Подробна VIN проверка

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Подробна VIN проверка

Мнение от mad_presley » 06 Апр 2010, 20:22

pafko написа:Днеска питах във Варна Карс .. казаха ми че мога да ида и да ми кажат НО, НЕ МОГАТ да ми го принтират да си го имам :)
Жалко за онова линк-че къде по VIN можеше да се провери :( Както и да е .. благодаря на всички отзовали се на молбата ми ...
П.С. Ако все пак някой се сети нещо къде и как да проверя .. да драсне едно ЛС или тука направо в темата за да не се налага писането на нова такава тема :)

Как така да не могат да ти го принтират??? Иди на гишето за закупуване на части (ляво в ъгъла) и ще видиш, че ще ти го принтират. Поне 10 човека ходиха и си взеха това, което съм показал на предната страница и на никого не са отказали принтиране.

Ти да не си се обадил само по телефона и да си говорил с някой, който хабер си няма какво го питаш??

Както казах и на предната страница, в цял свят никой не може да ти извади листа с екстрите, освен ако не е официален дилър на BMW, така че не виждам от кого и каква помощ очакваш, освен някой да отиде вместо теб до Варна Карс и да ти го вземе. Такава програма никога не е съществувала и едва ли някога ще съществува.

Потребител
Аватар
Кара: 530d (E39) '99г.

Мнение от pafko » 06 Апр 2010, 21:50

Точно там ходих днеска и точно там ми отказаха.Верно, не беше момчето дето по-принцип си седи там на чарколите ами някъв друг...но това едва ли има кой знае какво значение де.После звъннах и по-телефона от работа да питам надявайки се да нацеля някой там да е на кеф след празниците и да ми обърне внимание ама .. уви .. тая кака там ме свърза със някъв в сервиза.. който е в час (уж) .. и той така ми каза че не може да ми даде такава информация (разпечата по-точно) но само срещу регистрационен талон може да ми каже какво ме интересува ...то така тъпо според мене щото .. как да знам кво да питам ?Да зема да си нося малко боб и да фърлям там на капака .. има ли печка ... със подсилена ел.система ли е ... дали е със шпер .. тъпо!
mad_presley виждам от Варна си и ако не ми вярваш, утре може да направим един чакал някъде и да идем заедно? :)Дано със тебе да имам късмет?И да не е утре .. аз не бързам .. просто ми е интересно това инфо ..
Ако някой има някви идей или връзки във БМВ България или Варна Карс или където и да е .. да драсне :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 06 Апр 2010, 23:17

Дай ми VIN-a си и утре ще отида до Варна Карс да ти извадя екстрите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от road666 » 14 Апр 2010, 19:39

Здравейте колеги,ако може някой да ми даде подробна информация за оборудването на автомобил BMW 520i (E39) с VIN номер "BH30804",тъй като в декодерите,които намерих нищо не пише в детайли.Благодаря.
Търсим шофьор без книжка с крадена кола. За контакти тел. 166

селянина с колелото
Аватар
Кара: тролей
Мечтае да кара: влак

Мнение от b0k0 » 14 Апр 2010, 20:58

road666 написа:Здравейте колеги,ако може някой да ми даде подробна информация за оборудването на автомобил BMW 520i (E39) с VIN номер "BH30804",тъй като в декодерите,които намерих нищо не пише в детайли.Благодаря.
По принцип не пиша много ама.. ти ме уби - над 10 мнения ти се казва само в оторизиран сервиз на БМВ ти пак... нз вътрешно се издразних много
02' BMW E39 530d
96' BMW E36 316i coupe
95' Mercedes-Benz W202 C220
94' LADA 2104 (Червения лебед)
93' BMW E36 316i
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение БМВ във Facebook | www.kUkUrUkU.eU

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 14 Апр 2010, 21:28

b0k0 написа:
road666 написа:.... ако може някой да ми даде подробна информация за оборудването на автомобил BMW 520i (E39) с VIN номер "BH30804" ...
... ти ме уби - над 10 мнения ти се казва само в оторизиран сервиз на БМВ ти пак...

В Рудозем е бъкано от оторизирани сервизи.
Според мен колегата просто помоли някой да му направи услуга ....

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 14 Апр 2010, 21:31

колега дай пълен вин и ще видя какво мога да направя
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 14 Апр 2010, 21:35

cls6666 написа:колега дай пълен вин и ще видя какво мога да направя

Това е VIN-a BH30804 той го е написал

Слави
Аватар

Мнение от © » 14 Апр 2010, 22:00

mad_presley написа:
LUCIFER'S написа:хората които имат доста отдавна БМВ знаят, че и тук във форума имаше линк за пълно декодиране и ти го пращат на Е поща, но вече не работи....

Имаше колега, който работеше в Дару Кар и ни спестяваше ходенето до дилър. Сега вече или не работи там или просто не му се занимава. Както казах и по-горе, единствения начин да се извадят екстрите на колата е при дилър и това е. Няма такава програма, която да ти сметне екстрите по вин, това може да го направи само и единствено сървъра на БМВ, където е въведена всяка една кола излязла от завода.

Колега @lp_play, силно, ама много силно те съветвам първо да четеш, след това да пишеш, защото вече доста теми си напълнил с пълни глупости, които могат да подведат някого.

мисля, че имаше един колега който работеше за БМВ в Мюнхен и той даваше подробно инфо ... а, той бил модератор тук :lol:
наистина няма къде в интернет да се научат екстрите за съжаление

ентусиаст
Аватар

Мнение от cls6666 » 15 Апр 2010, 7:35

tsb_bg написа:
cls6666 написа:колега дай пълен вин и ще видя какво мога да направя

Това е VIN-a BH30804 той го е написал

е не е целия
от бмв сървъра е колега просто давам вин-а и ми пращат разпечатка
колегата пафко има такава
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 15 Апр 2010, 7:54

Това е целия Vehicle Identification Number VIN - последните 7 знака от номера на шасито (от 10 до 17), който е достатъчен да се идентифицира еднозначно автомобила

Номера на шасито (или така наречения дълъг VIN) се състои от 17 знака и съдържа допълнителна информнация, като:
- държава производител
- завод производител
- година производство
- специфични данни за автомобила
- чек сума за проверка на достоверността

и т.н.

Тази допълнителна информация не определя конкретен автомобил, а това се прави само по VIN-a - седемте знака на края на номера на шасито

ентусиаст
Аватар

Мнение от cls6666 » 15 Апр 2010, 18:54

благодаря за разясняването,колегата който искаше помощ за вина явно вече не чете темата
може да ме потърси на л.с. едва ли някой друг ще има интерес към екстрите на колата му
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 16 Апр 2010, 19:32

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 16 Апр 2010, 21:26

mad_presley написа:
pafko написа:Днеска питах във Варна Карс .. казаха ми че мога да ида и да ми кажат НО, НЕ МОГАТ да ми го принтират да си го имам ..

Как така да не могат да ти го принтират??? Иди на гишето за закупуване на части (ляво в ъгъла) и ще видиш, че ще ти го принтират...

Това че не са искали да го принтират, а само да му ги "разкажат" си е голяма услуга ...
Днес имах работа в Младост и отидох до Камор да направя услуга на колегата и да му взема разпечатка с фабричното оборудване на автомобила
На гишето за части ми поискаха 140 лв. (сто и четиридесет български лева) за разпечатката :shock:
След като попитах да не иде реч за нещо друго на съседното гише "информация" една дама любезно ми обясни, че в данните фигурирал и номера на двигателя което било конфиденциална информация....
Повече от там не минавам и през почивен ден когато сервиза е затворен, камо ли да спра :kuku:

Потребител
Аватар
Кара: 530d (E39) '99г.

Мнение от pafko » 20 Апр 2010, 23:31

Е, значи имало по-зле и от мене :)

ПредишнаСледваща

Назад към E39