добавяне на масло в горивото за дизеловите Е46?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
72 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
Re:
Пепинко написа:Aз пък виждам и другата страна на медала. Отбор гъзари, които възхваляват "скъпата нафта", (която между другото в повечето случеи е една и съща с крадената, защото се взима от шофьори на транспортни фирми с договори именно с Лукоил, ОМВ и Шел)и не дават нито един довод с какво точно маслото и другите компоненти "от фолклора" са лоши за дизеловите двигатели..
Повече от 10-на години карам само дизели. В гладните години само не бях се изпикавал в резервоара, нямам наблюдени за комъна, но за всичко останало няма проблем с 2Т маслата, газта.
А по повед "евтината нафта" - момчета щом за 50-те лева икономия на 100 литра нафта Ви харесва да ви е все мазен калника, миришештите Ви ръце на нафта, капчиците нафта по обувките Ви и не напоследно място чат-пат разлялата се нафта по мокета в багажника, карайте си.

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Re: добавяне на масло в горивото за дизеловите Е46?
Аз масло не слагам,мисля че няма смисъл да си тровя колата с глупости при положение че нямам никакви проблеми с нея.Дори и да ме обедите в качествата/плюсовете на добавянето на масло в резервоара аз ще продължа да си карам само с нафта на ОМВ и добавка на Кастрол
А отоносно "Играчите" на БМВ-та,които карат с крадена нафта-СМЕШНИ СТЕ,защото не карате голфове че да си правите ексмерименти с колите си.Карате дизели,по-икономично няма,като ви е скъпо,движете се с градският транспорт и всичко е 6
Толкова е грозно хубава кола да се съсипва на сила-НО колите са си ваши,карайте си ги както си знаете,само не налагайте мнението си
П.П.А относно колегите,които карат с масло в резервоара имам две туби Кастрол Р40,състезателно масло за 2Т мотори,като мед е,няма по-гъсто

А отоносно "Играчите" на БМВ-та,които карат с крадена нафта-СМЕШНИ СТЕ,защото не карате голфове че да си правите ексмерименти с колите си.Карате дизели,по-икономично няма,като ви е скъпо,движете се с градският транспорт и всичко е 6

П.П.А относно колегите,които карат с масло в резервоара имам две туби Кастрол Р40,състезателно масло за 2Т мотори,като мед е,няма по-гъсто

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Мартине - това си е оферта
Заги - ми...нямах представа - това ме посъветваха да купя - това съм купи....2 туби...за 70 километра - разлика никаква (мотора принципно си ми е много тих - друг е въпроса, че винаги може и по-тих да бъде
)

Заги - ми...нямах представа - това ме посъветваха да купя - това съм купи....2 туби...за 70 километра - разлика никаква (мотора принципно си ми е много тих - друг е въпроса, че винаги може и по-тих да бъде

aз на мойто голфче слагам редовно масло в нафтата а зимата си слагам и газ

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Принципно само изразявам мнение и неколко факти...
Факт-редовно по бензиностанции,и то големи вериги бензиностанции се слага в нафтата трансформаторно масло,което се взима от фирмите доставчици на ел.енергия и други предприятия,тея трансформатерни масла се люскат в нафтата и ...мислите че карате чист дизел...
Факт-помпата се смазва от нафтата,има доста части в самата помпа и дюзи които осъществяват "триене"
Мнение-Понякога на пълен резервоар слагам по около 600 грама 2Т масло-помпата работи по "мазно"
Понякога от шел взимам нафта на "далавера" 1,50 лева...
Факт-редовно по бензиностанции,и то големи вериги бензиностанции се слага в нафтата трансформаторно масло,което се взима от фирмите доставчици на ел.енергия и други предприятия,тея трансформатерни масла се люскат в нафтата и ...мислите че карате чист дизел...

Факт-помпата се смазва от нафтата,има доста части в самата помпа и дюзи които осъществяват "триене"
Мнение-Понякога на пълен резервоар слагам по около 600 грама 2Т масло-помпата работи по "мазно"
Понякога от шел взимам нафта на "далавера" 1,50 лева...
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Аз си слагам по 1л. масло на цял резервоар и по 0,5-1л. бензин(бензина не всеки път когато се сетя).
Димитрофф за маслото на Хускварна недей то няма омазнителни свойства, не че ще прецака нещо но си слагай друго 2Т масло
Димитрофф за маслото на Хускварна недей то няма омазнителни свойства, не че ще прецака нещо но си слагай друго 2Т масло
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Не знам какво има и какво няма обаче от както съм сложил съм минал 100+ километра...абе ефекта е много осезаем!
Аз си мислех, че мотора ми е тих !! - Сега е тих!
- zoti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320Д 2002
- Мечтае да кара: 330 d
Dimitroff написа:Не знам какво има и какво няма обаче от както съм сложил съм минал 100+ километра...абе ефекта е много осезаем!
Aма на комън рейла ли сложи масло или на тдс-ката?Аз съм с фейс,скоро се престраших и да ти кажа-абе и на мен ми се струва ,че е по тиха.И лично мое мнение-ако се кара предимно градско,да не се прекалява с маслото,т.е да не се наслагва по дюзите,че не ми се вярва да изгаря на 100%.
From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
На фейслифтовата - другата ми е далече, но и нея смятам да я третирам 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Еййй брее, ще се научите какво е полезно за мотора
слагайте си масълце в нафтата и пейте, само не се оливайте. Аз лично слагам по около 250 милилитра на един резервоар. Чувал съм, че количество максимум до 0.5 литра на резервоар е добре, нагоре почва да пушляви здраво и ефекта вече е отрицателен.

Si non confectus, non reficiat.
- finikieca2
-
-
Ли4но аз слагам Добавка на castrol TDA , доволен съм , Слагането на масло е хубаво за на6та суха нафта , но на по старите дизели например за дзите на команреила не бих препоръ4ал по скоро добавка е за него . ако слагате масло сипваите 2 тактово и не всеки път при зареждане 1 път масло един път Не и в нормални коли4ества .
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
тoва да нее двутактов трабант или Симсон, особено на моя команреил ако му сипа масло едвали ще става за нещо пък и какви са тези пропорции които са от 250 грама на резервоар и стигат до 1 литър. Аз поне си мисля че има добавки за тази цел. Хората са казали евтиното излиза скъпо. 

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
iv4o9999 написа:тoва да нее двутактов трабант или Симсон, особено на моя команреил ако му сипа масло едвали ще става за нещо пък и какви са тези пропорции които са от 250 грама на резервоар и стигат до 1 литър. Аз поне си мисля че има добавки за тази цел. Хората са казали евтиното излиза скъпо.

Мн неподготвено изказване...
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
xerial написа:iv4o9999 написа:тoва да нее двутактов трабант или Симсон, особено на моя команреил ако му сипа масло едвали ще става за нещо пък и какви са тези пропорции които са от 250 грама на резервоар и стигат до 1 литър. Аз поне си мисля че има добавки за тази цел. Хората са казали евтиното излиза скъпо.
![]()
![]()
![]()
Мн неподготвено изказване...
Не знам какво имаш предвид под мн. неподготвено изказване, но ако изчетеш темата ще се увериш че бъркаш.
Общо взето се разисква някакъв авто-фолклор с неустановен произход - На шурея шуринайката чула, че на баба й тъщата на учинайко й и казала, че ...
Никой не споменава, нито цитира някаква достоверна и потвърдена техническа документация по въпроса. За пропорциите колегата правилно казва, че никой няма точна представа колко трябва да е съотношението.
И всеки си говори (пише) от неговата камбанрия, сякаш всички карат един и същи модел.
За атмосферния дизел е ясно, че колкото повече добавки (почти без значение какви) -толкова по-добре.
затурбодизела маслото може и да е от полза, но за комънрейла - трябва да си доста безотговорен да сипваш масло на око

Та ще чакам да видя нещо "черно на бяло" по въпроса, преди изобщо да се замисля дали ще го пркатикувам.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Относно не подготвеното изказване визирам следните неща:
- особено на моя команреил ако му сипа масло едвали ще става за нещо
- Хората са казали евтиното излиза скъпо
Ти си падаш енциклопедист човек надявам се да намериш нещо ще е от полза за всички ... но в книжките ни пише да не се слага нищо освен гориво нали така ??? Чудя се тогава защо се разработват добавките? Аз самият не слагам нито добавки нито 2т масло и каквото и да е било друго различно от Дизел!
- особено на моя команреил ако му сипа масло едвали ще става за нещо
- Хората са казали евтиното излиза скъпо
Ти си падаш енциклопедист човек надявам се да намериш нещо ще е от полза за всички ... но в книжките ни пише да не се слага нищо освен гориво нали така ??? Чудя се тогава защо се разработват добавките? Аз самият не слагам нито добавки нито 2т масло и каквото и да е било друго различно от Дизел!
72 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5