Питане за фланци
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
Питане за фланци
Колеги, джантите ми за лятото са 17" 7,5J ЕТ40 (и четирите са еднакви, няма разлика в размера на предните и задните), от пред стоят прилично, но отзад стоят малко навътре и се замислям дали да не им сложа едни фланци малко да ги изнесат навън
Харесал съм си едни фланци Eibach 5мм но си нямам никаква представа как стоят нещата с фланците и реших да се допитам до разбиращите:
1) Могат ли фланците да навредят по някакъв начин на окачването (четох разни противоречиви коментари от които нищо не ми стана ясно)?
2) 5мм не са ли малко (в смисъл ще бъде ли видима разликата или трябва да търся по-широки фланци от рода на 10 - 15 - 20мм)?
3) Ако се спра на 5мм трябва ли да сменям и болтовете с по-дълги (дават ги че уж стават с оригиналните болтове)
Поразгледах каталога с оригинални BMW джанти и видях че предните джанти style 68 са близки по параметри до моите, а задните са 8,5J ET50, с тия 5мм фланци дали ще мога да се доближа до стойката на заднте style 68?

Харесал съм си едни фланци Eibach 5мм но си нямам никаква представа как стоят нещата с фланците и реших да се допитам до разбиращите:
1) Могат ли фланците да навредят по някакъв начин на окачването (четох разни противоречиви коментари от които нищо не ми стана ясно)?
2) 5мм не са ли малко (в смисъл ще бъде ли видима разликата или трябва да търся по-широки фланци от рода на 10 - 15 - 20мм)?
3) Ако се спра на 5мм трябва ли да сменям и болтовете с по-дълги (дават ги че уж стават с оригиналните болтове)
Поразгледах каталога с оригинални BMW джанти и видях че предните джанти style 68 са близки по параметри до моите, а задните са 8,5J ET50, с тия 5мм фланци дали ще мога да се доближа до стойката на заднте style 68?
Re: Питане за фланци
колега не се занимавай с глупости
по-добре си потърси други джанти
винаги съм бил против тези неща, може да се появи тресене,чувство за нестабилност а бе ... все гадни неща, въпреки че фланците май са добра марка
по-добре си потърси други джанти
винаги съм бил против тези неща, може да се появи тресене,чувство за нестабилност а бе ... все гадни неща, въпреки че фланците май са добра марка
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Лично според мен ако ще си взимаш си вземи 10-15мм,за 5мм няма смисъл.Вземи си от вариянт Ц-коит се закрепват за главината с отделни болтове а оригиналните болтове се ползват да си закрепиш джантите за фланците.
Ако са хубави като марка няма тресене-карал със фланци и не съм имал проблеми
Ако са хубави като марка няма тресене-карал със фланци и не съм имал проблеми

- kiko™
- ентусиаст
-
Благодаря ви за отговрите колеги
Някой може ли да ми каже моите джанти с ЕТ40 + 5мм фланец на какво ЕТ ще отговарят?

Някой може ли да ми каже моите джанти с ЕТ40 + 5мм фланец на какво ЕТ ще отговарят?

- neonman
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
neonman написа:ET 35

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
Няма да имаш проблеми. на мен на едния сет от джанти съм си взел фланци за задните, че нещо не ме кефят как седят. слагаш си по-дълги болтове и нямаш грижи!
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Аз съм патил от фланци с къси болтове и искам да те посъветвам задължително сложи по-дълги болтове, че аз така слагах на Форда обаче не смених болтовете. Ефекта беше че много малко захващаха гаиките, но пък даржеха. Казах си, супер няма да давам пари за глупости. Е да ама не. Като тръгнах да сменям гумите за зимата при отвиването се преебаха няколко резби. Това са получава понеже ако гайката захване малко, а не пълно (демек цялата резба вътре да поеме) се получава не само затягане ами и издърпване на резбата. Провери и виж като завърташ гаиката от момента в който захване трябва да прави минимум 4 пълни оборота.
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Здравей Колега,
относно фланците от собствен опит те съветвам само маркови фланци с така нареченото “двойно центриране“ и болтове които отговарят на размера на фланците.
За по голяма яснота
- Фланците с двойно центриране имат специално “Гърло“ което позволява фланеца да се закрепи и центрова на главината и после джантата да стъпи върху фланеца без никаква разлика от оригиналната позиция и така се свеждат до минимув всички възможни вибрации и други подобни
- Болтовете обикновенно идват в комплект защото ако се сложат къси е много възможно да ти падне джантата и още по гадно е че се прецакват резбите, а ако са по дълги тропат по защитните ламарини които са от задната страна на главината и при висока скорост може да стане беля.
С две думи,не се лъжи да слагаш ефтини фланци и да съжаляваш след това,купи си комплект заедно със болтовете, и според мен най добрите размери за да не дава проблеми и да изглежда добре са 16мм. от пред и 20мм. от зад.
Надявам се да съм бил полезен.
Поздрави
Прикачвам снимка да видиш моята как изглежда със фланците
относно фланците от собствен опит те съветвам само маркови фланци с така нареченото “двойно центриране“ и болтове които отговарят на размера на фланците.
За по голяма яснота
- Фланците с двойно центриране имат специално “Гърло“ което позволява фланеца да се закрепи и центрова на главината и после джантата да стъпи върху фланеца без никаква разлика от оригиналната позиция и така се свеждат до минимув всички възможни вибрации и други подобни
- Болтовете обикновенно идват в комплект защото ако се сложат къси е много възможно да ти падне джантата и още по гадно е че се прецакват резбите, а ако са по дълги тропат по защитните ламарини които са от задната страна на главината и при висока скорост може да стане беля.
С две думи,не се лъжи да слагаш ефтини фланци и да съжаляваш след това,купи си комплект заедно със болтовете, и според мен най добрите размери за да не дава проблеми и да изглежда добре са 16мм. от пред и 20мм. от зад.
Надявам се да съм бил полезен.
Поздрави
Прикачвам снимка да видиш моята как изглежда със фланците
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
[quote="ros1977"]Здравей Колега,
За по голяма яснота.....
Точно такива имах в предвид(такива ще взимам за зимата за 16-ките),марка H&R

За по голяма яснота.....

- fozio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Колъо
- Мечтае да кара: Е46 М3 CSL
- Детайли за колата: lowrider
martin_g60 написа:ros1977 написа:Здравей Колега,
За по голяма яснота.....
Колега би ли дал някаква цена или сайт за тея фланци

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
Официалният на фирмата www.hrsprings.com 

- kiko™
- ентусиаст
-
Благодаря за разясненията колега, джантите на колегата ros1977 стоят идеално с фланците
, но аз почти се разубедих да слагм
, но
все пак ми се иска да внесем още малко яснота по въпроса - та значи казвате че джанта с ЕТ40 + фланец 5мм се равнява на ЕТ35, но пък колегата ros1977 препоръчва 16мм от пред и 20мм от зад, това значи че ще се получи ЕТ20 от зад и ЕТ34 от пред
Или аз не съм разбрал нещо и се бъркам, или не се изчислява така съотношението джанта/фланец

все пак ми се иска да внесем още малко яснота по въпроса - та значи казвате че джанта с ЕТ40 + фланец 5мм се равнява на ЕТ35, но пък колегата ros1977 препоръчва 16мм от пред и 20мм от зад, това значи че ще се получи ЕТ20 от зад и ЕТ34 от пред

Или аз не съм разбрал нещо и се бъркам, или не се изчислява така съотношението джанта/фланец

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
Точно така
Един вид изкуствено изнасяш джантата навън,но не знам въпреки че джантата ти е 17" дали няма да опира 

14 мнения
• Страница 1 от 1