ХИДРАВЛИЧНА РЕЙКА
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BMW318 i-KOKO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 318i M43
- Мечтае да кара: M4
ХИДРАВЛИЧНА РЕЙКА
ЗДР.Тъй като ще си правя фдр.рейка искам да попитам дали мога да си я направа или дае карам на майстор. имам предвид дали може да се сменат о-пръстенити или семеринги каквото е там. За свалянето и качването грижи нямам интиресуваме смо дали ще човик д сие направи 

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Re: ХИДРАВЛИЧНА РЕЙКА
Не можеш да си я направиш колега.. голяма е играчка.. ако не си правил до сега не се хващай.. онзи ден взехме нашата от майсторчето.. цялата рециклирана.. за кола 2003 излезе 120лв.. ако имаш интерес мога да ти пратя номера на майстора в София който я направи.. Много съм доволен.. за 5 часа беше готова.. 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Естествено, че може колега
Прочети в тази тема; viewtopic.php?f=6&t=22307&start=15 , поста на Дилян Пенчев
Успех

Прочети в тази тема; viewtopic.php?f=6&t=22307&start=15 , поста на Дилян Пенчев

Дилян Пенчев написа::mhihi:
Благодаря на ///milko way за информацията и помощта![]()
На пръв поглед работата изглежда че е много сложна но в последствие се оказва че е елементарна! При мен ми отне окло 5-6 часа със демонтажа и монтажа на рейката... като имаше много въпросителни при разглабянето ама Бай Дилян не се плаши и разглабя всичко смело![]()
Първо се развиват накрайниците с ключ 27 или тръбен![]()
После от лявата страна има един метален пръстен каот зегерка който трябва да извадите за да може да се измъкне гребена на рейката!
Трябва също да развиете червяка който идва от кормилната кутия каот отдолу има една капачка под която гайка 10 мм и после се избива нагоре внимателно червяка!
Отзад има една капачка която има плъзгач и притиска гребена на рейката към червяка... развива се и там и се внимава за пружината да не се затрие![]()
След като се махнат тея неща може внимателно да се избие гребена на рейката - кой както иска ... аз се мъчих да избутам през една дупчица втулката която притиска семеринга който не позволява на маслото "уж" да излиза... успях след 100 зора!
Като се извади тая втулка се избива от нея семеринга и се сменя... филма е във вътрешния семеринг... той е доста на дълбоко и може малко зор да видите! Но е редно да се сменят и двата семеринга каот се сваля рейката!
Аз лично го избих с една тръбичка която беше около 20 мм диаметър и доста лесно го избих лекичко по лекичко като чукваш от всички страни!
После семеринга се слага на гребена на рейката заедно със една пластмасова втулка която изпада с него! Внимавайте да не размените местата им![]()
След като се сложи на гребена със леко почукване на гребена от силата на тежестта си той набива семеринга... набивате и другия семеринг на втулката катро внимавате да не го повредите!
След това събирате рейката като внимавате да не забравите някоя гумичка
Качвате на колата и - ВОАЛЯ!!! Край на течовете![]()
Семерингите са 2,34 лв. единия водят се размер 25
И да ви предупредя... не си играйте мното с рейката като е свалена и да гледате къде не ви е работа щото фърля да не казвам като каквоМене ме застреля точно в окото после не можах да се измия 2 часа
![]()
Успех

uricatoli написа:... ако не си правил до сега не се хващай..
Е т'ва като го чуя и лошо ми става.
Винаги има първи път.
- vld
- Старши ентусиаст
-
bmw325tds написа:uricatoli написа:... ако не си правил до сега не се хващай..
Винаги има първи път.
А глупости, тя ше го ухапе рейката

То техническите форуми не са за хора дето ръцете са им завряни в ****

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
vld написа:bmw325tds написа:uricatoli написа:... ако не си правил до сега не се хващай..
Винаги има първи път.
А глупости, тя ше го ухапе рейката![]()
То техническите форуми не са за хора дето ръцете са им завряни в ****
Има хора и които са си играли вече..

То не мисля че без причина са писали в един сервиз: " кола по която е работил клиента преди нас цените са двойни"

- dopestar
- ентусиаст
-
- Кара: 316
ако решиш да я правиш и имаш проблеми пиши на ЛС, мойта от 6 дни е на колата и няма теч нито луфт и дори волана сам се връща, а аз си я правих 

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
ми то хууу, ма аз съм чувал, че ако е много зле рейката не минава само със семеринги и О-пръстени, налага се и някакво шлайфане, ама какво точно и къде нямам представа....... Има явно някъде нещо, което си дълбае прекалено голям канал и като се изпусне без шлайф после няма уплътняване.
- BMW318 i-KOKO
- кандидат ентусиаст
-
благодаря за исчерпателнта информация щото от бая време се каня на тая рейка пак тия почивни дни мой ли само да са пии:bchug:
око стане или не стане ( хдр. рейка ) ша ви оведомя кво сам налравел колеги 

така или иначе си я прежалил давай нищо не губиш, може пък утре други ден и на някой колега да я оправиш. То така се става майстор 

- vld
- Старши ентусиаст
-
Ако е карана 20к км ратропана с големи луфтове е нормално да не може да се възтанови.
Но ако има течове и малко луфт на червяка, се прави без проблем.
Във важните теми има тема за това как се обира луфта.
Но ако има течове и малко луфт на червяка, се прави без проблем.
Във важните теми има тема за това как се обира луфта.

- BMW318 i-KOKO
- кандидат ентусиаст
-
ще я свалим да е правим но квото стане приготвил сам се за 2-ри вариант ако не става нищо от нея. просто исках савет преди дае разглоба, някой да ми каже общо взето за кво става дума.работил сам малко във сверата на монтьорството та знам с кво се захващам.
- BMW318 i-KOKO
- кандидат ентусиаст
-
някои да знай в пловдив каде да си купа тоя комплект семеринги и о-пръстени че обикалях десет магазина и нямат а два от тях ми искаха по 70лв. и 100лв за тия. иначе рейката е разглобена и само трябва да си ги купя и да е зглобя
иначе ето до каде сам стигналВие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- JORO_86
- кандидат ентусиаст
-
Колега по-добре си вземи ремонтния комплект от колегата във форума, защото трудно ще ги намериш всичките, и предполагам много хора от фотума ще са ти благодарни ако понаправиш още някоя снимка при монтажа на семерингите и сглабянето на рейката. Поздрави и успех.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2