Съвет след минаване през дълбока вода.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- vesellin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: ски на Килиманджаро
Съвет след минаване през дълбока вода.
Здравейте, имам нужда от съвет, какво по колата а проверявам, след като преминах през огромна локва с вода, достигнала средата на капака.
Ще разкажа случката накратко. Във вторник преминах през доста голяма локва - както казах, водата достигна до средата на предния капак. Излязох от локвата и колата загасна. Пробвах да я запаля и стана - от втория път. Отначало работеше доста неравномерно и имаше гъст бял пушек отзад, но след минута - две работата на мотора се оправи.
Смених си въздушния филтър, тъй като беше доста мокър - вода течеше от него.
Когато отворих капачката на маслото беше се получил доста конденз, но сега изчезна.
Дайте някакви съвети какво да проверявам по автомобила *М50В20
Казаха ми, за случай в който кола от друга марка е изкривила биела по този начин. Мога ли да разбера за някакви повреди по автомобила без разглобяване?
1-2 дена след минаване през локвата започна един странен виещ шум- но мисля че е от една паразитна ролка с която имах проблем преди време и разбрах че е за смяна.
Ще разкажа случката накратко. Във вторник преминах през доста голяма локва - както казах, водата достигна до средата на предния капак. Излязох от локвата и колата загасна. Пробвах да я запаля и стана - от втория път. Отначало работеше доста неравномерно и имаше гъст бял пушек отзад, но след минута - две работата на мотора се оправи.
Смених си въздушния филтър, тъй като беше доста мокър - вода течеше от него.
Когато отворих капачката на маслото беше се получил доста конденз, но сега изчезна.
Дайте някакви съвети какво да проверявам по автомобила *М50В20
Казаха ми, за случай в който кола от друга марка е изкривила биела по този начин. Мога ли да разбера за някакви повреди по автомобила без разглобяване?
1-2 дена след минаване през локвата започна един странен виещ шум- но мисля че е от една паразитна ролка с която имах проблем преди време и разбрах че е за смяна.
Re: Съвет след минаване през дълбока вода.
Приател не че искам да те плаша ама навремето аз така минах с една вектра дизел през една локва която беше доста по малка от тази описаната от теб и едната биела стана като лък.
- metodi80
- старши ентусиаст
-

Каква е тази "локва" колега, то си е бил жив гьол ...., за да стигне водата до средата на предния капак ...!!!!!!!! С кой акъл си влязъл в толко дълбоко , не го проумявам ... , то на практика повече от 60% от колата са били под вода ...?!
Питаш какво да провериш на колата ли ..... , ами от сега ти казвам , че като така си "накиснал" колата във вода , скоро можеш да очакваш проблеми с лош контакт във всички електрически връзки и букси ....
, също във всички открити движещи се механизми , разни ролки , лагери и т.н.. За сега иди на една диагностика (ако имаш проблеми с работата на двигателя) , а пък за по на там ще отстраняваш едно по едно каквото се появи ... , ако си забелязал вода в маслото на двигателя , не е лошо да го смениш ...
- Snoop
- младши ентусиаст
-
- Кара: засилен дизел
- Мечтае да кара: на Шаро поршето
- Детайли за колата: TOP!!! FULL!!! MPACK!!! Всички екстри за модела! :D :D :D
Ебаси "локвата"... направо "локвичка".
Колега, не искам да те плаша, но един познат си "удави" пежото по същия начин - 406, но застраховката му покри ремонта по двигателя, понеже се счита за "природно бедствие". Неговата случка се разви на гара Искър под моста... и той като теб беше минал през една "локвичка"

Колега, не искам да те плаша, но един познат си "удави" пежото по същия начин - 406, но застраховката му покри ремонта по двигателя, понеже се счита за "природно бедствие". Неговата случка се разви на гара Искър под моста... и той като теб беше минал през една "локвичка"

Аз и ти сме луд-ни-ца...

- buny_boy11
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 M40 1.8 metan
- Изрода
- младши ентусиаст
-
- Кара: На криво
- Мечтае да кара: Още по-на криво
buny_boy11 написа:Измери компресията.

Има огромен шанс на 99.9 % да си изкривил биела- щото явно си е глътнала водица , а от отва се получава воден удър

Покараи я малко и я забележи дали не ти тресе мотора на празен ход , някви вибрации и тн.
За електрическите връзки няма чака такава опасност защото те така или иначе са си изложени на отмосверните влиания и влага.Вътре колата е херметизирана и не би трябвало да е влязло вода в купето- така че тва не е толкоз страшно.
Но дано не си направил поразия с мотора

ПС. Не е трябвало да го палиш изобщо, ами първо да смениш филтъра, да подсушиш, да развиеш свещите и тогава да въртиш на стартер да издуха водата ако има

Дано да не е пийнала водица.
Според мен най-напред източи водата и маслото от картера.
Сложи ново масло и стискай палци да не са завлекли лагери на коляновия вал.
Възможно е да имаш вода и в скоростната кутия и диференциала. Смени си маслото и там!
За съединителя не ми се мисли. Ако не си го използвал по време на преминаване през локвичката няма да имаш ядове, но ако си превключвал скорости има голяма вероятност да е заминал.
Относно ролките, те ще просвирят и ще си проличи, че са за смяна.
Подсучи си всичката електроника: букси и платки. Може със сешоар, който има възможност да духа без да загрява въздуха.
Според мен най-напред източи водата и маслото от картера.
Сложи ново масло и стискай палци да не са завлекли лагери на коляновия вал.
Възможно е да имаш вода и в скоростната кутия и диференциала. Смени си маслото и там!
За съединителя не ми се мисли. Ако не си го използвал по време на преминаване през локвичката няма да имаш ядове, но ако си превключвал скорости има голяма вероятност да е заминал.
Относно ролките, те ще просвирят и ще си проличи, че са за смяна.
Подсучи си всичката електроника: букси и платки. Може със сешоар, който има възможност да духа без да загрява въздуха.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Изрода написа:За електрическите връзки няма чака такава опасност защото те така или иначе са си изложени на отмосверните влиания и влага.Вътре колата е херметизирана и не би трябвало да е влязло вода в купето- така че тва не е толкоз страшно.
Ел. връзките са изложени на атмосверни влияния и влага, ама не и на "водна баня"

- vesellin
- кандидат ентусиаст
-
Незнам, кога и как се проявяват признаци за крива биела, но вече минах повече от 800км и мотора си работи нормално, няма прекъсвания, както на бензин така и на газ. Само една ролка шуми(което ме дразни вече много) Колага си ускорява нормално, върви нормално. Дори сутришното "претракване" на клапаните при студен мотор изчезна изведнъж.
- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
Добре що я пускаш тая тема като нямаш проблеми и си минал близо 1000км след въпросната случка ?
Явно си достатъчно спокоен да не ти пука и да си караш така, тука колегите квото и да ти кажат явно е че няма да си направиш труда да го провериш ако не стане проблем с колата.
Представи си само как тая вода дето е била във въздушния филтър я гълта и отива към двигателя, най-често се получава "воден удар", щото на тая вода мястото не и е там. Да не говорим както каза методи80 и ел инсталацията на колата как се чувства и тепърва кви проблеми могат да излиат, ама ти си карай
Явно си достатъчно спокоен да не ти пука и да си караш така, тука колегите квото и да ти кажат явно е че няма да си направиш труда да го провериш ако не стане проблем с колата.
Представи си само как тая вода дето е била във въздушния филтър я гълта и отива към двигателя, най-често се получава "воден удар", щото на тая вода мястото не и е там. Да не говорим както каза методи80 и ел инсталацията на колата как се чувства и тепърва кви проблеми могат да излиат, ама ти си карай

- vesellin
- кандидат ентусиаст
-
nelim написа:Добре що я пускаш тая тема като нямаш проблеми и си минал близо 1000км след въпросната случка ?
Колега, пускам тая тема, не за да се хваля или да се карам с някой, просто искам конкретни становища какво може да се е повредило и как мога да съм сигурен за това. Нямам излишни пари за да отварям мотора или да сменям какво ли нещеш. Според един ... всички ролки са за смяна, според друг масла... и така нататък, според трети и двете. Всичко това е свързано с разходи 300+ лв. Има ли начин да се разбере какво точно и има, ако изобщо и има нещо на колата. Ел. инсталацията няма какво да и стане, тъй като тя е на високо + това е изолирана - пръскам всички маси към колата с контактен спрей и готово. Свалям халогените - "изцеждам ги" и готово.
Като свалих въздушния филтър имаше 3-4 капки след него. Незнам дали след това е попадала някаква вода към мотора.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
vesellin написа:Колега, пускам тая тема, не за да се хваля или да се карам с някой, просто искам конкретни становища какво може да се е повредило и как мога да съм сигурен за това. .
Еми до тука получи няколко такива "становища" .....
Не ти се дават пари ... , еми не давай ...
Колата върви ... , еми карай си я ....
Ако се появи нещо ще го мислиш тогава ...
Всяко "становище " което получи , едва ли не ти се струва неправдоподобно ..., ми за какво питаш тогава .... ,карай и толкова .... Питаш има ли начин да се разбере какво и има и дали и има нещо на колата - иди на диагностика ... Ролки вият - смени ги .... Друго няма ....
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
горе ти казаха да мернеш компресията... добре е да го направиш...
колегите с дизели да те не плашат с водния удар толкова... виж, при тях бързо става сърдечен удар
, ма ти може и да минеш тънкана... ще си покаже...
колегите с дизели да те не плашат с водния удар толкова... виж, при тях бързо става сърдечен удар

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Добре ,че не е дизел, че щеше да роди, ако си бил на обороти, шанса да минеш метър е голям.
Вече ако е в обороти и дръпне водица става лошо.
Виж си компресията и карай, то времето ще покаже какви са пораженията.
Вече ако е в обороти и дръпне водица става лошо.
Виж си компресията и карай, то времето ще покаже какви са пораженията.

- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
Ми колега не те успокоявам, нито те коря нещо, случва се, ама аз си мисля че след като вече си минал около 1000км и нямаш проблеми, си се разминал 
Дано съм прав, успех

Дано съм прав, успех

15 мнения
• Страница 1 от 1