ПРОБЛЕМ-като я запаля студена ,пали и гасне Е-46 318 БЕНЗИН

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

ПРОБЛЕМ-като я запаля студена ,пали и гасне Е-46 318 БЕНЗИН

Мнение от acao » 06 Апр 2010, 15:09

Здравейте.Имам гаден проблем,зна4и сутрин като е студена или като си е студена паля и гасне ,паля и гасне и трябва да подавам газ постоянно докато загрее и тогава се пооправя ,но мени и обороти.Искам да попитам дали е възможно да е от лапда сондата или ако някой знае да ми пише.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Re: ПРОБЛЕМ-като я запаля студена ,пали и гасне Е-46 318 БЕНЗИН

Мнение от majstorapetkov » 06 Апр 2010, 15:54

Причината е в някой от датчиците- на коляновия или на разпределителния вал. Не се сещам кой точно, но на една диагностика веднага ще си покаже. Хубаво е да си почистиш и стъпковото моторче. За повече инфо ползвай търсачката- там има доста подобни теми.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 06 Апр 2010, 23:11

И при мен го имаше този проблем и се оказа топлинен датчик.Смениха го в сервиза и всичко си дойде на мястото.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 07 Апр 2010, 12:14

majstorapetkov написа:Причината е в някой от датчиците- на коляновия или на разпределителния вал. Не се сещам кой точно, но на една диагностика веднага ще си покаже. Хубаво е да си почистиш и стъпковото моторче. За повече инфо ползвай търсачката- там има доста подобни теми.

На разпределителния колега и при мен правеше така след като го смених,всичко се оправи.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от acao » 09 Апр 2010, 14:45

здравейте,ами проблема не е в нито едно нещо което казахте до сега.правя диагностика всеки месец на комютара,сменил съм датчика на разпределителния вал,дебитомер и т.н.,значи проблема е бил спукан маркуч за изгорелите газове ,този дебелия и като го смених няма проблем също смених и лампда сондата.

Назад към E46