фарове
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- cstefanova
- кандидат ентусиаст
-
Re: фарове
минаваш с водна шкурка 2000 докато се матират стъклата след това ги лакирваш и ставт като нови и наи вече резултатът е постоянен не временен като с пасти на 3м аз моите така ги направих и съм много доволен.
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
cstefanova написа:минаваш с водна шкурка 2000 докато се матират стъклата след това ги лакирваш и ставт като нови и наи вече резултатът е постоянен не временен като с пасти на 3м аз моите така ги направих и съм много доволен.
Вдигам темата, понеже ще ми се наложи тази процедура да я правя.
Имах вежди на фаровте, които махнах защото едната се счупи. След като почнах да чистя стъклото от силикона, се оказа че фаровете са били лакирани и сега този лак пада, като отдолу стои много грозно матово.
Та въпроса ми е след като направя цялата процедура с шкурките и пастите, да ги пръскам ли с лак или не?
Питам понеже явно след време лакът ще падне, а ефектът е ужасен.

- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
jivko2828 написа:cstefanova написа:минаваш с водна шкурка 2000 докато се матират стъклата след това ги лакирваш и ставт като нови и наи вече резултатът е постоянен не временен като с пасти на 3м аз моите така ги направих и съм много доволен.
Вдигам темата, понеже ще ми се наложи тази процедура да я правя.
Имах вежди на фаровте, които махнах защото едната се счупи. След като почнах да чистя стъклото от силикона, се оказа че фаровете са били лакирани и сега този лак пада, като отдолу стои много грозно матово.
Та въпроса ми е след като направя цялата процедура с шкурките и пастите, да ги пръскам ли с лак или не?
Питам понеже явно след време лакът ще падне, а ефектът е ужасен.
не ти трябва лак... ако си прочел темата хубаво ще разбереш че след като ги направиш по начина описан в темата ефекта е супер - пастите полират и предпазват достатучно, проблема е че е временен т.е за няколко месеца и ако не ти се занимава после пак да е правиш тази процедура с полиранто решението е нови стъкла - 110лв

- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
Ако си от София няма нужда да се занимаваш, на автомивка "НИАГАРА" до практикер Горубляне ги пастират жълтите стъкла за 10лв.
Самото стъкло се демонтира и монтира с отверка за 5мин.
Аз си пастирах стъкло втора ръка подарено от форума и за 10лв го направиха 1:1 със сегашното ми стъкло
Мога да ти подаря старото спукано стъкло за пред застрахователи
Аз си пастирах стъкло втора ръка подарено от форума и за 10лв го направиха 1:1 със сегашното ми стъкло
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
bscsystem написа:Ако си от София няма нужда да се занимаваш, на автомивка "НИАГАРА" до практикер Горубляне ги пастират жълтите стъкла за 10лв.
Мерси колега,
ще пробвам там, за 10лв не си струва да си играя изобщо.

P.S. Не мога да разбера, как става тази работа с пукнатите стъкла пред застрахователите, нали са маркирани стъклата.

- bad_bad_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х5 Е70-3.0D
- Мечтае да кара: BMW X6M
нови са 100лв!
ex E36-97"................ ex 525dA-02"-163kc++
ex 330d-00"-184kc......ex 320d-02"-150kc
ex E36-tds-97"...........ex 118d-05"-122kc
ex 320d-99"-136kc......ex 330d-03" - 184kc+
ex 320d-00"-136kc......ex 530dA-05" - 218 kc
ex E83-05"-3.0dA-204kc...ex E90-320i-150kc
E60-530xdA-231kc...ex.E60-530dA-sed-3БР.
now loading pleace wait..............
ex 330d-00"-184kc......ex 320d-02"-150kc
ex E36-tds-97"...........ex 118d-05"-122kc
ex 320d-99"-136kc......ex 330d-03" - 184kc+
ex 320d-00"-136kc......ex 530dA-05" - 218 kc
ex E83-05"-3.0dA-204kc...ex E90-320i-150kc
E60-530xdA-231kc...ex.E60-530dA-sed-3БР.
now loading pleace wait..............
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
bad_bad_boy написа:нови са 100лв!
А за фейслифта?
130 лефа бройката!

За сега май никой не предлага алтернатива

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Мойте ги направих преди една седмица.Освен че бяха потъмнели бяха и зацапани от едно безконтактно миене.Станаха като нови.Майстор ми ги прави.Първо с водна шкурка и после с 2 пасти и с машина за пастиране.Колеги не си мийте колите на безконтактно.
kaspar_ivo написа:Фаровете са пластмасови
Колега използвай търсачката защото този въпрос се е разисквал много пъти. Лично аз съм поствал поне в 3-4 теми точно как съм си правил моите фарове и какво съм използвал:kaspar_ivo написа:
Аз ги полирах така:
1. водна 800 ( търкаш докато не стане абсолютен мат)
2. водна шкурка 1000 (търкаш докато не стане абсолютно гладко - мата ще почне да се изчезва)
3. Водна шкурка 2000 (ако прецениш че е нужна)
4 Паста 3М номер 1 - 100мл 5лв (търкаш до откатт.е докато не стане като стъкло )
5. Паста 3М номер 3 - 100мл 5лв(тази е за защита и полиране и доизчистване)
На ръка процедурата за 2-та фара отнема около 1-2 часа - за да стане качествено и мноого търкане
Най - добре е ако имаш бормашина с регулиране на оборотите и представка за шкурките и за гъбата с пастата
Не е нужно да пръскаш с никви лакове след това... както са предлагали повече хора.
След това са като нови. Пастата е по мин. 100мли ще имаш да си ползваш и занапред защото ще използваш съвсем малко
най-добре ако имаш приател да си направите партия.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=145196
п.с Правили сме горната процедура на 5-6 коли и фаровете са ставали като нови... и цената е далеч по ниска от 120 лв както предлагат колегите направо нови стъкла
Дам нека да покажа няколко снимки по описания горе метод какъв е ефекта. Само да кажа че фаровете не изглеждат така защото са мръсни (като колата), а просто са захабени/пожълтели
Цялата процедура е не повече от 20-40 минути (извинявам се за лошото качество на снимките)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна kasico на 31 Мар 2010, 21:52, променена общо 1 път
И тази че нещо не искаше да е прикачи в предния пост 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- nedkoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 730d G11 2018
kasico написа:И тази че нещо не искаше да е прикачи в предния пост
Супер са стана ли и аз ще направия тави операция с мойте фарове ама само с паста защото ме е страх да ги шкурковам да не ги разваля имам и машина за полиране но незнам да ли ще има ефект само с паста
nedkoo написа:kasico написа:И тази че нещо не искаше да е прикачи в предния пост
Супер са стана ли и аз ще направия тави операция с мойте фарове ама само с паста защото ме е страх да ги шкурковам да не ги разваля имам и машина за полиране но незнам да ли ще има ефект само с паста
Не се притеснявай че ще ги развалиш. Просто следвай стъпките със шкурките и накрая с пастата и всичко ще е 6. Ако толкова се притесняваш тогава мини фаровете само с водна шкурка 1000 или 2000 и след това с паста.. ще стане със сигурност по-добре от колкото само с паста а и тези шкурки са много финни и няма опасност да развалиш нищо. Ще станат матови и след като ги минеш с пастата ще блеснат - гаранция!

- nedkoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 730d G11 2018
kasico написа:nedkoo написа:kasico написа:И тази че нещо не искаше да е прикачи в предния пост
Не се притеснявай че ще ги развалиш. Просто следвай стъпките със шкурките и накрая с пастата и всичко ще е 6. Ако толкова се притесняваш тогава мини фаровете само с водна шкурка 1000 или 2000 и след това с паста.. ще стане със сигурност по-добре от колкото само с паста а и тези шкурки са много финни и няма опасност да развалиш нищо. Ще станат матови и след като ги минеш с пастата ще блеснат - гаранция!. Успех
ОК мерси ще пробвам
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
Колеги някой може ли да ми каже къде от София мога да си взема въпросната паста на 3М? Проверих в Практикер и Бриколаж - няма!
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Каквато и паста да вземеш става. Въпроса е че е за доста кратко ефекта, а и не стават като новите. Просто пластмасата си потъмнява с времето от слънцето. Мойте там където са покрити от капака са идеални, но там кедето ги грее са потъмнели. Два пути ги шлаифах и полирах, стават по добре, но и не както новите. Най добре нови стъкла - 110лв. за фейс-лифт
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3