претапициране на таван с шибидак
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
претапициране на таван с шибидак
колеги решил съм да си претапицирам таванапонеже е овиснал тавана го свалих но кората която е под шибидака немога да я сваля някои свалял ли я е и как се сваля ще съм ви благодарен да ми кажете. мерси за отговорите ви предварително 

- simo_mos
- Потребител
-
- Кара: ниско по земята
- Мечтае да кара: още по ниско по земята
Re: претапициране на таван с шибидак
колега един личен съвет. НЕДЕЙ ДА СВАЛЯШ КОРАТА . аз лично почнах да правя ремонт на шибидаха и още карам без таван така че сам прецени. трябва да свалиш шибидаха и след това да развиеш 8 или 10 бол4енца. но според мен не се занимаваи със шибидах
Щом си свалил вече тавана,сваляй и кората на шибидаха.Ако оставиш кората нетапицирана ще изглежда грозно.
Така и така вече си свършил половината работа.
dimitrio написа:Щом си свалил вече тавана,сваляй и кората на шибидаха.Ако оставиш кората нетапицирана ще изглежда грозно.
аз това и искам да направа но как да сваля само кората на шибидака !?
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
тапицираи си я на място ве,закво ще я сваляш
- simo_mos
- Потребител
-
кората на шибидаха се сваля:
1-развиваш всички бол4ета които държат шибидаха / май бяха 12/
2-сваляш шибидаха и от горната му старана кората е хваната с 8 болчета или 10 не помня точно /има едно чопче което е от лявата страна което движи съответната кора
3- за да развиеш всичките болчета на кората трябва да мръднеш шибидаха до такова положение 4е да мо0жеш да освободиш 4опа /той се освобождава като се замукне до едно място в релсата кудето има прорез и съответния чоп се измества и кората може да се мурда свободно назад/
останалото е лесно и после зглабяш по обратния път. Дано не се забатачиш успех от мен!!
ааааа - за да замъкнеш чопа до прореза се мурда целия шибидах напред или назад не помня но цъкаш с копчето докатп го нямериш
1-развиваш всички бол4ета които държат шибидаха / май бяха 12/
2-сваляш шибидаха и от горната му старана кората е хваната с 8 болчета или 10 не помня точно /има едно чопче което е от лявата страна което движи съответната кора
3- за да развиеш всичките болчета на кората трябва да мръднеш шибидаха до такова положение 4е да мо0жеш да освободиш 4опа /той се освобождава като се замукне до едно място в релсата кудето има прорез и съответния чоп се измества и кората може да се мурда свободно назад/
останалото е лесно и после зглабяш по обратния път. Дано не се забатачиш успех от мен!!
ааааа - за да замъкнеш чопа до прореза се мурда целия шибидах напред или назад не помня но цъкаш с копчето докатп го нямериш
мерси много колега но ми се гледа много разправия май ще пробвам на място
много благодаря все пак 

- simo_mos
- Потребител
-
няма проблеми колега важното е да съм бил полезен, ако искаш имам резервни две кори за шибидах, едната мога да ти я подаря да си я тапицираш, ама тряя само да намерисш някои да доиде да я вземе от нас от варна че не ми се занимава с еконт. И ак орешиш след това да се заемеш със смяната. Както казах голям Гъз е цялата работа но според мен ако си тъгнал да го правиш на място няма да те удовлетвори резултата, моя съвет е върви на тапицер!!! ще вземе пари ама ще го напраи кат хората
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
кажи кво е тва шибИдаК, че ми стана интересно
Казва се шйййбедах идва от немската дума Schiebedach, която е комбинация от 2 думи Schiebe(местя, премествам) и Dach(таван, покрив)

Казва се шйййбедах идва от немската дума Schiebedach, която е комбинация от 2 думи Schiebe(местя, премествам) и Dach(таван, покрив)

BiTurbo написа:кажи кво е тва шибИдаК, че ми стана интересно![]()
пари за уроци не даваме така че разгледай друга тема !

12 мнения
• Страница 1 от 1