Наклон на предни амортисьори е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- toni_toni
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
Наклон на предни амортисьори е36
Здравейте,
днеска ходих на стенд на преден и заден мост на е36 318 ис 92 година.
Майстора каза че наклоните на колата не са в нормите и искаше да ми раз пробива бомбетата на амортисьорите за да изправи гумите, аз отказах понеже до колкото знам колата не е удряна и преди беше екстра.
Само където сложих по ниски пружини на предните амортисьори и най вероятно е от там.
Та интересува ме ако сложа от тампони с изместен център на предните носачи дали ще си дойде в нормите?
Кажете някакво решение на проблема.
Или ще ми трябват други амортисьори?
днеска ходих на стенд на преден и заден мост на е36 318 ис 92 година.
Майстора каза че наклоните на колата не са в нормите и искаше да ми раз пробива бомбетата на амортисьорите за да изправи гумите, аз отказах понеже до колкото знам колата не е удряна и преди беше екстра.
Само където сложих по ниски пружини на предните амортисьори и най вероятно е от там.
Та интересува ме ако сложа от тампони с изместен център на предните носачи дали ще си дойде в нормите?
Кажете някакво решение на проблема.
Или ще ми трябват други амортисьори?
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: Наклон на предни амортисьори е36
Аз съм с ниски прожини като повечето колеги,но нямам този проблем.Тоя майстор сигурен ли е в това което казва-и как ще ти разпробива бомбетата.Ти да не си точно с такива тампони отпред с изместен център.Въпросния майстор да не те е хванал за Канарче 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- toni_toni
- кандидат ентусиаст
-
vladi_a_i написа:Аз съм с ниски прожини като повечето колеги,но нямам този проблем.Тоя майстор сигурен ли е в това което казва-и как ще ти разпробива бомбетата.Ти да не си точно с такива тампони отпред с изместен център.Въпросния майстор да не те е хванал за Канарче
Незнам за какво ма е хванел.
Кажете къде в софия да мина качествен стенд на преден и заден мост?
и за какво се слагат тези тампони с изнесения център на носачите.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Така , първо предполагам говориш за Camber-а , той на сток окачването е към - 1 , като си сложил ниските пружини той е станал повече, това фабрично няма как да се регулира , но няма и нужда от регулиране , дори така колата е се управлява доста по-приятно ( по-стабилна предница ) , единствения минус е че повече ще яде гумите от вътрешната страна ( макар че ти едвали кой знае колко много си променил наклона).Карай си така и не се притеснявай 

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
///M Power написа:Така , първо предполагам говориш за Camber-а , той на сток окачването е към - 1 , като си сложил ниските пружини той е станал повече, това фабрично няма как да се регулира , но няма и нужда от регулиране , дори така колата е се управлява доста по-приятно ( по-стабилна предница ) , единствения минус е че повече ще яде гумите от вътрешната страна ( макар че ти едвали кой знае колко много си променил наклона).Карай си така и не се притеснявай
До 2.50 няма ядове с износването.
ПП Тоз дето е на стенда незнае ко да прави с тоя стенд, щото той гледа заводски параметри, ама явно не му е ясно останалото от теорията за наклоните. Таак, че карай си и толкоз, ако имаш все пак събнения, отиди на друг стенд, най-добре при препоръчан стенд и стендаджия. Ако си от София, иди при Дунев на Картинга в Студентски Град. ОН си знае работата.
- toni_toni
- кандидат ентусиаст
-
sonny написа:///M Power написа:Така , първо предполагам говориш за Camber-а , той на сток окачването е към - 1 , като си сложил ниските пружини той е станал повече, това фабрично няма как да се регулира , но няма и нужда от регулиране , дори така колата е се управлява доста по-приятно ( по-стабилна предница ) , единствения минус е че повече ще яде гумите от вътрешната страна ( макар че ти едвали кой знае колко много си променил наклона).Карай си така и не се притеснявай
ПП Тоз дето е на стенда незнае ко да прави с тоя стенд, щото той гледа заводски параметри, ама явно не му е ясно останалото от теорията за наклоните. Таак, че карай си и толкоз, ако имаш все пак събнения, отиди на друг стенд, най-добре при препоръчан стенд и стендаджия. Ако си от София, иди при Дунев на Картинга в Студентски Град. ОН си знае работата.
Там е работата че аз точно при Дунев ходих.
- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
toni_toni написа:sonny написа: Тоз дето е на стенда незнае ко да прави с тоя стенд, щото той гледа заводски параметри, ама явно не му е ясно останалото от теорията за наклоните. Ако си от София, иди при Дунев на Картинга в Студентски Град. ОН си знае работата.
на кого пък попадна там че чак да ти дупчи колата??? иначе там е мястото за геометрия в софия... bad luck...
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
sonny написа:///M Power написа:Така , първо предполагам говориш за Camber-а , той на сток окачването е към - 1 , като си сложил ниските пружини той е станал повече, това фабрично няма как да се регулира , но няма и нужда от регулиране , дори така колата е се управлява доста по-приятно ( по-стабилна предница ) , единствения минус е че повече ще яде гумите от вътрешната страна ( макар че ти едвали кой знае колко много си променил наклона).Карай си така и не се притеснявай
аз си знам че няма кой знае какво износване , нали и аз съм с около 2.5

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
Не знам какви са цените за читав стенд, но това са цените на ДАРУ без ДДС
Ако решите може да спрете и до измерването и да си правите реглажа на друго място според показанията на измерването.
Измерването го правят на ненатоварен и натоварен автомобил (слагат тежести в купето и багажника), което на друго място май не съм виждал да се прави

Ако решите може да спрете и до измерването и да си правите реглажа на друго място според показанията на измерването.
Измерването го правят на ненатоварен и натоварен автомобил (слагат тежести в купето и багажника), което на друго място май не съм виждал да се прави

toni_toni написа:sonny написа:///M Power написа:Така , първо предполагам говориш за Camber-а , той на сток окачването е към - 1 , като си сложил ниските пружини той е станал повече, това фабрично няма как да се регулира , но няма и нужда от регулиране , дори така колата е се управлява доста по-приятно ( по-стабилна предница ) , единствения минус е че повече ще яде гумите от вътрешната страна ( макар че ти едвали кой знае колко много си променил наклона).Карай си така и не се притеснявай
Кой ти прави колата там?
- toni_toni
- кандидат ентусиаст
-
sonny написа:toni_toni написа:sonny написа:///M Power написа:Така , първо предполагам говориш за Camber-а , той на сток окачването е към - 1 , като си сложил ниските пружини той е станал повече, това фабрично няма как да се регулира , но няма и нужда от регулиране , дори така колата е се управлява доста по-приятно ( по-стабилна предница ) , единствения минус е че повече ще яде гумите от вътрешната страна ( макар че ти едвали кой знае колко много си променил наклона).Карай си така и не се притеснявай
Кой ти прави колата там?
Незнам кой ми е прави.
Кажете кой да търся другия път за да е направи както трябва.
toni_toni написа:sonny написа:Кой ти прави колата там?
Незнам кой ми е прави.
А каква е цената на реглажа там (просто за информация)
- toni_toni
- кандидат ентусиаст
-
tsb_bg написа:toni_toni написа:sonny написа:Кой ти прави колата там?
Незнам кой ми е прави.
А каква е цената на реглажа там (просто за информация)
За предницата ми зимаха 36 лв.
За задния мост незнам, понеже не можаха да развият болтовете пък и беше късно ако се скъса някои от болтовете трябва ше колата да стой там.
За това ще ходя някои друг ден.
- bmw55
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd && 525d
- Мечтае да кара: В европейска България
Колега в дружба 2 до селската борса има много добър реглажник те са там от много години и даже след реглажа ти дават лист с параметрите на колата.КАрал съм там 4 автомобила и няма ама амаа качваш прави и отлиташ.От дунев много хора вече са недоволни понякой път майсторите му си измислят некви работи май ракията им е в повече.Ходи и ще останеш доволен 

Бъди честен пък да става квото ще
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2