Колеги дайте съвет с Агу
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- D.Devito
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 E36
- Мечтае да кара: Кабрио с харттоп
Колеги дайте съвет с Агу
Здравейте колеги днес монтирах газовата уредба на моето Е36-М40 мотор някой може ли да ми даде съвет при ел връзването дали трябва да се изключат дюзите при работа на газ.Благодаря предварително на колегите който ще дадат съвет.
- samokoveca
- кандидат ентусиаст
-
Re: Колеги дайте съвет с Агу
дали е правилно или не нз но моите не са изключени
- D.Devito
- кандидат ентусиаст
-
Незная дали като работят на сухо няма да се прецакат защото като е на бензин са мн тихи а на газ си цъкат.
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Как няма да изключиш дюзите бе човек,нали ще смесва газ и бензин ако не са изключени,прекъсни ги с реле.А самоковеца приказва пълни глупости.
- D.Devito
- кандидат ентусиаст
-
Спрял съм бензиновата помпа
здравейте Kолеги, и аз имам едно е 36 1.6 куб. Искам да му слагам газ. Занимавам се с автоаларми и малко с диагностика, до сега карах дизели и затва не се интересувах от газ.Обаче му дойде времето, Kолега SAMOKOVECA, на теб сигурно са ти спрели бендз. помпа с реле щом не са ти спрени дюзите ???? моля те виж как е и пиши!? че работата е зле
До сега разбрах че трябва да си направим с Колегата D.DEVITO по един емулатор за дюзи-http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=97149 , обаче сиа кат се замисля маи може и както е при теб само д спрем помпата !!! не знам дали дюзите няма да спекат след време от горенето на газта ???? дум клапа има ли на твоето бмв? и наи важното мноо се изписало за тия емулатори за ламбда сондата ...ако може без него ???? Колеги някой дето карате на тгаз моля помогнете че голям глад дойде, да ни извиняват майсторите на газ системи ама искаме да си го направим сами ако имахме кинти щяхме да караме на бендзин!
не се сърдете ! Колега D.DEVITO, емулатора за дюзи е елементарен ако те затрудни ще помагам !

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
D.Devito написа:Спрял съм бензиновата помпа
Да,ама нали по системата остава бензин който е под налягане,и като цъкат дюзите той влиза в цилиндрите.докато не спадне налягането,и не свърши бензина който е в рейката,затова най добре е да си спреш дюзите.
Скоро сложих газов изжекцион и оставих бензиновата помпа да работи, като по тоя начин циркулиращия бензин охлажда дюзите да не спекат. Паля винаги на бензин и после бенз. дюзи спират да пръскат, от там подхващат газовите
и 

- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
може и без емулатори , дум клапа не ти трябва - махни скобите на маншона и маркуча на моторчето за празен хот - като гръмне те ще се откачат и нищо няма да строши /на дебитомера клапата докато караш на гас само пречи /. Моторчето за празен ход - гасиго от конектора- не чакай да ти създава проблеми , то работи правилно като си на бензин. Реално и ключе може да няма ... след като ще вадиш бушона на помпата.
Това според мен е най голямата мизерия която можеш да причиниш на колата си .
или ONtopic 
Това според мен е най голямата мизерия която можеш да причиниш на колата си .

Дюзите се спират задължително с реле, лично аз предпочитам и спирането на бензиновата помпа.
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
като работи помпата се охлажда бензиновата рейка , една идея по трудно ще запичат дюзите

- bmw55
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd && 525d
- Мечтае да кара: В европейска България
teo_pp написа:Скоро сложих газов изжекцион и оставих бензиновата помпа да работи, като по тоя начин циркулиращия бензин охлажда дюзите да не спекат. Паля винаги на бензин и после бенз. дюзи спират да пръскат, от там подхващат газовитеи
Колегата е прав аз имам 318 м43 имам метан не газ но е същото.
Помпата ми работи постоянно,само дюзите са спрени за да не пръскат и да не меша горивата.Палиш го на бензин да поработи 2-3минутки сутрин и сменяш на газ.
За 316 и 318 няма нужда от емулатор само едно реленце от 3.50лв

Бъди честен пък да става квото ще
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
bmw55 написа:teo_pp написа:Скоро сложих газов изжекцион и оставих бензиновата помпа да работи, като по тоя начин циркулиращия бензин охлажда дюзите да не спекат. Паля винаги на бензин и после бенз. дюзи спират да пръскат, от там подхващат газовитеи
Колегата е прав аз имам 318 м43 имам метан не газ но е същото.
Помпата ми работи постоянно,само дюзите са спрени за да не пръскат и да не меша горивата.Палиш го на бензин да поработи 2-3минутки сутрин и сменяш на газ.
За 316 и 318 няма нужда от емулатор само едно реленце от 3.50лв6-цилиндровите имат нужда от емулатори.Не се набивайте залодо да купувате емулатори!!!
Няма никакво значение дали е 4 или 6 цилиндъра,емулатора лъже компа,че дюзите работят в противен случай като ги прекъснеш с реле записва грешка в дюзите.
- D.Devito
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте колеги днес изключих дюзите при работа на газ колата ни изка да се изфорсира повече от 3500 оборота,на бензин няма грижи форсира се до прекъсвач.Какви може да са проблемите че на газ не се форсира изпарителя е нов и е минал през всички реглажи.
- giggs_11
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320д
отвий малко кранчето на газта бе колега....D.Devito написа:Здравейте колеги днес изключих дюзите при работа на газ колата ни изка да се изфорсира повече от 3500 оборота,на бензин няма грижи форсира се до прекъсвач.Какви може да са проблемите че на газ не се форсира изпарителя е нов и е минал през всички реглажи.
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3