Проблем ABS+ASC
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
50 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ceco_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `99 318i E36 Touring
- Мечтае да кара: M5 Touring
Проблем ABS+ASC
Здравейте колеги.
Откакто купих колата не ми работят АБС и АСЦ. Колата излиза 05.1998г. по VIN.
В първия сервиз, в който ходих, като я закачиха и неможаха да се свържат с упр.блок на АБС и казаха, че не работи или го няма. Не са си направили и труда да погледнат дали въобще е там и следователно няма и да ме видят повече при тях
След това ходих при мой познат, който се занимава от известно време с диагностика, и при него разпозна АБС и показа грешка /която за съжаление не запомних какво гласеше/ + неработещ преден десен датчик за АБС и според него, като видя грешката, проблема е в самата помпа.
С моите скромни познания видях, че преди тази година на производство се монтира различна помпа за тази система. Снимка на моята може да видите в галерията. Интересува ме освен помпата, а на нея виждам има и някакъв електронен блок прикрепен, има ли друг модул който да я управлява. Доколкото знам при по-старият вариант на АБС управляващият блок се вижда като се свали жабката. При мен няма такъв, но след като компютъра прочете грешка, предполагам че е този, който е на самата помпа.
Ще съм много благодарен, ако има колега със същата помпа като моята, да сравним за по-сигурно, тъй като съм намерил помпа втора ръка и да знам дали да я купувам.
Благодаря на всички отзовали се и дано съм бил достатъчно изчерпателен
Откакто купих колата не ми работят АБС и АСЦ. Колата излиза 05.1998г. по VIN.
В първия сервиз, в който ходих, като я закачиха и неможаха да се свържат с упр.блок на АБС и казаха, че не работи или го няма. Не са си направили и труда да погледнат дали въобще е там и следователно няма и да ме видят повече при тях

С моите скромни познания видях, че преди тази година на производство се монтира различна помпа за тази система. Снимка на моята може да видите в галерията. Интересува ме освен помпата, а на нея виждам има и някакъв електронен блок прикрепен, има ли друг модул който да я управлява. Доколкото знам при по-старият вариант на АБС управляващият блок се вижда като се свали жабката. При мен няма такъв, но след като компютъра прочете грешка, предполагам че е този, който е на самата помпа.
Ще съм много благодарен, ако има колега със същата помпа като моята, да сравним за по-сигурно, тъй като съм намерил помпа втора ръка и да знам дали да я купувам.
Благодаря на всички отзовали се и дано съм бил достатъчно изчерпателен

- kyna
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i E36 M43 '95
- Мечтае да кара: Ново ...
Re: Проблем ABS+ASC
Щом си прочел че има грешка - значи имаш ел. модул и си видял че има грешка в датчика значи като смениш датчика ще почне да работи! Нормално е ако някои от датчиците е повреден ABS/ASC с-мата да не работи!
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Що първо не смениш датчика,както те посъветва колегата купа и тогава да търсиш помпа,но и на мен ми се струва,че трябва да се оправи със смяна на датчик!

При теб електронния блок за упрашление е на самата помпа. При по старите модели е зад жабката вътре в купето. Смени първо датчика и след това мисли за управлението 

БМВ не е страст, а диагноза!!!
- Alien
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава
+1 за датчика, и аз имах същия проблем.
И като смениш датчика после пак на диагностика да ти изчистят грешката, че иначе пак нема да работи.
- ceco_
- кандидат ентусиаст
-
ОК, ще сменя първо датчика.
Но да питам все пак при тези датчици има ли разлика преден-заден, ляв-десен?
И дали такъв от кола с другия вариант на помпата ще стане при мен? Ако е възможно някой да ми даде парт номер на датчика, да знам какво точно да търся, защото аз нещо не го намирам /явно не търся където трябва/ - VIN: EU52010 
Но да питам все пак при тези датчици има ли разлика преден-заден, ляв-десен?

Има значение дали е преден или заден:
Преден: 34521163027
Заден: 34521182067
До колкото ги дават да стават от 318i до М3, без значение от купето, а за годината дават от 06/1992 до 2000г.
Преден: 34521163027
Заден: 34521182067
До колкото ги дават да стават от 318i до М3, без значение от купето, а за годината дават от 06/1992 до 2000г.
- ceco_
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря
Сега е редно да разгледам в "Продава". Ако някой има такъв може да сподели офертата на ЛС

Сега е редно да разгледам в "Продава". Ако някой има такъв може да сподели офертата на ЛС

- роско бмв gr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: умряло 316 автоматично купе
- Мечтае да кара: lancia HF integrale
- Детайли за колата: умряло 316 купе автоматик
Смених ги всичките ама си дава същата грешкa feed back pump.Беше ми писал лс ако не ме помниш. 

- ceco_
- кандидат ентусиаст
-
Спомням си. Аз още не съм сменил моя датчик. Няма време. Но тези дни мисля да свърша тази работа и ако не се получи, отиваме към смяна на помпа 

- bir40o0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G31
- Мечтае да кара: F80
- Детайли за колата: BMW G31 530xD
смени си датчика колега и ще се оправи работата, ако не се оправи тогава проблема е найстина в помпата. Понякога като се покара малко и се оправя датчика, но в редки случай 

- ceco_
- кандидат ентусиаст
-
Щом за 20к км не се оправи, съмнявам се скоро да се случи 
Колеги, някой може ли да ми обясни как се мерят стойностите на датчика и какви трябва да бъдат те?

Колеги, някой може ли да ми обясни как се мерят стойностите на датчика и какви трябва да бъдат те?

- dopestar
- ентусиаст
-
- Кара: 316
Kris написа:И като смениш датчика после пак на диагностика да ти изчистят грешката, че иначе пак нема да работи.
а това 100% ли е така, не трябва ли като го смениш и покараш малко да се оправи абса

dopestar написа:Kris написа:И като смениш датчика после пак на диагностика да ти изчистят грешката, че иначе пак нема да работи.
а това 100% ли е така, не трябва ли като го смениш и покараш малко да се оправи абса
Не винаги се оправя с каране. Колегите казват че става, но аз поне не познавам такъв случай.
( Не съм имал много такива случаи, но пък не мисля че е редно да разправям как на еди-кой си му били казали че някой бил направил еди-какво си и т.н.)
50 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4