електроника каква какви пари?

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

младши ентусиаст
Аватар

електроника каква какви пари?

Мнение от R1cerBoy » 27 Сеп 2005, 21:42

Преди време писах една тема за тунинг на бмв 520и м50б20 и се спрях на варианта с турбо ... тъй като двигателя е 6 цилиндров мисля да му се накачат 2 турбини. Въпроса ми е как трябва да се справя с електрониката ... какво трябва да се купи (пиджибек,Аpexi) , какви варианти има и колко пари ще трябват за електрониката и настройките на колата ... искам да си направя груба сметка на цифрата която трябва да събера за да си направя колата ... очаквам колата да достигне 250 коня.

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 27 Сеп 2005, 22:34

с 2 турбини 250 коня ми се виждат малко доста долу се целиш
хората с по една турбина прават по 300 коня
П.С а какво ще правиш с пластмасовите колектори метални ли ще правиш :roll:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Re: електроника каква какви пари?

Мнение от Cobra » 27 Сеп 2005, 22:49

R1cerBoy написа:Преди време писах една тема за тунинг на бмв 520и м50б20 и се спрях на варианта с турбо ... тъй като двигателя е 6 цилиндров мисля да му се накачат 2 турбини. Въпроса ми е как трябва да се справя с електрониката ... какво трябва да се купи (пиджибек,Аpexi) , какви варианти има и колко пари ще трябват за електрониката и настройките на колата ... искам да си направя груба сметка на цифрата която трябва да събера за да си направя колата ... очаквам колата да достигне 250 коня.

6000lv.!
Питай нещо конкретно и ще казвам цени!
Само Apexi!

Аватар

Мнение от DA WOLF » 27 Сеп 2005, 23:06

това че е 6 цилиндъра не означава автоматично че трябват 2 турбини....
още повече че е двойка....
плюс това ако не е каскадно пълнене (което няма кой в БГ да ти направи) ти рябват 2 ЕДНАКВИ турбини, да не говорим че няма да имаш място за толкова щот коша на е34 не е от най-големите....
но принципа е че нявъзможни неща няма така че успех :!:
DaWolf
ИзображениеИзображениеИзображение
:bowdown::bowdown::bowdown: forced induction M42B18

Аватар

Мнение от DA WOLF » 27 Сеп 2005, 23:10

R1cerBoy написа: Въпроса ми е как трябва да се справя с електрониката ... какво трябва да се купи (пиджибек,Аpexi) , какви варианти има и колко пари ще трябват за електрониката и настройките на колата ...

варианти много важното е кой е най-уадчния за теб.
кажи на колко ще надуваш, ще пипаш ли аванса, ще искаш ли допълнителни дюзи или ще заменяш оригиналните с по-яки, и какво искаш изобщо от колата като цяло....................
DaWolf
ИзображениеИзображениеИзображение
:bowdown::bowdown::bowdown: forced induction M42B18

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от R1cerBoy » 27 Сеп 2005, 23:39

DA WOLF написа:
R1cerBoy написа: Въпроса ми е как трябва да се справя с електрониката ... какво трябва да се купи (пиджибек,Аpexi) , какви варианти има и колко пари ще трябват за електрониката и настройките на колата ...

варианти много важното е кой е най-уадчния за теб.
кажи на колко ще надуваш, ще пипаш ли аванса, ще искаш ли допълнителни дюзи или ще заменяш оригиналните с по-яки, и какво искаш изобщо от колата като цяло....................

предполагам че до 0.8-1 бар ще се надува. Там е работата че от аванси и електроника не разбирам за това пускам темата ... дюзите ще се сменят с по-големи. Колата я искам обаче да е за всеки ден и да има мощност още в ниските (за това обмислям варианта с 2 малки турбини). по двигателя не мисля да се пипа в смисъл бутала валове и т.н. няма да се барат единствено трябва да се намали компресията с по-дебела гарнитура.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от R1cerBoy » 27 Сеп 2005, 23:44

Scott написа:с 2 турбини 250 коня ми се виждат малко доста долу се целиш
хората с по една турбина прават по 300 коня
П.С а какво ще правиш с пластмасовите колектори метални ли ще правиш :roll:
трябва да са метални щото сигурно ще се стопят :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от R1cerBoy » 27 Сеп 2005, 23:45

Cobra написа:
R1cerBoy написа:Преди време писах една тема за тунинг на бмв 520и м50б20 и се спрях на варианта с турбо ... тъй като двигателя е 6 цилиндров мисля да му се накачат 2 турбини. Въпроса ми е как трябва да се справя с електрониката ... какво трябва да се купи (пиджибек,Аpexi) , какви варианти има и колко пари ще трябват за електрониката и настройките на колата ... искам да си направя груба сметка на цифрата която трябва да събера за да си направя колата ... очаквам колата да достигне 250 коня.

6000lv.!
Само Apexi!
колко пари е safc2 контролера за горивната смес и има ли някакви други компоненти нужни за инсталирането и крайната цена.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от R1cerBoy » 27 Сеп 2005, 23:51

а оригиналните колектори за изгорелите газове могат ли да се използват ... те са 3в1 и идеално биха паснали за 2 турбини ... само ме притеснява да не би да са доста дълги ... :help:

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 28 Сеп 2005, 1:13

R1cerBoy написа:
Cobra написа:

6000lv.!
Само Apexi!
колко пари е safc2 контролера за горивната смес и има ли някакви други компоненти нужни за инсталирането и крайната цена.

Реална цена (на тази обяваена навсякъде) е около $400!

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 28 Сеп 2005, 4:52

надув 1 бар и т.н. ако смяташ да си държиш и да разчиташ на колата ти няма как без да се сменят бутала,биели лагери и т.н.
също така 2 малки турбини няма кой да ти ги настрой тук
електрониката също струва пари
няма да стане с по дебела гарнитура..освен ако намериш с дебелина на пандешпан за торти :lol:
после трябва да инвестираш в спирачна система
окачване
джанти гуми и т.н.
съединител

така че за 6000 лева едва ще ти стигнат...освен ако обичаш цигански работи ... ако искаш да стане хубава работа и да знаеш че тази вечер ще излезеш да си направиш кефа и сутринта ще ходиш на работа а не да ти лепнат една турбина с тиксото и я се получи я не се получи или да имаш сърцебиене през 5 минути дали ще издържи мотора

по скоро 6000 евро ще ти трябват ако смяташ че искаш да си турбинираш твоята кола иначе я продай и си вземи нещо по бързо...

забравих да спомена за помпи работи хубаво масло синтетично за да нямаш ядове с турбото...

игра е голяма така че ако нямаш пари не си прави такива експерименти..по скоро за тези 6000 лв вземи си рециклирай мотора да видиш колко са му били конете преди 400-500.000 км
джанти и чисто ново окачване
една боя цялата ако ти трябва...
и търси в нета някой да продава на Алпина броните за този модел...не в тунинг.бг или бмвпауер.бг но в Е-бау...
моето мнение е това..
ти си решаваш

Selqnin
Аватар

Мнение от Selqatin » 28 Сеп 2005, 6:35

R1cerBoy написа:
Cobra написа:

6000lv.!
Само Apexi!

200-220 euro ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Joreto » 28 Сеп 2005, 8:21

Баткоууууу, вие изпадвахте в ебати цифрите 6000 euro :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
W201 - 190E
Сега - M103 3.0-12v @ 0.5 бара
Преди - M102 2.5-16v турбо (402м : 13.934 @ 0.5 бара , писта Божурище)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 28 Сеп 2005, 8:57

Заделил ли си някакви пари или просто проучваш варианти и след това ?

Следваща

Назад към Tuning