Амортесиори
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Амортесиори
bum_bum написа:А като е пръднал задния амортисьор не трябва ли колата да щръкне, а не да легне така задницата?
Братче, незнам ама на мойта (пак Е36 кабрио) също бяха изпуснали задните амортесьори и като ги смених се вдигна малко. Сложих обикновени (газови, както го дават по книгите), не някакви спортни. Пружините също са ми обикновенни.
И като се замисля малко (не е лесно), те аморт. бутат на горе най-вече и може би за това.
P.S.
Когато и мойте бяха изпуснали също не се чустваше някакво клатене, както на предишната ми (седан).
- bmw55
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd && 525d
- Мечтае да кара: В европейска България
Колега ходи си вземи едни кони спорт амортесиори и не се набивай сумати пари за оригиналните амортесиори 

Бъди честен пък да става квото ще
bmw55 написа:Колега ходи си вземи едни кони спорт амортесиори и не се набивай сумати пари за оригиналните амортесиори
Аз взех моята кола със спортно окачване koni.
Така я вкараха от Италия и вече 3 г. по нашите пътища никакви ядове.

- hamann25
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 330xd LCI
ОК колеги а некви цени за ориентир
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Stanchev написа:колата си е с много правилна стойка!
тия дето си мислят, че задницата спрямо предницата е "легнала", "клекнала", "увиснала" и т.н. да имат много поздрави![]()
да си направят своите тип КЛИН или РАЛО и да се радват на супер спортните стойки
Не знам какво нормално намираш в стойка на кола, чиято задница, ненатоварена е 7-8 см. по-ниска от предната част... На мен тази кола ми изглежда... повредена. Никъде не съм казал, че стойката трябва да бъде като на "спортен" москвич от '82г...
Never mistake motion for action...
- hamann25
- младши ентусиаст
-
Leon написа:Stanchev написа:колата си е с много правилна стойка!
тия дето си мислят, че задницата спрямо предницата е "легнала", "клекнала", "увиснала" и т.н. да имат много поздрави![]()
да си направят своите тип КЛИН или РАЛО и да се радват на супер спортните стойки
Не знам какво нормално намираш в стойка на кола, чиято задница, ненатоварена е 7-8 см. по-ниска от предната част... На мен тази кола ми изглежда... повредена. Никъде не съм казал, че стойката трябва да бъде като на "спортен" москвич от '82г...
Каде видя тия 7-8 сантиметра разлика

hamann25 написа:Leon написа:Stanchev написа:колата си е с много правилна стойка!
В разстоянието от вежда до ръб на джанта. Отпред спрямо отзад.

- hamann25
- младши ентусиаст
-
- mafiata_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i
- Мечтае да кара: Самолет
Kris написа:hamann25 написа:Leon написа:Stanchev написа:колата си е с много правилна стойка!
В разстоянието от вежда до ръб на джанта. Отпред спрямо отзад.
hamann25 написа:Я си помисли пак
колега да не си забравил да извадиш бидоните с киселото зеле от багажника

- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
Не искам никой да обиждам но за мен това е стойката:
http://www.youtube.com/watch?v=OzfUTE1ekjs
http://www.youtube.com/watch?v=OzfUTE1ekjs

в апекса е истиниата, нема по-добри спрямо, цена, качество, стойка, поведение, друсане 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Що не измерите разстоянието от центъра на джантата до веждата и ще се разбере дали е виснала или не. Но при положение, че на толкова хора (включително и на мен) им се вижда увиснала задницата явно има нещо, дори и да излязат равни.
tsb_bg написа:Колега виж първо дали при теб размерите имат нещо общо със зададените
Информацията е от BMW 3 Series E36 Service Manual (Bentleys)
bum_bum написа:Що не измерите разстоянието от центъра на джантата до веждата и ще се разбере дали е виснала или не. Но при положение, че на толкова хора (включително и на мен) им се вижда увиснала задницата явно има нещо, дори и да излязат равни.
Не е меродавно това, защото задната вежда е по-ниска от предната, по-добре да измерят на равно прага отпред и отзад и така ще се види клина
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3