Проблем с охлаждащата система?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с охлаждащата система?
Добър ден колеги. Колата е 316 компак 98.
Сменен термостат и радиатор след малък инциден.
Държи си работна температура въприки тия работи който ще опиша по доло, дори и при по високо натоварване.
Проблема е в това, че пълня водата до максимума и след известен период на каране колата изхвърля излишното количество вода, но след като съм спрял и то не всеки път. Първия път като го направи реших, че щом и е повече ок няма проблема, но след второто такова нещо досипвах два пъти по около литър за да напълни системата, в рамките на 10мин. Смисъл сипвам, глътва каквото съм сипал, пак пълня и се позадържа нивото, но отново го изхвърли след като покарах 13-14км. На студен двигател нивото почти не се вижда нивото в казанчето, а маркучите не са като на другите коли като ги стиснеш да има вода, празни са...
Сменен термостат и радиатор след малък инциден.
Държи си работна температура въприки тия работи който ще опиша по доло, дори и при по високо натоварване.
Проблема е в това, че пълня водата до максимума и след известен период на каране колата изхвърля излишното количество вода, но след като съм спрял и то не всеки път. Първия път като го направи реших, че щом и е повече ок няма проблема, но след второто такова нещо досипвах два пъти по около литър за да напълни системата, в рамките на 10мин. Смисъл сипвам, глътва каквото съм сипал, пак пълня и се позадържа нивото, но отново го изхвърли след като покарах 13-14км. На студен двигател нивото почти не се вижда нивото в казанчето, а маркучите не са като на другите коли като ги стиснеш да има вода, празни са...
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Проблем с охлаждащата система?
vld написа:Прочети темите за обезвъздушаване
Задължително, само така ще решиш проблема.
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
MaNiNC написа:Добър ден колеги. Колата е 316 компак 98.
Сменен термостат и радиатор след малък инциден..........
Нови или втора употреба???

- kyna
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i E36 M43 '95
- Мечтае да кара: Ново ...
Ако си сигурен че от никъде не тече може да имаш издухана гарнитура и да ти влиза в цилиндрите и да го изгаря - мой приятел го има същия проблем като при теб - и се оказа гарнитура! Като работи колата сложи си ръката на ауспуха и ако ти я мокри и миреше на гадно явно е това.
Последна промяна kyna на 10 Апр 2010, 20:13, променена общо 1 път
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
kyna написа:Ако си сугурен че от никъде не тече може да имаш издухана гарнитура и да ти влиза в цилиндрите и да го изгаря - мой приятел го има същия проблем като при теб - и се оказа гарнитура! Като работи колата сложи си ръката на ауспуха и ако ти я мокри и миреше на гадно явно е това.
недей да плашиш човека.. при количеството което губи както е описал трябва да е направил воден удар до сега.. ( след като изгаси налягането от водната система би вкарала доволно количество в цилиндъра) Първо обезвъздуши хубаво.. и след това оглеждай за евентуални течове.. включително огледай и вътре да не ти тече радиатора на парното че е кофти тръпка..
- ivokomandos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530D 2004г.
- Мечтае да кара: M5
Според мен първо трябва да видиш от къде изхварля водата на мен ми я изхвърляше от уплатнението на казанчето и се оказа че ми е запушена системата за циркулация на водата и затова избива като се покара малко и дигне налягането.
BMW E36 318 93;BMW E36 328i 97; BMW E60 530D 2004; HONDA HORNET CB600F 2008
Днес обезвъздуших системата, покарам малко и всичко е ок, наистина може би от това е било проблема мерси 
Само нивото е малко спаднало след като покарах, но където четох е било нормално и трябва само да долея.

Само нивото е малко спаднало след като покарах, но където четох е било нормално и трябва само да долея.

11 мнения
• Страница 1 от 1