дръскотини по джанти от реглаж

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

дръскотини по джанти от реглаж

Мнение от kasabov » 06 Апр 2010, 15:28

колеги,

днес много се ядосах, минах за реглаж през един сервиз в надежда. Първо не можеха да оттегнат нещо и блъскаха с чука и въртяха с тръбен ключ; мисля, че накрайниците на рейката бяха това. После се оказа, че са надрали джантите на местата където се слагат уредите за реглажа.
Та искам да попитам, някой знае ли къде могат да оправят тия драскотини (има даже свалена боя, дълбоки са). Има ли сервиз, който се занимава с такива проблеми по джантите специално? :help:

мерси

ПС: Дали е възможно да са изкривили нещо и може ли да се прецака нещо по рейката дето са блъскали така с чука?

Потребител
Аватар

Re: дръскотини по джанти от реглаж

Мнение от gogosi » 07 Апр 2010, 1:32

Какви са били тези колега, че чак дълбоки драскотини са станали, къде са закрепвали уредите ? не са ли по ръба откъм гумата по принцип ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кот кара

Мнение от zlati79 » 07 Апр 2010, 10:00

на това филмче на от втората минута има една "технология" за възтановяване на джанти - http://www.youtube.com/watch?v=MggY-dh8eNA
Много ме искефи как всичко става в един бус който ти идва на място.
ИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 07 Апр 2010, 12:52

Същото се получи и при мен когато отидох да ми балансират летните гуми в събота при положение, че са си на джанти от едната направо няма алуминий ебаси майсторите.
Но в едно се уверих бой и разправий не оправят нещата защото няма кой да ти възстанови джантата както е била, така че карате ли на баланс и сменяте ли гими задължително вътре при майстора да няма тя такака си беше, да ама не после ............си призна говедото ама се тая.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Мнение от BAHKATA_TDI » 07 Апр 2010, 14:33

Джантите може да ти ги възстанови всеки що-годен бояджия. Джантите на колата се третират по същият начин като тенекийте. Боядиши ги и ги лакирай. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kasabov » 07 Апр 2010, 14:42

искаше ми се да третирам само драскотините някъде, но явно нямаме такива сервизи. Не ми се свалят гуми , после, бои , после пак слагане, балансиране ..

Аватар
Кара: колело

Мнение от golf gtd » 07 Апр 2010, 19:04

BAHKATA_TDI написа:Джантите може да ти ги възстанови всеки що-годен бояджия. Джантите на колата се третират по същият начин като тенекийте. Боядиши ги и ги лакирай. :yes:

колегата е прав няма друк начин сваляш боядисваш лакираш и стават като нови но по добре на пясакоструика и после прахово става много по здраво от камерното боядисване
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kasabov » 07 Апр 2010, 21:01

мерси колеги, ще го имам предвид. Първо мисля да пробвам с няква пастичка от бриколоаж или някъде, да видя дали горе долу ще стане.

Назад към E46