RUN - FLAT Tires - Налягане

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

RUN - FLAT Tires - Налягане

Мнение от kelemety » 11 Апр 2010, 22:33

Сменях гуми сега с летните... естествено и изникна въпроса : имам едни Пирели 205/55 R16 Run Flat , ще ви излъжа за модела, нещо ZERO или ZONE :mhihi: , та карал съм ги само малко есента и после минах на зимни, ама сега се чудя на колко да ги сложа като налягане.
Основното ми притеснение е че Е46 не е като новите 3-ки които са подготвени да вървят с такъв тип гуми Run Flat а с нормални и не знам дали да се водя по таблицата за наляганията според натоварването и размера на гумата която дава налягане на предни и задни съответно. Да не би да трябва да се помпят повече или по-малко?

Според таблицата 205/55 R16 91V трябва да ги сложа 2,0 ОТПРЕД ; 2,4 ОТЗАД , щото са 91V индекс.

Много взе да друса с тези гуми... само на мен ли ми се струва не знам. И както прочетох в една тема в най-малката неравност на пътя и дърпа в нея колата като в кловоз.

Който кара с такива да помогне с мнение.
Иначе знам че всеки кара както му е удобно, но мисля че ще ми е от полза да се дадат няколко мнения, а и на някой друг с подона дилема! :wave:
Изображение
Rear Wheel Driven

младши ентусиаст
Аватар

Re: RUN - FLAT Tires - Налягане

Мнение от S_GonzaLes » 11 Апр 2010, 22:44

Разгледай под-форума е60/е90 и т.н. там почти всички караме с рън-флет има доста изписано.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kelemety » 11 Апр 2010, 22:50

S_GonzaLes написа:Разгледай под-форума е60/е90 и т.н. там почти всички караме с рън-флет има доста изписано.

:yes: Мерси колега, ако излезе нещо ще го попълня в тази тема, ако може да не се заключва че явно няма тема под името "Run Flat" , а така тук ще напиша нещо по конкретно което намеря в подфорума Е60/Е90 . :winky:
Изображение
Rear Wheel Driven

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kelemety » 11 Апр 2010, 23:54

Всичко хубаво... ама до сега рових и не вифях нищо комкретно... айде някой да каже поне как са препоръчителните налягания на Е90 да добия представа... то на тези с нови коли не ги притеснява това щото си имат и те таблици с препоръчителни налягания.

Може и да е излишно, защото не знам дали има разлика как се помпят в зависимост дали са RF или не ...
Изображение
Rear Wheel Driven

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 12 Апр 2010, 11:59

Нормално е да друса... Бордовете са много твърди и самите гуми са доста по-тежки. По темата - със същия размер, друга марка, 2 до 2.2 за ненатоварена кола е ОК, на повече започва да друса като на 18' по София... Ако искаш да ти е по-комфортно, може и на 1.8 да ги караш, но при тези дупки е много вероятно и усиления борд да не ги спаси.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kelemety » 12 Апр 2010, 12:30

:banghead: доста зле са тези гуми, може да не съм свикнал още ама доста друса. Но не съм ги избирал бяха с колата.... така че ще се доизносват, няма смисал да купувам нови. Дано не натоварят окачването допълнително и да се ноложат някои преждевременни смени на части.
Но пък половителното е че ако се доближават до 18'' като возия, май е по-добре да свиквам понеже имах желание да слагам такива... та сега поне ще видя какво е :mhihi:

И да допълня за някой, който се интересува : Leon е прав наистина са по тежки и на моя дизелак (150bhp) моментално се отрази! Може би не много ама аз си го усетих. :driving:
Изображение
Rear Wheel Driven

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 12 Апр 2010, 13:16

Махай ги.
Аз имах един континентал 205/55/16 дот1408 и ги дадох за 200лв без проблем
а за 200лв.ще си вземеш пак някакви хубави гуми за лятото.
Този рънфлат много твърдо вози, отделно си мисля, че може и колата да ти се разтропа от тях, нямаш датчици за следене...

Случайно да нямаш газ и да си сложил бутилката на мястото на резервната гума :-)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 12 Апр 2010, 14:28

Вози твърдо, но по пътищата (по навик ги наричам така, не че са пътища) на нашата родина, спестяват доста главоболия... Особено сега с живописните ями, които духа на Пикасо е нарисувал навсякъде. Другото им предимство е при динамично каране, борда не се гъне по завои и боди рол-а намалява. На гладък път се държат като 17' (имам директно сравнение на една и съща кола с М техник окачване по един и същ участък). Така че, ако са хубави няма смисъл да ги сменяш, само трябва да свикнеш с друсането.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kelemety » 12 Апр 2010, 18:42

Вярно е че на хубав път или нормален какъвто е за другите хора по света, гумите са бомба, малките неравности не са проблем, но градско или лош път ... ме боли сърцето като чувам как трака колата и това повече ме притеснява... а аз че ще си оставя бъбреците чудо голямо.

Ама съм доволен от гумите, мокро сухо.... не мърда колата. За това ще оставя тях, а дано и да ми послужат като вляза в някой дупка, в смисал да одържат удара и да не се спраскат че една такава нз как се оправя, даже ме съмнява че не се оправя. Понеже гледах едни теми в Е60/Е90 под-форум-а.

А само да питам Leon, ти като каза до 2,2 ... става въпрос и за двете оси ли? Щото сега от пред съм на 2,0 , ама отзад на 2,4 по препоръчителни и се замислих дали да ги направя отзад 2,2 или направо 2,0 да са еднакви??
Изображение
Rear Wheel Driven

Потребител
Аватар
Кара: :Ибрахим
Детайли за колата: E34

Мнение от Black Mamba » 12 Апр 2010, 20:04

И аз съм с такива и има осезаема разлика с обикновенните, явно не са просто за тая кола. Много друса :) Другия сезон ги сменям 100%.
А иначе аз бях спраскал едната с борда на джантата, но я оправих.

Назад към E46