам от доста време, чакам някой да даде обосновани факти какво точно е негативното влияние на измъкнатия вакум за да го включа отново.
През зимата е с ЕГР заради чувствителното по-бързо загряване

М3 Пристрастен
Аватар

Мнение от Веселин|Василев » 15 Апр 2010, 20:18

Направи като Zagy и си сложи тръба, за да влиза въздух, защото от това което прочетох по другите форуми с тази ЕГР клапа е ограничен притока на въздух с 40% и е заместен с изгорелите газове. Повечето които са с тръба казват, че колата върви повече. Ще сложа и аз такъв kit или тръба като Zagy и ще пиша за резултати.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Сивата перла
Мечтае да кара: Х6

Мнение от nikolayned » 15 Апр 2010, 21:19

на някои колега занимава ли му се да изчистим агр-а и да го запушим ?
BMW Power
Изображение Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 15 Апр 2010, 21:25

Ако ще го запушваш - няма смисъл да го чистиш :idea:
В събота следобяд съм свободен 8)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G70
Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options

Мнение от jivko2828 » 15 Апр 2010, 21:32

Dimitroff написа:Ако ще го запушваш - няма смисъл да го чистиш :idea:
В събота следобяд съм свободен 8)

Може и аз да се присъединя, да изолираме и моя, според майстора не трябва, но мисля, че преди колата си беше по-добре.

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 15 Апр 2010, 21:56

Веселин|Василев написа:
Zagy написа:Аз съм с точно такова нещо, само че му свалих размерите и ми го струговаха от неръждавейка.

Размерите директно от ЕГР ли ги взе или някъде от нета, защото надали ще паснат за ТДС ако ми ги продиктуваш?

Директно от ЕГР-а ги взех, но вече не ги пазя... Така или иначе нямаше да стане, защото ЕГР-а на ТДС е различен - сравнявал съм ги.
Dimitroff написа:Ако ще го запушваш - няма смисъл да го чистиш :idea:

Хубаво е да се почисти... вътре е мазало. Моя имаше по 4-5 милиметра отлагания по стените - отвора беше бая стеснен.

М3 Пристрастен
Аватар

Мнение от Веселин|Василев » 15 Апр 2010, 23:30

Според мен няма смисъл да го запушвате ако не слагате тръба от която да влиза въздух, както каза един колега (от негов опит) може да загубите част от мощноста във високите обороти (от това, че липсват газовете)! Газовете са за това да допълват липсващото количество въздух когато се смесва с нафтата и с цел опазване на околната среда. Ако не слагате тръба по-добре само го почистете!

ПредишнаСледваща

Назад към E46