Огледала

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Master of the dark side
Аватар

Огледала

Мнение от MiRaCuLiX » 27 Сеп 2005, 15:55

Абе мъчи ме някаква проблемация с ел. огледалата на тройният стоп :evil: . Когато си искат работят когато искат стоп ... и няма жива сила дето да ги накарат да мръднат ... понякога двете понякога едното .... отворих аз корите ама .... кабели и нищо друго ... мърдах ги напръсках ги с контактен спрей и пак нищо ... Някои да е имал подобна проблемация? :help:
BMW never stop's ....

Любо Тодоров

ентусиаст
Аватар

Мнение от //M_Power » 27 Сеп 2005, 16:01

Да :!: мисля,че е нормално и при мнен работят когато си искат за това си ги настройваш като ти проработят и не ги пипаш ;) :mhihi:
Три Бири и Турбото да сссвири
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
Изображение

Master of the dark side
Аватар

Мнение от MiRaCuLiX » 27 Сеп 2005, 16:05

хитър си много :lalala: ама мен това адски много ме дразни и ме кара да :kuku: та ако някои е намерил решение ... :mhihi:
BMW never stop's ....

Любо Тодоров

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 320
Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband

Мнение от valentino » 27 Сеп 2005, 22:28

Решението е едно.Ако не си запознат с електротехниката отиваш при електротехник,взимаш схемата на огледалата от книгите и почвате да мерите.И знай че дефекти които се явяват от време на време най-трудно се откриват. По описанието което си дал дефекта е най-вероятно около или в лявата врата.Много вероятно или някой кабел се е прекършил или има окислено в буксата водеща от лявата врата.Като отвориш лявата врата има една гумена капачка която закрива тая букса.Отместваш капачката и за да свалиш буксата имаше крачета които трябва да свиеш и телиш силно.Ако там е влизала вода със сигурност има окислено.А тая работа със спрей за контакти не препоръчвам на никого-почти не деиства или деиства само временно.Препоръчвам механично остъргване на окиса(шкурка,остър нож и др.) и намазване на ел. съединенията с технически вазелин(използва се за клемите на акумулаторите защото не съхне и не провежда ток)

ентусиаст
Аватар
Кара: 316

Мнение от dopestar » 28 Сеп 2005, 20:45

аз съм с двоен и не ми работи лявото, пак ли да гледам лявата врата
:)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 320
Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband

Мнение от valentino » 28 Сеп 2005, 21:26

Тъй като кабелите отиват първо до ключа с който командваш огледалата и от ключа към лявото огледало,а за дясното от ключа се връщат и минават пак през лявата врата,през инсталацията на колата и отиват в дясната врата.Начина на минаване на кабелите е еднакъв при Е 21,Е 30 а предполагам и при Е 34 щом ползват еднакъв тип огледала.До всяко огледало отиват 3 или 4 кабела(на моето Е 30 съм сигурен че са 4).Добре е да проверите снопа излизащ от лявата врата защото при толкова отваряния и затваряния кабелите може би са се прекършили.

Master of the dark side
Аватар

Мнение от MiRaCuLiX » 28 Сеп 2005, 22:18

Оправи се така както каза ти .... valentino цар си :bowdown:
BMW never stop's ....

Любо Тодоров

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 29 Сеп 2005, 22:12

абе това си е мистерия. аз не бех карал бмв-то доста време (повече от 2 месеца) и дотогава не бях имал никакви проблеми с огледалата. Като се качих отново, и ни мъц, ни гъц. според мене част от проблема е в задвижващия механизъм, а не в електриката :roll:
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 30 Сеп 2005, 8:46

kam_tod написа:..., а не в електриката :roll:
В 'лектриката, в 'лектриката е. Забележи, че сега се увеличават и проблемите с таблата, километражите, оборотомерите. Топло, студено, по-висока влажност - повече проблеми.
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

Назад към E30