Какви гуми за лятото да взема
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
70 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
Re: Какви гуми за лятото да взема
uCnaHeTcA написа:nikolae написа:Имам и трети вариант - гуми втора употреба 2008/2009 год. за 100лв. 4-те и то някаква марка пак - мишелин, бриджстоун, континентал и т.н.
Къде ги тия 4те с дот 08-09 с премиум марка за 100 кинта

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Не е лошо да се вземе предвид и теста за по-горния размер гуми 225_45_17, който е и от 2010 г.
http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/S ... eID=280689
205 или 215 ми се струват малко тесни. А и за фейслифтовите широчината си е 225.
Ама това вече става въпрос за 17ка тепърва джанти баланс.. разправия голяма, пък и аз гледам повече на комфорт а не на гъзария, ако става въпрос за нея :-)
Ще видя на каква цена мога да взема Този Континентал премиум и ER300.
Имам не малка отстъпка в диана, но си мислех да ми стъпят ~ 450лв. гумите без монтажа, а ако взема някои от горните две прави ~560лв. и монтаж баланс....
като слагах сегашните летни гуми /Continental 205/55/16 Runflat 1408 които продавам/ се скъса секретния болт на едната и сега първо това трябва да оправя.
А като километри.. за 4 месеца съм минал 9000км, а лятото се кара повече :-)
Все пак някакви отзиви за Dayton d320 ?
Ще видя на каква цена мога да взема Този Континентал премиум и ER300.
Имам не малка отстъпка в диана, но си мислех да ми стъпят ~ 450лв. гумите без монтажа, а ако взема някои от горните две прави ~560лв. и монтаж баланс....
като слагах сегашните летни гуми /Continental 205/55/16 Runflat 1408 които продавам/ се скъса секретния болт на едната и сега първо това трябва да оправя.
А като километри.. за 4 месеца съм минал 9000км, а лятото се кара повече :-)
Все пак някакви отзиви за Dayton d320 ?
- kmet
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318d
- Мечтае да кара: всички от марката БМВ
Здравей те Какво Ви е мнението за БФ Гудрич G-GRIP Много ги препоръчват в Габрово
- Sergo
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW 320d,2001, 136 к.с
Надявам се на спамя темата на колегата , но така и така сме започнали да обсъждаме гумите , нека да обсъдим и тези от нискобюджетния клас , защото за другите е ясно.
Моля колеги да споделят ако имат впечатления , на кои от тях може да се доверим при сухо или мокро време , спиране , издръжливост , общо взето комплексна оценка.
Аз също в момента съм в процес на избор и като най-добри в ценово отношение се колебая между тези гуми :
Размера им е 225/45/17
Sportiva FRZ45 91W
Gislaved Speed 606 - 91W
Kleber Hydraher 91Y - по скъпа от другите 2
Корморан и Барум - но мисля да не се спирам на тях.
Моля колеги да споделят ако имат впечатления , на кои от тях може да се доверим при сухо или мокро време , спиране , издръжливост , общо взето комплексна оценка.
Аз също в момента съм в процес на избор и като най-добри в ценово отношение се колебая между тези гуми :
Размера им е 225/45/17
Sportiva FRZ45 91W
Gislaved Speed 606 - 91W
Kleber Hydraher 91Y - по скъпа от другите 2
Корморан и Барум - но мисля да не се спирам на тях.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Не, че като сложиш висок клас гуми, освен голямото оръсване, ще си с няколко класи по-надежден шофьор, но све пак показателите, който те интересуват, при тях са на маХ.
Нашите коли се карат малко по-агресивно в сравнение с общата маса автомобили, и смея да твърдя, качеството на гумите е от голямо значение. Компромиси в спирачната система, гумите и ходовата част са недопустими. В противен случай се превръщаш в потенциална заплаха на пътя, където за съжаление не си сам.
Ниските класове гуми не притежават качествата на събратята си от по-високите класове и честно казано са си големи дървета. За това и цените им са народни. И не можеш да разчиташ нито на приемлив спирачен път, нито на намаляване на аквапланинга, нито на стабилност в завоите, примерно. Дори верността на торания и скоростния индекс са доста спорни величини, на които не следва да се разчита на 100%.
Нормално е добри гуми да се купуват веднъж на 1-2 или максимум 3 годи, но пробега е около 50000 км. Нискобюджетните може и да те изненадат както с пробег, така и с качество. И ако си жив ии здрав, ще се наложи да ги купуваш още веднъж. И ще ти излезе доста по-скъпо от среден клас гума, да не говорим че няма кой да ти компенсира изхабените нерви.
Та съвета ми е да забравиш народните цени и да се ориентираш към средния клас гуми, които хем притежават до голяма степен качествата на пърфоманс-класа, хем цените им са приемливи - около 180лв (+/- 50).
Нашите коли се карат малко по-агресивно в сравнение с общата маса автомобили, и смея да твърдя, качеството на гумите е от голямо значение. Компромиси в спирачната система, гумите и ходовата част са недопустими. В противен случай се превръщаш в потенциална заплаха на пътя, където за съжаление не си сам.
Ниските класове гуми не притежават качествата на събратята си от по-високите класове и честно казано са си големи дървета. За това и цените им са народни. И не можеш да разчиташ нито на приемлив спирачен път, нито на намаляване на аквапланинга, нито на стабилност в завоите, примерно. Дори верността на торания и скоростния индекс са доста спорни величини, на които не следва да се разчита на 100%.
Нормално е добри гуми да се купуват веднъж на 1-2 или максимум 3 годи, но пробега е около 50000 км. Нискобюджетните може и да те изненадат както с пробег, така и с качество. И ако си жив ии здрав, ще се наложи да ги купуваш още веднъж. И ще ти излезе доста по-скъпо от среден клас гума, да не говорим че няма кой да ти компенсира изхабените нерви.
Та съвета ми е да забравиш народните цени и да се ориентираш към средния клас гуми, които хем притежават до голяма степен качествата на пърфоманс-класа, хем цените им са приемливи - около 180лв (+/- 50).
- Sergo
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW 320d,2001, 136 к.с
Това ми е идеята да се чуят мнения от колеги които имат впечатления от използването на гуми от по ниския клас и евентуано сравнение със средния. Като и дали за разлката в цената от 50-70 лв+ бихме получили чак пък толкова по различна гума .
Относно средния клас, кой гуми визираш ?
Относно средния клас, кой гуми визираш ?
- nani
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 компакт
..........някой беше казал някъде:
"...един път в живота ти трябва по-къс спирачен път..."
- kmet
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318d
- Мечтае да кара: всички от марката БМВ
Колеги гледам тестовете Нокиан гумите се представят отлично Незнам само тези с индекс Z ли е така или и Н Шарката е същата Никой ли няма впечатления от ГУДРИЧ G-grip
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
nani написа:..........някой беше казал някъде:
Един път колега ама ако трябва да купуваш на 6 коли и един джип чисто нови гуми премиум марка ще ти излезе много солено да се правиш на баровец с Мишилин или Дънлоп или нещо от сорта.. Затова аз зимата съм със Кормоан тази зима съм изключително доволен от тях като се има предвид че бях преди това с Континентал. А за лятото съм със Тигър Хитрис

Ако имах 6 коли и един джип,сериозно щях да се замисля какви гуми да си взема....Next написа:nani написа:..........някой беше казал някъде:
Един път колега ама ако трябва да купуваш на 6 коли и един джип чисто нови гуми премиум марка ще ти излезе много солено да се правиш на баровец с Мишилин или Дънлоп или нещо от сорта.:
Намерих втора употреба мишелин бриджстоун и континентал на 1 сезон - 200лв. комплекта.
Това са гуми, които нови струват над 150лв.
Предполагам повечето от Вас са твърдо против втора употреба гуми, но са наистина хубави, поне на външен вид и цената най-вече.
Все още карам с рънфлата на континентал... нещо не спира много много :-)
Това са гуми, които нови струват над 150лв.
Предполагам повечето от Вас са твърдо против втора употреба гуми, но са наистина хубави, поне на външен вид и цената най-вече.
Все още карам с рънфлата на континентал... нещо не спира много много :-)
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
kmet написа:Колеги гледам тестовете Нокиан гумите се представят отлично Незнам само тези с индекс Z ли е така или и Н Шарката е същата Никой ли няма впечатления от ГУДРИЧ G-grip
Колега и в темата в СЕРВИЗНО ОБСЛУЖВАНЕ , ти го написаха-
среден клас гума, ако цената ти удовлетворява ги взимай. Хубави с ? (нали говорим за БФ Гудрич, а не едни китайски реплики ...)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Тест за гуми на списание АутоБилд
Търси се най добрата гума за лятото
1 място Dunlop sp sport fast responce Оценка отлични - цена за размер185/60R15-160лв
2 място Continental premiun contact2 Оценка отличени - цена-144лв
3 място Kumho ecstra hm kh31 Оценка отлични - цена-110лв
4 място Hankook optimo k415 Оценка препоръчителни - цена 110лв
5 място Pirelli cinturato p6 Оценка препоръчителни - цена 161лв
6 място Vredestein sportrac 3 Оценка добри - цена 130лв
7 място Nokian h Оценка добри - цена 140лв
8 място Falken ziex ze-912 Оценка добри - цена 120лв
9 място Nexen cp 641 Оценка задоволителни - цена 110лв
10 място Goodyear efficient grip Оценка задоволителни - цена169лв
11 място Michelin energy saver Оценка незадоволителни - цена 167лв
12 място Goodyear dura grip Оценка незадоволителни - цена 159лв
13 място Goodride h600(китайски) Оценка лоши - цена 100лв
Гумите се тестват на мокра и суха настилка
Тестовете за мокра настилка са Аквапланинг,Аквапланинг в завои,Управляемост,Кръгова писта,Спиране
Тестовете за суха настилка са Управляемост,Спиране,Комфорт на возене,Шум при преминаване,Съпротивление при търкаляне
ето и някои най важни тестови данни
Спиране на суха настилка Continental-36.8m/Dunlop-36,9m/Nokian-38,2m/Hankook38,6m/Vredestein-39m/Falken-39,1m/Pirreli-39,2m/Kumho-39,4m/Goodyear efficient-39.5m/Michelin-40m/Nexen40,2m/Goodyear dura grip-42m/Goodride (китай)-44.1
Разликата между парвата и последната в класирането е близо 9метра
Спиране на мокра настилка
Dunlop-53,8m/Continental-54,5m/Hankook-55,1m/Nexen-55,1m/Kumho-56,5m/Pirelli-57,5m/Nokian-59,9m/Falken60,1m/Goodyear efficient-60,4m/Vredestein-61,7m/Michelin-62,7m/Goodyear dura grip-64,1m/Goodride-77,8m
Тук разликата е направо фрапираща 24метра
Надявам се да сам бил полезен на колегито които се колебаят какви гуми да си вземат
Нали сте наясно че именно тези гуми ни даржат на пътя и подценяването им може да доведе до доста сериозни последици
Търси се най добрата гума за лятото
1 място Dunlop sp sport fast responce Оценка отлични - цена за размер185/60R15-160лв
2 място Continental premiun contact2 Оценка отличени - цена-144лв
3 място Kumho ecstra hm kh31 Оценка отлични - цена-110лв
4 място Hankook optimo k415 Оценка препоръчителни - цена 110лв
5 място Pirelli cinturato p6 Оценка препоръчителни - цена 161лв
6 място Vredestein sportrac 3 Оценка добри - цена 130лв
7 място Nokian h Оценка добри - цена 140лв
8 място Falken ziex ze-912 Оценка добри - цена 120лв
9 място Nexen cp 641 Оценка задоволителни - цена 110лв
10 място Goodyear efficient grip Оценка задоволителни - цена169лв
11 място Michelin energy saver Оценка незадоволителни - цена 167лв
12 място Goodyear dura grip Оценка незадоволителни - цена 159лв
13 място Goodride h600(китайски) Оценка лоши - цена 100лв
Гумите се тестват на мокра и суха настилка
Тестовете за мокра настилка са Аквапланинг,Аквапланинг в завои,Управляемост,Кръгова писта,Спиране
Тестовете за суха настилка са Управляемост,Спиране,Комфорт на возене,Шум при преминаване,Съпротивление при търкаляне
ето и някои най важни тестови данни
Спиране на суха настилка Continental-36.8m/Dunlop-36,9m/Nokian-38,2m/Hankook38,6m/Vredestein-39m/Falken-39,1m/Pirreli-39,2m/Kumho-39,4m/Goodyear efficient-39.5m/Michelin-40m/Nexen40,2m/Goodyear dura grip-42m/Goodride (китай)-44.1
Разликата между парвата и последната в класирането е близо 9метра
Спиране на мокра настилка
Dunlop-53,8m/Continental-54,5m/Hankook-55,1m/Nexen-55,1m/Kumho-56,5m/Pirelli-57,5m/Nokian-59,9m/Falken60,1m/Goodyear efficient-60,4m/Vredestein-61,7m/Michelin-62,7m/Goodyear dura grip-64,1m/Goodride-77,8m
Тук разликата е направо фрапираща 24метра
Надявам се да сам бил полезен на колегито които се колебаят какви гуми да си вземат
Нали сте наясно че именно тези гуми ни даржат на пътя и подценяването им може да доведе до доста сериозни последици

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
70 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5