Продадох кола на изплащане и ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ti
Мечтае да кара: лястовица с рамка

Продадох кола на изплащане и ...

Мнение от Skip_209 » 10 Апр 2010, 9:53

Здравейте колеги!
Имам проблем и незнам какво да направя.
Преди година и няколко месеца продадох една кола на изплащане на някакъв тип от другия край на България.
Той си плащаше вноските както трябва,превеждаше ми парите по сметка.Обаче дойде време да се прави нов договор за продажба и той се прави на много зает.Как мога да го накарам да направим договор?Приятели ми казват да я пусна за издирване,но според мен не е това начина а и той също има копие от договора разбира се.И да спомена,че въпросния купувач е от малцинствата.
www.Steroid-X.com
0887 474 880

Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Re: Продадох кола на изплащане и ...

Мнение от barty » 10 Апр 2010, 10:33

В договора не е ли записано че след изплащане на последната вноска трябва да се явите при нотариус?! И ако не се появи някои от двамата Предварителният договор да се счита за окончателен? А договор имате ли?
Дай повече инфо!
:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 10 Апр 2010, 15:23

Кола се продава само с договор за покупко-продажба, всичко останало е рисковано, камо ли за хора от малцинствата :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 10 Апр 2010, 15:50

Освен да си търсиш правата в съда, аз друг вариант не виждам.
Никой не мое ма връне на селу!

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 10 Апр 2010, 17:49

мисля че момчето иска да каже че колата е платена.. но е време да се прехвърля :mhihi: Обяви я за открадната и ще видиш колко бързо ще се появи оня :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ti
Мечтае да кара: лястовица с рамка

Мнение от Skip_209 » 10 Апр 2010, 18:15

barty написа:В договора не е ли записано че след изплащане на последната вноска трябва да се явите при нотариус?! И ако не се появи някои от двамата Предварителният договор да се счита за окончателен? А договор имате ли?
Дай повече инфо!

има предварителен договор,но в него не пише тези неща които си споменал. :banghead:
www.Steroid-X.com
0887 474 880

Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 10 Апр 2010, 19:08

Я вземи го сканирай и дай да му метнем едно око к'во точно пише... Разбира се заличи всички лични данни и тези на колата...

ПС: Зайо, не давай такива идеи на човека- колата е платена, за кражба и дума не може да става... Да не го издуха колегата после...
Изображение
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 10 Апр 2010, 19:22

saleen написа:Освен да си търсиш правата в съда, аз друг вариант не виждам.

От горчив опит ти казвам много е трудно дори и по съдебен път-хо това ти е единственият ти вариянт

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36
Детайли за колата: 96 318i

Мнение от BUMER_87 » 10 Апр 2010, 21:20

Разпитай някой адвокат той ще ти каже по добре от нас кво д направиш. Иначе савети само да искаш :angel:

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 10 Апр 2010, 22:11

Skip,това се решава лесно.Кажи в кой град е колата и наградата за предния номер е 100 лева. :mhihi: Който има желание да изкара 100 кинта за една минута ще ти пише на лична и ще се разберете по подробно марка модел и тн.Бъди сигурен ,че действа.Я пробвай да караш колата без преден номер да видиш колко ще изкараш.Той сам ще те потърси и като дойде си му включи и тези 100 лева.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 10 Апр 2010, 22:40

Skip,това се решава лесно.Кажи в кой град е колата и наградата за предния номер е 100 лева. :mhihi: Който има желание да изкара 100 кинта за една минута ще ти пише на лична и ще се разберете по подробно марка модел и тн.Бъди сигурен ,че действа.Я пробвай да караш колата без преден номер да видиш колко ще изкараш.Той сам ще те потърси и като дойде си му включи и тези 100 лева.

Евала :bowdown: , за това посмъртно не бих се сетил:)!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 10 Апр 2010, 22:55

Дааа, това с предният номер си действа... Правил съм го за моя кола (през обедната почивка го свалих- до края на деня бяхме минали през нотариуса ;) ) и пак ще го направя при нужда, но има една уловка... За моята кола е безопасно- големият талон е в мен и лесно се доказва всичко, ама на чужда кола да сваляш номера си е чиста кражба и става лошо от един момент нататък...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 10 Апр 2010, 23:54

ms написа:Дааа, това с предният номер си действа... Правил съм го за моя кола (през обедната почивка го свалих- до края на деня бяхме минали през нотариуса ;) ) и пак ще го направя при нужда, но има една уловка... За моята кола е безопасно- големият талон е в мен и лесно се доказва всичко, ама на чужда кола да сваляш номера си е чиста кражба и става лошо от един момент нататък...

Кражба на какво?До колкото разбрах колата си се води на първия собственик,втория и три талона да има пак не може да я регистрира.Хората за 100 кинта прават доста по лоши работи отколкото да свалят номер на кола за 30 секунди.Па и все пак избора си е ваш :dunno:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36
Детайли за колата: 96 318i

Мнение от BUMER_87 » 11 Апр 2010, 1:21

Тия от малцинствата не ги бъркат нито номера нито ништо карат пияни,без книшки и оште куб такив....... :bang: А може ли тая кола да е отишла на балканто мангала да се е отървал от нея а ти да чакаш да е прехвърляте.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 11 Апр 2010, 8:59

Хитро :yes: но според мен не е излишна една консултация с адвокат, защото макар че колата се води по талон на първият собственик (тъй като не е прехвърлена), купувачът пък има договор за покупко-продажба, който също има някаква юридическа стойност.
Никой не мое ма връне на селу!

Следваща

Назад към Извън Темата