Смуче въздух от капачката за маслото.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Смуче въздух от капачката за маслото.
(е46/320и/2.0/бензин)Колеги четох по темите, че НЕ ТРЯБВА да смуче въздух от там и ако го прави значи не е наред клапана за картерните газове. Добре, но аз го смених току що + маркучите и като развия капачката колата си променя оборотите и тръгва аха да изгасне. Питам трябва ли от там да смуче и ако не трябва какво още да сменя, защото клапана е чисто нов, а и на стария като гледам му няма нищо. / А да не ви казвам какво приключение беше докато свалим колектора...
/

Хм,хм...
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
Re: Смуче въздух от капачката за маслото.
Това да мени оборотите като махнеш капачкате -за мене е напълно нормално (то си образува налягане)
и щеката като дръпнеш ще ти ги мени
и щеката като дръпнеш ще ти ги мени

- S.D.W
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Старата Дрифтачка
- Детайли за колата: При изключено ASC колата се превръща във кола от старата школа (старата Дрифтачка)
Моджо написа:(е46/320и/2.0/бензин)Колеги четох по темите, че НЕ ТРЯБВА да смуче въздух от там и ако го прави значи не е наред клапана за картерните газове. Добре, но аз го смених току що + маркучите и като развия капачката колата си променя оборотите и тръгва аха да изгасне. Питам трябва ли от там да смуче и ако не трябва какво още да сменя, защото клапана е чисто нов, а и на стария като гледам му няма нищо. / А да не ви казвам какво приключение беше докато свалим колектора...![]()
![]()
/
Знам много добре вече два пъти го махам. А като махнеш капачката трябва да мени оборотите дори и да гасне поне при мен е така. А ако ти е развален клапана ще ги мени оборотите дори и като е сложена капачката.
Мисля, че си чел моите мнения, дано не са те заблудили.
В крайна сметка не можах да стигна до 100% увереност как трябва да бъде.
Още мислим по въпроса какъв трябва да бъде ефекта.
Пробвал съм над 5 коли с двойни ваноси - 2.0 2.2 2.5 3.0
честно да ви кажа навсякъде различно - едните смучат, другите подухват, трети като развиваш капачката се усеща вакум, на друго пък вакума е при завиване...
Тебе какъв ти е по-точно проблема ?
Виж вакума в колектора , провери маркучите...
мнението на Bmwswed от страница5 може да те насочи
viewtopic.php?f=34&t=186346&start=60
Голяма борба е с тези коли, по западните форуми също много се пише... или е просто ама сами се вкарваме в такъв филм знам ли :-)
В крайна сметка не можах да стигна до 100% увереност как трябва да бъде.
Още мислим по въпроса какъв трябва да бъде ефекта.
Пробвал съм над 5 коли с двойни ваноси - 2.0 2.2 2.5 3.0
честно да ви кажа навсякъде различно - едните смучат, другите подухват, трети като развиваш капачката се усеща вакум, на друго пък вакума е при завиване...
Тебе какъв ти е по-точно проблема ?
Виж вакума в колектора , провери маркучите...
мнението на Bmwswed от страница5 може да те насочи
viewtopic.php?f=34&t=186346&start=60
Голяма борба е с тези коли, по западните форуми също много се пише... или е просто ама сами се вкарваме в такъв филм знам ли :-)
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Проблема ми е, че свети чек енжина, а на колата и няма нищо. Пали от половин оборот, върви си, не прекъсва, не тресе, не гори масло... Дразни ме колата да не ми е наред ако ще да е нещо съвсем дребно. А пък още повече да не знам какво е. Утре ще изтрия грешката и след всички нови части по нея ще видим дали ще светне пак.
Хм,хм...
Ама този чек от какво свети ?
Ходи ли на диагностика, ако искаш мини да я прочетем да свирим дали е същото като на другите с подобен проблем - мисфайър или друго ?
Ходи ли на диагностика, ако искаш мини да я прочетем да свирим дали е същото като на другите с подобен проблем - мисфайър или друго ?
- nedkoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 730d G11 2018
Колега ходи на една диагностика и ще рабереш какво й има 4е не е много добре това (не претендирам за знания просто съвет) Успех 

- ясен николов
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: само бмв та
- Детайли за колата: много бърза
Моджо написа:Проблема ми е, че свети чек енжина, а на колата и няма нищо. Пали от половин оборот, върви си, не прекъсва, не тресе, не гори масло... Дразни ме колата да не ми е наред ако ще да е нещо съвсем дребно. А пък още повече да не знам какво е. Утре ще изтрия грешката и след всички нови части по нея ще видим дали ще светне пак.
колега с триене на грешка не става ,тя те насочва какъв е проблема

Здравейте,колега несе притеснявай това е напълно нормално признак че колата има добра компресия,на всичките бмв-та които съм имал се получава същото което описваш.
ЗА БЪЛГАРИЯ
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
Зареждал ли си гориво ,малко преди да ти светне "чек-а" колега? спомни си ?

- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
ако беше отишал на диагностика вместо да сменяш части щото така си чел във форума,сега щеше да знаеш каде ти е проблема и да не си даваш парите за излишни неща,щом ти е светнал чек-а веднага разбери защо свети с една диагностика,грешката ще те насочи към проблема 

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
То е ясно, че съм бил на диагностика. И сега пак ще отида)))
Хм,хм...
12 мнения
• Страница 1 от 1