странен проблем

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW-to nastrani

странен проблем

Мнение от diqn_bs » 06 Апр 2010, 20:20

здр колеги имам мн странен проблем със моита колица.така колата е м50б20 без ванос така сега проблема значи неска тръгвам от вкъщи карам карам и спирам на едно кръстовище тръгвам и колата почна да прекъсва губи обороти неможи да се изсфорсира давам газ а оборотите едвам прекъсват невърви изобщо така спрях огасих колата запалих я пак пак така имаше леко прекъсване давам и гас неможи да се исфорсира до прекъсвач пълна газ и давам стига до 5900 оборота и ще кажеш че влиза в прекъсвач така поопраи се колата тругнах карах известно време и намалям на един легнал полицаи и пак същия проблем прекъсване неможи да си исфорсира нищо и огасих я обадих се на един пр доиде и ме дръпна до вкъщи .пробвах да я запаля запали никакъв проблем влизаше си в прекъсвач никав проблем и я оставих сега и утре ще я пробвам пак.някои ако може да помогне да казва.
Българска ДРИФТ Федерация
Изображение

Аватар

Re: странен проблем

Мнение от borcho6 » 06 Апр 2010, 20:24

провери си бензиновата помпа и може и клапанчето на рейката може да се прецакала мембранката!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от diqn_bs » 06 Апр 2010, 20:33

какво да и проверя на бензиновата помпа
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 06 Апр 2010, 21:01

Ти първо си виж свещите и кабелите ,бубините също .... щом колата прекъсва , първото нещо , което се гледа са баш те тия неща ..... А пък и днеска цял ден вали яко дъжд , виж да не се е намокрила буксата на ламбда сондата или ако имаш скапана изолация на датчика на колянови вал и е влязла вода , също може да доведе до това поведение ... а чак след това гледай бензинови помпо и т.н. (то ако помпата си е тръгнала изобщо няма да можеш да запалиш ...)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от diqn_bs » 07 Апр 2010, 1:17

дам ама тук в бургас неска неваля и кабелите и свещите са много добре друг пут никога не ми е правела такув проблем.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 07 Апр 2010, 11:22

diqn_bs написа:дам ама тук в бургас неска неваля и кабелите и свещите са много добре друг пут никога не ми е правела такув проблем.

Бате, винаги има първи път.

И това че друг път не го е правила, не значи че сега няма да го прави. Послушай колегите провери си кабели, свещи и т.н. От това няма да те заболи.

Потребител
Аватар
Кара: Бърз м42

Мнение от Beglecca » 07 Апр 2010, 12:27

Провери свещи кабели и ако несе оправи пробваи със друг дебитомер защото като откачиш буксата на дебитомера точно така почва да прави това ме накланя на мисълта че може дебитомера да прави мизерии
Изображение

[url=http://smayli.ru/generatonadpisey/]Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 08 Апр 2010, 17:18

Колега, мотора М50 може би и М52 страда от 1 болежка, а именно: масло в гнездото на свещите, пустите гарнитури прегарят от температурата на мотора и пропускат масло, което не му е там мястото. Появява се загуба на мощ, не иска да върви, странен празен ход при изрядна всукателна система и други неща.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd && 525d
Мечтае да кара: В европейска България

Мнение от bmw55 » 09 Апр 2010, 19:16

Колега бензина да не ти е 50 на 50 бензин вода :lol:
Че като сипах от някакъв ШЕЛ ми даде разход 25 на 100 и мощ от 25 коня :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Да не ти е скапано горивото!
Бъди честен пък да става квото ще

Аватар

Мнение от borcho6 » 09 Апр 2010, 20:00

diqn_bs написа:какво да и проверя на бензиновата помпа

можеш да провериш какъв дебит дава.може да неи стига горивото.

Потребител
Аватар

Мнение от s087 » 09 Апр 2010, 21:02

Колега при мен проблема беше от датчика на разпределителния вал. Пробвай с диагностика дали няма да покаже нещо. Има много хубава тема в полезни. http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=126046
Дано го оправиш максимално бързо, че този проблем е голяма мъка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SONYGT » 10 Апр 2010, 15:14

На моята кола M40 са съвсем същите неща като на твоята даже по някога когато и давам эор така пакта че от аспуха иэлиэа огън онэи ден минах на диагностика и ламбдата покаэа че работи работи неравномерно сега ще я сменям преди мислех че е от свещите някои пат палеше от 10-то вартене когато е эагряла смених ги сега патка само ако има много эор

Назад към E36