При пълен ляв пукане ???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- jorryy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330 xi Е46
- Мечтае да кара: Совалка
При пълен ляв пукане ???
Когато навия пълен ляв и се чува от към предно дясно колело някакво пукане, ПУК ПУК ПУК ??? Всеедно колелото закача в пластмаса и тя се прегъва и пука. Нещо по рейката може ли да е?
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Re: При пълен ляв пукане ???
Може да е омекнала пружина /дясна/ на амортисьора, и от там гумата да опира.
- jorryy
- младши ентусиаст
-
Предните са ми 195 / 65 / 15 . Може и да е гумицата, трябва да викна някой да гледа, докато завивам.
Според мен или ти пука лагера на тампона на макферсона и на мен така ми пукаше сеедно прескачат съчмите или другия врянт е да ти упира гумата някаде и да закача
- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
може томпона на макферсона може и някой от двата шарнира
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
- samokoveca
- кандидат ентусиаст
-
гаранция или тампон на амортесиора или счупена пружина
гумата ти е тясна не е от нея .прегледаи от дясно ходовота част, и прожината.може и лагера на макферсона да е.
- Любо /ba1_hu1/
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325 tds Touring
- Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >
samokoveca написа:гаранция или тампон на амортесиора или счупена пружина
Ако е счупена пружина се си мисля, че ще забележи разликата в стойката на колата

- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
Някое шарнирче ти се е разсъхнало
Най вероятно това скарцане се чува когато въртиш волана на място или с малко скорост.
Вкарай колата на канал и с една спринцовка намажи малко шарнирите или ако те марзи намери една по голяма локва някъде ними през нея поне с 30 - 40км и слушай пак дали го има този шум.
Най вероятно това скарцане се чува когато въртиш волана на място или с малко скорост.
Вкарай колата на канал и с една спринцовка намажи малко шарнирите или ако те марзи намери една по голяма локва някъде ними през нея поне с 30 - 40км и слушай пак дали го има този шум.

- angel_lalov
-
-
- Кара: е36 318ис М-пакет
- Мечтае да кара: e30 V10
и аз си мисля че е от шарнир и на двете страни като въртиш ли се чува това пукане!не е от гумата доста е тясна!на сток окачване ли е?
- jorryy
- младши ентусиаст
-
Да на сток окачване е. Пукането се забелязва само на предна дясна гума при пълен ляв волан. За два дена минах 1100 км и утре ще проверя какво е. Предницата че ми е за смяна ми е за смяна, защото я чувам да прихлопва доста добре на някои по-лоши дупки. За пружината лесно ще видя счупена ли е, дали опира някъде пак ще видя, но ако е тампона май така на место няма как да го проверя? А тук в моя град е пълно с "умни" майстори. Та май е по - добре малко с ваша помощ аз да си разбера какво и е.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
jorryy написа:Да на сток окачване е. Пукането се забелязва само на предна дясна гума при пълен ляв волан. За два дена минах 1100 км и утре ще проверя какво е. Предницата че ми е за смяна ми е за смяна, защото я чувам да прихлопва доста добре на някои по-лоши дупки. За пружината лесно ще видя счупена ли е, дали опира някъде пак ще видя, но ако е тампона май така на место няма как да го проверя? А тук в моя град е пълно с "умни" майстори. Та май е по - добре малко с ваша помощ аз да си разбера какво и е.
Колега , като гледам имаш насоки , колегите ти казаха кое може да поражда проблема .... А по върпоса за помощта ... Защо да не може на място да провериш тампона на макферсона...?! Взимаш си скоби за пружините ( Тука във Враца имаме едно уникално магазинче за всевъзможни инструменти , като се почне от стандартни инструменти като ключове , гедории и т.н. и се стигне до по-специални като скоби за вадене на лагери , включително и скоби за свиване на авто пружини и какво ли още не .... , там като вляза съм като малко дете в сладкарница ...

- jorryy
- младши ентусиаст
-
Това със свалянето на амортисьора е доста игра. Преди 1 годи сменях и двата и с едни скоби се измъчих. Добре а ако отворя предния капак и някой прави обратен завой и аз да слушам точно от горе на тампона, мисля че ще се чуе, ако е там?
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2