318 тдс странно чукане в мотора
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Re: 318 тдс странно чукане в мотора
jibo написа:сегменти

Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- tihomir_valkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ E36,E39,E46,E91,E53
какво да се основа какво ви е нужно точно,в началото съм написал преди 13000 км един майстор ми отваря мотора смени ми сегментите понеже имаха голям ключ но износване на блока нямаше колата палеше трудно топла за това подмених веригите и смених ел.управление на ГНП то,и преди 5000 км взе да чука нещо като авансово чукане или по точно цъкане (цък ,цък)и така ходих тия дни при колегата Presko 79 та ми погледна центровка и дали не ми е даден повече аванс на помпата но всичко беше ок и стигнахме до заключение че е ниещо в буталната група отворих картера и смених биелните лагери а преди това когато ми отваряха мотора бяха сменени и буталните болтове.Та колегата Presko 79 ми каза,че не цъка като повдигач и не е като дюза само там сега не съм барал но преди това когато отваряхме мотора е правена профилактика на главата сменихме испускателните клапани и водачите на всичките клапани без повдигачи искам да кажа че това не се чува толкова на студен мотор а на топъл се чува много повече и на ускоронение се увеличава.
- nedbmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Е46 facelift
- Мечтае да кара: Е90
- Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.
Колеги имам съмнение за чукане в бутален болт .Ако му е запушена или счупена някоя от тръбичките дето пръскат отдоло на буталото за охлаждане му и мазане на болта а....к,во ще се получи ...износване бързо на болта и чукане, като загрее маслото .Като сте сваляли картера трябвало е да огледате тръбичките и ако трябва да се свалят и огледат за подпушване. 

- tihomir_valkov
- кандидат ентусиаст
-
ами не зная какво да кажа найстина не сме погледнали нищо такова като отворихме картера но не го направихме не от нежалание а от незнание,само да попитам че така цъка от повече от 5000 км ако няма смазване там и охлаждане както казваш не трябваше ли да стане по голяма беля до сега 

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
не знам дали е бутален болт, само мога да споделя какво ми казаха на мен в сервиз на БМВ в Германия. Та понеже и на мен ми се "разцъка" имаше съмнения дали са биелни лагери, бутален болт или основни лагери. За да не си разглобявам ей така безпричинно, риших да я закарам до представителството на БМВ (да подчертая пак, в Германия) и там само да я чуят да си кажат мнението (не ми взеха и 1 цент дори, направо бях смаян
), та механика там като я чу и вика "100% биелни лагери"
От там аз го запитвам, а ок не е ли възможно да е бутален болт, основни лагери (щото тука в темата ми пак така колеги бяха писали за бутален болт) и оня вика> "оооооо не, абсурд бутален болт или основен лагер е почти невероятно да е, ние до сега не сме имали такъв случай
) От там смених биелните лагери и всичко си дойде на мястото.
Та просто исках да споиделя моя опит с "цъканията"........

Та просто исках да споиделя моя опит с "цъканията"........
- tihomir_valkov
- кандидат ентусиаст
-
да колега аз съм чел твоята тема за твоя проблем с биелните лагери и това ме наведе на мисълта че може да са точно те смених ги но цъкането си остана не зная вече и аз какво може да е само да вметна в темата че когато ми подменяха веригите ни казаха че зъпчатите колелета и обтегачите са ок и не ми ги подмени дали не може да е нещо от тях но кажа пак чука а не се чува суркане като на верига това е от мен и проблема ми 

- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
BiTurbo написа:Dream_BMW написа:tihomir_valkov написа:а колко трябва да е налягането понеже си ми изгася лампата нормално на маслото вдига си бързо
На празен ход трябва да е 0,5 кг/квадратен сантиметър.
това е минималното допустимо налягане, ако е точно толкова, не е много добре.
0.5кг/кв.см са 0.5бара, датчика зa налягане на маслото сработва в диапазона 0.2-0.6бара тоест падне ли под 0.6 ще затвори веригара и ще светне лампата на таблото.
на празен ход, ако всичко е ок трябва да е около 2бара при подаване на газ към 4бара.
Тъй като не свети лампата за маслото ,това според мен значи че помпата прави нужното налягане дори на празен хода а да не говорим ако е в обороти колата.
Взех да се замислям дали проблема не е някъде около газоразпределенителния отсег или може би успокоителя на веригата.Работата е ясна,че по майстори ще се ходи,докато някой от тях улучи по случайност проблема.То не останаха вече варианти.
- nedbmw
- младши ентусиаст
-
Когато подаваш газ на наклон и ако се увеличава и намаля чукането при отнемането ли подаването на газста почти 95 процента е или биелен лагер ,бутален болт или най лошото пукнат колянов вал ,което след време води и до счупване .Мен ми се е случвало на един бус, който имах с двигател на Фиат Дукато и имаше такова чукане до като се счупи най накрая вала.Или пък не сте подбрали правилно гарнитурата на главата и при загряване опира в главата някое бутало ама това ме съмнява да е така ..
- tihomir_valkov
- кандидат ентусиаст
-
да колега дано не се окажеш прав но за гарнитурата е най дебелата на главата,а това дали когато подам гас да увеличава се а когато отнема гаста спира така е да но нали уж са сменяни направо бахти коша омръзна ми замо да разцепвам и зацепвам
- nedbmw
- младши ентусиаст
-
Ами пак махнета картера и провери като махнеш една по една петите на биелите и виж дали мърда нагоре надоло в бут. болт макар че има масло там пак ще се разбере ,ако има някакъв луфт.А за пръскалките отдоло махай ги една по една и ги огледай за запушване или пукнатина по тях, а също дали всички са насочени в една позиция спрямо челото на буталото.
- tihomir_valkov
- кандидат ентусиаст
-
а дали няма да е от някой повдигач или нещо такова
че не ми се отваря пак дали няма някой който да разбере като го чуе от какво е точно това

- nedbmw
- младши ентусиаст
-
Не е повдигач те чукат постоянно при всякакво натоварване ,а ти имаш изменящо се чукане според натоварването .Трябва да се търси в буталната група или нещо във веригата евентуално но малко ме съмнява мене да е от нея пък тя се оптяга автоматично от налягането на маслото и ако има проблем в оптегача той най вероятно че се появява в ниските обороти когато налягането е най ниско.Мен ми се е случвало на бус Мерцедес да ми трака в ниските обороти ама като дадеш газ и като се изспъне оптегача от маслото и спираше. 

- tihomir_valkov
- кандидат ентусиаст
-
да колега разбирам тълкуването ти по въпросо но чукането се увеличава с вдигането на оборотите и става колкото повече гас толкова по често,но и ти си прав защото като отнема гаста намаля чукането
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Виж поне в кои цилиндьр е.Накараи някои да ти дава газ,а ти отвиваи холендьра на сьответната дюза и кьдето намалее чукането там ще е .че не се сетих тогава ,Поне да се локализира и повече да се помисли
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- DareDevil88
- Потребител
-
Колега моята 6тракаше ,като дизел
оказа се повдигачи
оказа се повдигачи
53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4